Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Minder Belgen betrokken bij wintersportongevallen tijdens kerstvakantie

De Belgische media laten weten dat er beduidend minder Belgen betrokken zijn bij ongevallen op de skipistes tijdens de afgelopen weken.

Mutas een Belgische alamcentrale -het vroegere EuroCross- heeft deze kerstvakantie tot nu toe 10 procent minder dossiers van Belgen, inzake wintersportongevallen, behandeld dan vorig jaar. Het totale aantal dossiers bleef ongeveer gelijk, blijkt uit de eerste schattingen van de organisatie. In vergelijking met 2010 noteerde Europ Assistance 37 procent minder oproepen en 18 procent minder technische bijstandsdossiers in het buitenland tussen 23 december en 2 januari. Reden daarvoor is het zachte weer van de afgelopen weken.

“Normaal gezien zijn 40 procent van onze dossiers tijdens de kerstvakantie wintersportongevallen; dit jaar waren er dat maar 30 procent”, zo zegt een woordvoerder van het Belgische Mutas.

Hij schrijft dat toe aan het feit dat de sneeuw in 2011 later viel dan in 2010. “Dat zorgt er ook voor dat de kwaliteit van de sneeuw tijdens deze kerstvakantie beter was, waardoor wij ook minder ernstige ongevallen optekenden.” Onder ernstige ongevallen vallen onder meer kneuzingen van de nier en schedeltrauma’s. Deze kerstvakantie kwamen vooral oproepen binnen over de ‘klassieke’ breuken.

Belgen op wintersport

Het totaal aantal dossiers -een duizendtal- bleef ongeveer gelijk. Tijdens de eerste week was er een stijging met 20 procent, tijdens de tweede een daling met hetzelfde percentage.

Bij Europ Assistance België lag het totale aantal geopende technische en medische dossiers maar liefst 24 procent lager dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Dat komt naar verluidt doordat het aantal gevallen van autopech lager lag. Alleen in Frankrijk werden meer medische skidossiers geopend dan vorig jaar.

Categoriën: Wintersport

Tags: ,

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.