Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wintersport in Oostenrijk, tips voor winterseizoen 2012/2013

Oostenrijk is de favoriete bestemming van Nederlandse wintersporters. Ruim de helft van onze landgenoten gaat jaarlijks op wintersport naar Oostenrijk.

De keuze voor Oostenrijk heeft te maken met de overbekende en geprezen Oostenrijkse gastvrijheid en Gemütlichkeit. Hierdoor voelen Nederlanders zich onmiddellijk thuis in dit wintersportland. En natuurlijk is Oostenrijk ook populiar vanwege de beroemde après-ski, die iedereen in feeststemming brengt.

Het winterseizoen 2012/2013 in Oostenrijk biedt enkele nieuwe highlights, zoals nieuwe skipassen, uitstapjes, activiteiten etc.

Salzburgerland

Jouw Ski-Comeback“ in het SalzburgerLand
Voor iedereen die ooit geskied heeft en er aan twijfelt om weer de piste op te stappen biedt het SalzburgerLand een speciaal Ski-Comeback-arrangement om weer de ski’s onder te binden. Het arrangement is incl. 4 overnachtingen, een 3-daagse skipas, 3 dagen skiverhuur en 3 dagen skiles (2 uur per dag) en is vanaf € 449,- per persoon te boeken. Men kan iedere dag aankomen en het arrangement is geldig in de wintersportplaatsen Flachau, St. Johann-Alpendorf, Gastein, Zell am See-Kaprun en in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang.
www.tui.at/comeback.

Learn to ski“ in Ski amadé
Skiën in 3 dagen: deze garantie geven de skileraren van Ski amade. Zoniet dan krijgt men gegarandeerd de betaalde kosten voor skipas, skihuur en skiles terug. Dit arrangement is te boeken voor volwassen skiërs, vanaf geboortejaar 1993 of ouder. Aankomst is op zondag. Geldig van 16 t/m 20-12-2012, 13 t/m 17-1-2013, 20 t/m 24-1-2013, 27 t/m 31-12013, 10 t/m 14-3-2013 en 17 t/m 21-3-2013.
www.skiamade.com

Mobile Ski Ticketing“ voor smartphones
Ski amadé biedt als eerste skiregio in Oostenrijk Mobile Ski Ticketing aan. iPhone bezitters hebben de mogelijkheid via de Ski Data App „iSkipass“ hun skipassen mobiel met hun smartphone te kopen. Daarvoor heeft men een KeyCard nodig waarop digitaal de gewenste skipas geladen kan worden. Binnen enkele seconden is de skipas te gebruiken. Betaald wordt er met de creditcard.
www.skiamade.com

Opstaan, skiën, ontbijten
Wie als eerste op de piste is heeft de mooiste afdalingen voor de voeten liggen. Vers geprepareerde pistes, lege afdalingen, zonsopgang in de bergen. Met het nieuwe ski-arrangement „Skikeriki“ gaat men vroeg op pad. Trefpunt is 7.15 uur bij het panorama-dalstation. Samen met een skileraar skiet men op vers geprepareerde pistes. Vanaf 9 uur staat er in de reuze sneeuwiglo een heerlijk ontbijt met regionale specialiteiten voor de gasten klaar. Aanmelden kan tot een dag van te voren 16.00 uur. Maximaal aantal deelnemers is 25 personen. Geldige skipas is een vereiste!
www.grossarltal.com

Tirol

Ski movie traject St. Johann in Tirol
Deze winter kun je je eigen kwaliteiten meten en filmen op het, met 120 meter verlengde, ski cross parcours met ski movie traject. Met een ligging midden in het snowpark zorgen boxen, kickers, bumps, jumps en een boardercross voor een adrenaline boost voor beginners en gevorderden. Met je skipas en een persoonlijke code kun je jouw afdaling laten filmen en direct terugkijken.
www.bergbahnen-stjohann.at

Vorarlberg

Skisafari Montafon Totale
Iedereen die het hele Montafon op ski’s wil doorkruisen, kan nu van Gaschurn naar Schruns en weer terug skiën. Het traject is 36 kilometer lang en overwint 8.000 hoogtemeters. Onder het motto „Snelheidsroes“ worden van 7 februari t/m 21 maart begeleide rondtochten voor sportievelingen aangeboden. Deelname kost € 40,- (met bergontbijt, excl. skipas). Op zondag vinden gezellige verkenningen van het gebied plaats, deelname kost € 10,-. ’s Maandags staat een culinair rondje op het programma – meer informatie in het Kook.Kunst.
www.silvretta-montafon.at

Karinthië

De ‘gezins-euro’ in Bad Kleinkirchheim
Dit jaar heeft Bad Kleinkirchheim met de ‘gezins-euro’ een heel speciaal vakantieaanbod voor gezinnen: kinderen tot 12 jaar skiën al voor € 1,- per dag. En dat is nog niet alles: de ski- of snowboarduitrusting inclusief dagelijkse skiservice is bovendien gratis.
Meer informatie: www.familien-euro.at

Leer skiën met succesgarantie
Ook dit jaar worden er in Karinthië weer skilessen met succesgarantie aangeboden. Voor een standaardprijs van € 129,- die zowel voor kinderen als volwassenen geldt. Mocht het na drie dagen met de eerste afdaling echt niet lukken, dan krijgt men het betaalde lesgeld zonder enig bezwaar terug. Maar de kans dat iemand daar gebruik van maakt is klein.
www.karinthie.com

Denk aan een wintersportreisverzekering!

Ga je op wintersport naar Oostenrijk? Denk dan aan een reisverzekering van Mondial Assistance met dekking voor wintersport en medische kosten.

Hiermee voorkom je onaangename financiële verrassingen, bijvoorbeeld omdat je zorgverzekeraar niet al jouw medische kosten vergoed.

Wat kost een wintersportverzekering?

  • Je hebt al een kortlopende wintersportverzekering voor slechts € 2,20 per dag.
  • Een doorlopende wintersportverzekering heb je vanaf € 1,65 per maand.
  • Ben je jonger dan 27 jaar? Dan heb je al een wintersportverzekering voor slechts € 1,40 per maand.

10 procent extra korting!

Wanneer je nu een wintersportreisverzekering bij ons afsluit, ontvang je 10% extra korting op de premie. Sluit je een doorlopende reisverzekering af dan ontvang je ook 10% korting (deze korting is doorlopend, dus ieder jaar weer). Zo ben je voordelig en goed verzekerd tijdens je wintersport.

Heb je nog geen wintersportverzekering? Sluit hem hier af!

In slechts drie stappen sluit je zelf een kortlopende of doorlopende reisverzekering af. De kortlopende reisverzekering kan je betalen met automatische incasso of iDEAL. Een doorlopende reisverzekering en annuleringsverzekering kun je per maand betalen met een machtiging voor automatische incasso. De polis ontvang je direct per e-mail.

Waarom Mondial Assistance?

Een reisverzekering afsluiten van Mondial Assistance is een goede keuze, want:

√  Mondial Assistance (voorheen ELVIA) is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
√  Mondial Assistance heeft een wereldwijd netwerk van hulpverleners en eigen alarmcentrales.
√  Je wordt altijd in het Nederlands te woord gestaan ook door de eigen reisarts van Mondial Assistance.
√  Mondial Assistance heeft een gratis handige App voor smartphones.
√  Mondial Assistance geeft jongerenkorting op de doorlopende reisverzekeringen.
√  De Consumentenbond heeft de doorlopende reisverzekering uitgeroepen tot ‘Beste Keuze’.

Vragen?

Heb je nog vragen over wintersportreisverzekeringen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen tijdens kantooruren: 055-5400409 of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.