Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Off-piste skiën gedekt op reisverzekering van Allianz Global Assistance

Doorlopende wintersport reisverzekering nu 10 tot 20% korting!Skiërs en snowboarders die buiten de piste (off-piste) gaan en een ongeluk krijgen, zijn daar niet altijd voor verzekerd, zo blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond.

Bij Allianz Global Assistance is off-piste wintersport wél gedekt

Ben je op zoek naar een goede reisverzekering met wintersportdekking? Dan is Allianz Global Assistance de beste optie, want zij vergoeden off-piste skiën wel.

Allianz Global Assistance wintersportdekking

Je bent bij Allianz Global Assistance uitstekend verzekerd als je off-piste gaat skiën. Wel moet je voldoende voorzichtig zijn. Je bent niet verzekerd bij roekeloos gedrag of als je het gevaar letterlijk opzoekt. Roekeloos gedrag is bijvoorbeeld off-piste gaan skiën als er sprake is van lawinegevaar. In Europa is een waarschuwingssysteem van kracht. Dit systeem werkt met vijf codes:

 1. Gering gevaar
 2. Matig gevaar
 3. Aanzienlijk gevaar
 4. Groot gevaar
 5. Zeer groot gevaar

Ga je skiën als er gevaar dreigt voor lawines, dan ben je niet verzekerd.

Standaard is een uitkering bij overlijden of invaliditeit door een ongeval tijdens bijzonder wintersporten niet gedekt. Je kan dit ook verzekeren door de dekking ‘ongevallen bijzondere sporten’ erbij af te sluiten.

Dekking medische kosten ook belangrijk

Wil je tevens een vergoeding voor vervoer per helikopter of ‘banaan’ van de piste? Dan moet je ook de dekking ‘Medische kosten’ afsluiten.

Reisverzekering skivakantie: nu 10 tot 20% korting!

Hier ontvang je 10 tot 20% korting op de premie van een kortlopende- of doorlopende reisverzekering voor jouw skivakantie. Zo heb je al een uitstekende kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance voor skivakanties en andere wintersport v.a. € 2,43 per dag. Ben je jonger dan 27 jaar? Dan heb je al een doorlopende wintersportverzekering vanaf € 1,53 per maand. Dat is inclusief onze 20% korting. Ben je ouder dan 27 jaar dan ontvang je 10% korting en betaal je voor dezelfde reisverzekering € 1,80 per maand.

Sluit nu een reisverzekering voor jouw skivakantie af

In slechts drie stappen sluit je zelf een kortlopende of doorlopende reisverzekering voor je wintersportvakantie af. De kortlopende reisverzekering kan je betalen met automatische incasso of iDEAL. Een doorlopende wintersportverzekering kan je per maand betalen met een machtiging voor automatische incasso. De polis ontvang je direct per e-mail.

Wintersportverzekering Allianz Global Assistance: ruime dekking

Met het afsluiten van een wintersportverzekering ben je tevens gedekt voor bijzondere wintersporten zoals:

 • ijsklimmen;
 • skeleton;
 • bobslederijden;
 • ijshockey;
 • speedskiën;
 • speedraces;
 • skijöring;
 • skispringen;
 • skivliegen;
 • figuurspringen bij freestyle-skiën;
 • ski-alpinisme;
 • en paraskiënheliskiën.

Een wintersport reisverzekering biedt ook dekking tegen verlies of diefstal van je wintersportuitrusting: eigen of gehuurde ski’s of snowboards inclusief bindingen, skistokken en skischoenen. Mocht je door een ongeval niet meer kunnen skiën dan krijg je ook de vooruitbetaalde maar niet benutte skipassen, -huur en -lessen vergoedt. Worden je ski’s gestolen dan ontvang je een vergoeding voor de kosten van het huren van vervangende ski’s en/of skischoenen.

Financiële consequenties wintersport ongeval

Een relatief klein ongeluk buiten de piste kan tot grote financiële problemen leiden bij Nederlandse wintersporters. Een traumahelikopter kost al gauw € 3.000,-, een gipsvlucht € 1.000,- tot € 5.000,- Een goede reisverzekering met dekking voor wintersport en medische kosten is daarom van groot belang.

Preventie en voorbereiding belangrijk bij wintersport buiten de piste

Het off-piste skiën is de afgelopen jaren flink toegenomen, maar de gemiddelde wintersporter is zich nauwelijks bewust van de gevaren die dit met zich meebrengt. De kans op een lawine bij buiten de piste skiën is vele malen groter. Maar ook valpartijen en botsingen met een rots of steen kan een dodelijke afloop hebben. Bij het off-piste skiën is een goede voorbereiding van groot belang. Wij geven een aantal tips:

 • Ga nooit in je eentje buiten de pistes skiën en laat altijd aan iemand weten wanneer jij en je skipartner terug denken te zijn.
 • Neem een rugzak met water en energierepen mee, een sneeuwschep, een EHBO-etui, een isolatiedeken, een lawine-airbag en een lawinepieper.

Veel dodelijke ongelukken met wintersporters

Vooral door de ongunstige sneeuwomstandigheden in de Alpen zijn er dit wintersportseizoen bij off-piste skiën al 22 wintersporters overleden, vrijwel allemaal door lawines. Alleen al in Zwitserland zijn er 12 lawinedoden gevallen. Veel meer dan in andere jaren.

Wintersportdekking bij Allianz Global Assistance: beste keuze

Een wintersport reisverzekering bij Allianz Global Assistance is de beste keuze, omdat:

 • De wintersport reisverzekering uitstekende voorwaarden en ruime dekking kent.
 • Allianz Global Assistance de grootste reisverzekeraar ter wereld is.
 • Allianz Global Assistance eigen alarmcentrales heeft in 34 landen.
 • Je altijd een snelle en eerlijke schadeafhandeling (online binnen vijf werkdagen) kunt verwachten.

Reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance is op de Vakantiebeurs in Utrecht verkozen tot winnaar van de ‘Veer voor beste reisverzekeraar van Nederland in 2013’.

Vragen?

Heb je nog vragen over wintersport reisverzekeringen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen tijdens kantooruren: 055-5400409 of e-mailen: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.