Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering: Ben ik verzekerd als ik ga werken in het buitenland?

Reisverzekering voor werken in het buitenland? Reizen en werken gaat prima samen. Veel backpackers kiezen er voor om tijdens hun rondreis wat vakantiegeld te verdienen. Wellicht wil jij graag ook voor vakantiewerk naar het buitenland. Dat heeft wel consequenties voor je reisverzekering. Zo zijn er maar twee reisverzekering waarbij het toegestaan is om te werken.

Allianz

Een jaartje naar Australië om te werken op een boerderij, vakantiewerk in Frankrijk als lid van het animatieteam of een paar maanden in Griekenland aan de slag als serveerster. Wil je tijdens je reis of vakantie gaan werken dan bieden de volgende reisverzekeringen van Allianz Global Assistance daarvoor dekking:

De Globetrotter Verzekering zal in veel gevallen de beste keuze zijn met de meest gunstige premie, zeker als je wat langer weggaat. Met deze verzekering mag je tot 24 maanden aaneengesloten in het buitenland verblijven en ook werken.

Let op!: Het is dus niet toegestaan om te werken als je een doorlopende reisverzekering hebt. Deze is alleen geschikt voor vakanties met een recreatief karakter

Korting op reisverzekeringen voor werken in het buitenland

Ga je werken in het buitenland en zoek je daarvoor een reisverzekering dan ben je extra voordelig uit dankzij de kortingen op de premie die je alleen op deze website ontvangt:

  • Kortlopende reisverzekering, je ontvangt 10% korting op de premie.
  • Globetrotter Verzekering, je ontvangt 10-20% korting op de premie (afhankelijk van je leeftijd).

Werkzaamheden en de kortlopende reisverzekering

De kortlopende reisverzekering is geldig tijdens privéreizen en tijdens zakenreizen. Standaard zijn alleen werkzaamheden van administratieve, commerciële of toezichthoudende aard gedekt. Andere werkzaamheden zijn uitsluitend meeverzekerd indien dit uitdrukkelijk op het verzekeringsbewijs wordt vermeld. De verzekering biedt nooit dekking voor werkzaamheden die plaatsvinden buiten de territoriale zee (in de offshore-industrie of anderszins).

Wil je een kortlopende reisverzekering afsluiten voor werkzaamheden in het buitenland anders dan administratieve, commerciële of toezichthoudende aard, neem dan contact met ons op. Overige werkzaamheden kunnen eventueel tegen een toeslag meeverzekerd worden. Deze toeslag varieert van 35% tot 110%

reisverzekering werken buitenland
reisverzekering werken buitenland

Werkzaamheden en de Globetrotter Verzekering

De Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance is de ideale reisverzekering voor werken in het buitenland en als je wat langer op reis gaat en gaat werken. Met de Globetrotter Verzekering ben je maximaal 24 maanden aaneengesloten goed verzekerd. Deze verzekering is geldig voor:

  • privéreizen;
  • reizen voor studie of stage;
  • reizen en werken (ook vrijwilligerswerk).

De reisverzekering is alleen geldig voor werk tot en met de risicoklasse zoals genoemd op het polisblad. Wil je weten of jouw werk standaard of met een toeslag verzekerd moet worden. Neem dan contact met ons op.

Toeslagen voor werken in het buitenland

Voor de Globetrotter verzekering geldt dat standaard werk zonder toeslag meeverzekerd is. Dat zijn werkzaamheden die geen extra risico met zich meebrengen dan wanneer je voor vakantie in het buitenland zou verblijven. Denk dus o.a. aan commercieel, administratief of toezichthoudend werk. Daarnaast bestaan er natuurlijk nog vele andere werkzaamheden zonder verhoogd risico.

Gehanteerde toeslagen voor beroepsrisico

  • Voor werk met een licht verhoogd risico geldt een toeslag van 10% over de premie voor S.O.S hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en werelddekking. Dit zijn werkzaamheden waarbij de verzekerde een laag risico loopt. Wel is er sprake van meer risico dan wanneer niet gewerkt zou worden tijdens het verblijf in het buitenland. In sommige gevallen wordt met de handen gewerkt.
  • Voor werk met een verhoogd risico geldt een toeslag van 20% over de premie voor S.O.S hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en werelddekking. Dit zijn werkzaamheden waarbij de verzekerde duidelijk meer risico loopt dan tijdens een vakantie in het buitenland. Meestal wordt hierbij met de handen gewerkt en gevaarlijk materieel gebruikt. Ook werkzaamheden waarbij de verzekerde veel op de weg zit vallen hieronder.
  • Voor werk met een zwaar verhoogd risico geldt een toeslag van 100% over de premie voor S.O.S hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en werelddekking. Dit zijn werkzaamheden waarbij de verzekerde een aanzienlijk verhoogd risico loopt op een ongeval of letsel. Hierbij wordt meestal met gevaarlijke machines gewerkt of op gevaarlijke locaties.

Zoek je reisverzekering voor werken in het buitenland en wilt je weten welke toeslag wordt berekend voor jouw werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Vragen?

Heb je nog vragen over werken in het buitenland en reisverzekeringen? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: naar [email protected] of bel ons: 055-5400409 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.