Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Tips voor veilige wintersport

Het wintersportseizoen is volop bezig. Door drukte op de pistes neemt de kans op botsingen toe. Ook komen er ieder jaar wintersporters terug met blessures en botbreuken. Reizigers lopen minder risico op ongelukken wanneer ze goed voorbereid gaan skiën.

Reisverzekeraar en hulpverlener Mondial Assistance geeft voor de grote uittocht naar de wintersportgebieden alle reizigers nog enkele tips voor een leuke en vooral veilige wintersportvakantie. Een goede fysieke voorbereiding, de juiste uitrusting en voeding zijn essentieel.

Wintersport voorbereiding

De voorbereiding begint al voor vertrek naar de wintersport. Het versterken van de bovenbenen, versoepelen van gewrichten en het verbeteren van het evenwicht zijn daarbij belangrijk. Neem wat vaker de trap en wandel geregeld voordat je met skivakantie gaat. Ga sporten ter voorbereiding zoals joggen, fietsen, rollerbladen of steppen.

Juiste uitrusting en helm dragen

Geschikte kleding en een skiuitrusting die past bij het lichaamstype en skiniveau is ook belangrijk. Het goed afstellen van bindingen door een professional kan knieletsel voorkomen. Voor alle leeftijden en alle vormen van wintersport is het dragen van een helm van belang. Zo kunnen schedeltrauma’s en gezichtsletsel door botsingen, eenvoudig worden voorkomen. Verzekerden van Mondial Assistance kunnen daarom op wintersporthelmen.nl goedgekeurde helmen aanschaffen met korting. Verder is het verstandig de veiligheidsregels te respecteren, de verschillende soorten pistes en niveaus in acht te nemen en het weerbericht in de gaten te houden.

Goede voeding en zonnebescherming

Mondial Assistance wijst skiërs op het belang van goede voeding waarbij in het specifieke geval van wintersport gedacht kan worden aan maaltijden die rijk zijn aan proteïnen en koolhydraten. Een fles water, graanreep of een zoete snack in de rugtas kan van pas komen wanneer skiërs vermoeid beginnen te raken. Tenslotte wil de reisverzekeraar erop wijzen dat zonbescherming altijd noodzakelijk is. Zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor, bescherming voor de lippen en een zonnebril met de CE-norm mogen dan ook niet ontbreken op de piste.

Reisverzekering met wintersportdekking

Het afsluiten van de juiste reisverzekering voor je wintersportvakantie is belangrijk. Bij Mondial Assistance kan je kiezen voor een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering met wintersportdekking. Meestal is het raadzaam om ook medische kosten, mee te verzekeren. De kosten om je vanaf de piste naar een ziekenhuis te vervoeren zijn fors. Indien je ook gerepatrieerd moet worden (SOS kosten) middels een gipsvlucht, bedraagt de nota al snel € 2.000,- of meer. Wanneer je hiervoor niet verzekerd bent, moet jij die kosten zelf betalen.

Mondial Assistance

Mondial Assistance is marktleider in hulpverlening en reisverzekeringen. De reisverzekeraar en hulpverlener telt meer dan 10.000 werknemers, die samen meer dan 40 talen spreken. Ze werken over de hele wereld met een netwerk van 400.000 dienstverleners en 180 correspondenten. 250 miljoen mensen (4% van de totale wereldpopulatie) maakt gebruik van de services die Mondial Assistance Group aanbiedt op alle vijf de continenten. Mondial Assistance is een onderdeel van de Allianz Group.

Reisverzekeringkorting

Bij Reisverzekeringkorting.nl ontvangt iedere wintersporter 10% extra korting op de premie van een  reisverzekering met wintersportdekking!

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.