Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Lang verblijf buitenland verzekering en medische kosten

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Lang verblijf verzekering: Globetrotter Verzekering

Studeren, stage, reizen en werken tot 24 maanden.

✔  Standaard (vrijwilligers)werk is gratis gedekt

Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.

Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service en Reisarts.

Laptop, telefoon en iPad goed verzekerd.

Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.

Nu 10% extra online korting, alleen op deze website!

Ga je voor langere tijd naar het buitenland om bijvoorbeeld te reizen, werken, studeren, of stage te lopen en wil je weten hoe het zit met de medische kosten? Dat zullen wij je vertellen in dit artikel. 

Wanneer je voor een lang verblijf naar het buitenland gaat (tot 24 maanden), kan je daarvoor het beste een speciale reisverzekering afsluiten waarbij je de keuze hebt om de medische kosten, volledig, aanvullend of niet mee te verzekeren. Het hangt er namelijk van af of jij je Nederlandse zorgverzekering moet aanhouden of tijdelijk kan stopzetten. Het is daarbij van belang te kiezen voor reisverzekering voor lang verblijf die daarbij aansluit. Dat is Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance die je alleen op deze website kan afsluiten met een korting tot 20% korting!

Je hebt al een speciale reisverzekering zoals de Globetrotter Verzekering voor lang verblijf in het buitenland vanaf € 8,51 per maand (inclusief onze extra online korting en leeftijdskorting).

Voor lange tijd naar het buitenland

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je voor langere tijd naar het buitenland gaat. Wij noemen een aantal situaties:

 • Een lange vakantie of sabbatical in het buitenland.
 • Stage lopen in het buitenland.
 • In een ander land studeren.
 • Overwinteren in een warm klimaat.
 • Vrijwilligerswerk doen.
 • Werken in het buitenland.
 • Op wereldreis.
 • Een jaartje backpacken.

Natuurlijk moet je dan ook goed verzekerd zijn, bijvoorbeeld tegen ziektekosten. Dat kan volledig, indien je jouw zorgverzekering in Nederland opzegt, of aanvullend om gedekt te zijn tegen hogere medische kosten in het buitenland.

Werken is gratis of tegen toeslag meeverzekerd

Standaard werk (kantoor of werken in een bar) is verzekerd. Als je werk gaat doen met een verhoogd risico geldt daarvoor een toeslag. Neem daarvoor contact op met ons. Meer informatie over beroepsrisico vind je op de pagina beroepsrisico’s »

Doorlopende reisverzekering niet geschikt

Lang verblijf buitenland verzekering en medische kosten
Lang verblijf buitenland verzekering en medische kosten

Wanneer je langer dan twee maanden aaneengesloten in het buitenland verblijft is een doorlopende reisverzekering niet geschikt. Een doorlopende reisverzekering kent altijd een maximum aantal dagen die je aaneengesloten in het buitenland mag verblijven. Daarnaast mag je op een doorlopende reisverzekering geen werkzaamheden verrichten.

Kan ik mijn basisverzekering in Nederland opzeggen?

Als je voor langere tijd naar het buitenland gaat, dan vervalt in sommige gevallen je recht op een Nederlandse basisverzekering (je zorgverzekering). Of dit recht vervalt hangt af van vier factoren:.

 • het land waar je naartoe gaat;
 • hoe lang je in het buitenland verblijft;
 • hoe oud je bent;
 • of je gaat werken.

Ondanks deze factoren ligt de beslissing om je zorgverzekering te laten vervallen altijd bij je zorgverzekeraar. Laat je daarom door je zorg verzekeraar informeren hoe zij omgaan met jouw situatie.

Globetrotter reisverzekering

Omdat je Nederlandse basisverzekering meestal een deel vergoedt van je medische kosten in het buitenland (hoeveel ze vergoeden is afhankelijk van je gekozen pakket), is het verstandig om ‘Medische Kosten Aanvullend’ af te sluiten op de Globetrotter Verzekering. Wat er dan ook gebeurt in het buitenland, je krijgt alles tegen kostprijs vergoed.

In sommige situaties vervalt je recht op een Nederlandse zorgverzekering. Bijvoorbeeld als je gaat werken. Hiervoor heeft het College van Zorgverzekeringen (CVZ) wetgeving opgesteld. Als je geen Nederlandse zorgverzekering meer hebt, dan is de dekking ‘Medische Kosten Aanvullend’ op je Globetrotter Verzekering niet voldoende. Daarom bieden we de dekking ‘Medische Kosten Volledig aan’. Daarmee ben je dus ook verzekerd tegen medische kosten wanneer je geen Nederlandse zorgverzekering hebt.

De Globetrotter Verzekering is speciaal voor iedereen die voor een langere periode naar het buitenland gaan om te reizen of te werken. Deze verzekering voor lang verblijf in het buitenland biedt uitgebreide mogelijkheden om je te verzekeren tegen medische kosten  in het buitenland. Dit zijn de mogelijkheden:

 • Medische kosten Volledig: Kies je ervoor om tijdens je verblijf in het buitenland je Nederlandse zorgverzekering stop te zetten, dan kun je met de Globetrotter Verzekering kiezen voor de optie ‘Medische kosten Volledig’. Als je tijdens je reis medische zorg nodig hebt, dan vergoedt Allianz Global Assistance de medische kosten in het buitenland. Breng je in deze periode een bezoek aan Nederland van minder dan 21 dagen en heb je zorg nodig, dan is dat ook verzekerd.
 • Medische kosten Aanvullend: Je kan er ook voor kiezen om je zorgverzekering in Nederland door te laten lopen. Mocht je tijdens je verblijf in het buitenland te maken krijgen met medische kosten, dan vergoedt je zorgverzekering meestal geheel of gedeeltelijk de kosten. Valt de behandeling duurder uit dan dit in Nederland zou zijn? Dan ben je er met de optie ‘Medische kosten Aanvullend’ zeker van dat Allianz Global Assistance de kosten vergoedt. Zo worden je kosten voor zorg in het buitenland altijd vergoed.
 • Géén medische kosten: Heb je al een verzekering die de kosten van zorg vergoedt? Of vind je het om een andere reden niet nodig om zorgkosten mee te verzekeren? Dan kan je eenvoudig medische kosten uitsluiten en betaal je er ook geen premie voor.

Met de Globetrotter Verzekering mag je tijdens je reis altijd contact opnemen met de alarmcentrale indien je ziek wordt of hulp nodig hebt. Een (medische) expert helpt en ondersteunt je en geeft direct advies over de stappen die je kunt nemen. Daarnaast heeft Allianz Global Assistance een wereldwijde database van betrouwbare ziekenhuizen. Zij kunnen je dus adviseren bij welk ziekenhuis in het buitenland jij de beste zorg ontvangt.

Globetrotter Verzekering Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance heeft voor reizigers, die langdurig in het buitenland verblijven, een speciale reisverzekering ontwikkelt: Globetrotter Verzekering. Deze reisverzekering is geschikt voor een verblijf in het buitenland van maximaal twee jaar.

Deze reisverzekering is bestemd voor Nederlanders die voor langere tijd naar het buitenland gaan. Denk daarbij aan globetrotters (wereldreizigers), au pairs, expats, stagiaires, vrijwilligers, zendelingen, etc. Kortom, voor iedereen die langdurig in het buitenland verblijft. Met de Globetrotter Reisverzekering ben je uitstekend verzekerd en dat is een prettige gedachte in geval van nood. Deze reisverzekering kan je afsluiten voor een duur van maximaal 24 maanden.

De voordelen van de Globetrotter Verzekering:

 • Professionele hulp bij ziekte en ongeval via de alarmcentrale van Allianz Global Assistance.
 • Wanneer je jouw zorgverzekering opzegt, kan je medische kosten volledig meeverzekeren. Een aanvulling op je huidige zorgverzekering kan ook, zodat je in het buitenland 100% gedekt bent.
 • Bij verlies of diefstal van je bagage kan je gemakkelijk online je schade melden en claimen.
 • Allianz Global Assistance is altijd bereikbaar voor medisch- en inentingsadvies en gewoon in je eigen taal.
 • Risicovolle sporten (zoals bungeejumpen en parachutespringen) kan je extra bijverzekeren, want je weet nooit wat je onderweg voor activiteiten gaat ondernemen.

Lang op reis? Sluit hier een Globetrotter Verzekering af, nu tot 20% korting

Hier ontvang je tot 20% korting op een Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance. Deze korting bestaat uit 10% online korting en tot 10% jongerenkorting wanneer je jonger bent dan 27 jaar. Voor slechts € 8,51 per dag (SOS-dekking), ben je al verzekerd in geheel Europa! De goedkoopste Globetrotter Verzekering regel je hier.

Heb je nog geen Globetrotter Verzekering met korting voor jouw reis naar het buitenland? Sluit hem hieronder af:

Globetrotter Verzekering voor lange reizen

Er is een uitstekende reisverzekering voor Nederlanders die voor een langere periode naar het buitenland vertrekken. Deze verzekering is volledig afgestemd op de situatie van reizigers die tot 24 maanden in het buitenland verblijven. De voordelen van de Globetrotter Verzekering zijn:

 • Een reisduur van 1 maand tot 24 maanden is mogelijk.
 • Je kunt de verzekering tussentijds verlengen (tot maximaal 24 maanden).
 • Tijdelijke terugkeer naar Nederland is toegestaan.
 • Werken tijdens de reis is toegestaan.

Denk er aan dat als je gaat werken tijdens je verblijf in het buitenland (bijvoorbeeld vakantiewerk, vrijwilligerswerk, of tijdelijk werk) dit niet op een standaard doorlopende reisverzekering meeverzekerd is.

Let er daarnaast ook op dat als je langer dan een jaar in het buitenland verblijft en daar gaat werken (ook vrijwilligerswerk of studeren), je mogelijk jouw basiszorgverzekering moet opzeggen. Je kunt daarvoor de dekking medische kosten volledig meeverzekeren (Globetrotter Verzekering).

Reisverzekering voor langdurig verblijf in het buitenland

Tijdens je verblijf in het buitenland ondersteunt de Globetrotter Verzekering je met verschillende extra services. Innovatieve diensten zoals Geld Service en de Persoonlijke Reisassistent. De Persoonlijke Reisassistent is onderdeel van de alarmcentrale en helpt 24/7 antwoord te vinden op allerlei reisvragen. De Geld Service is bedoeld voor reizigers in het buitenland die, door bijvoorbeeld verlies of beschadiging van hun bankpas, geen toegang hebben tot hun geld. In dat geval kan Allianz Global Assistance tijdelijk een bedrag beschikbaar stellen via één van de 400.000 kantoren van Western Union wereldwijd. Iedere verzekerde met bagagedekking heeft recht op Geld Service.

Kies zelf de dekking voor jouw lang verblijf reisverzekering

De Globetrotter Verzekering voor lange reizen, kan je helemaal afstemmen op jouw specifieke reissituatie. Of je nu vrijwilligerswerk gaat doen, gaat studeren, stage lopen, rondreizen, backpacken, werken of als au pair naar het buitenland gaat, de Globetrotter Verzekering is altijd de beste keuze.

Je stelt de Globetrotter Verzekering op maat samen. Je bepaalt zelf waarvoor je wel of niet gedekt wilt zijn, alleen de SOS dekking is verplicht. Zo betaal je nooit teveel premie. En met de Assistant Services ben je helemaal verzekerd van extra zekerheid op reis. De dekkingen waaruit je kunt kiezen zijn:

 • Ongevallen
 • Bagage Budget, Uitgebreid of Compleet
 • Medische Kosten Aanvullend/Volledig (optioneel)
 • Rechtsbijstand
 • Aansprakelijkheid

Aanvullende dekkingen:

 • S.O.S. Autohulp
 • Wintersport en bijzondere sporten
 • Werelddekking

Zoals gezegd is alleen S.O.S. Hulpverlening verplicht. Dit zijn onder andere: extra verblijfskosten, repatriëring, opsporing- en reddingskosten.

Globetrotter verzekekering Allianz
Dekkingsoverzicht Globetrotter Verzekering
A. SOS HULPVERLENING
Opsporing- en reddingsacties:Max. €50.000,- per persoon per gebeurtenis
Repatriëring verzekerde + een reisgenoot:Kostprijs
Reiskosten als gevolg van een ongeval:Kostprijs
Verblijfskosten als gevolg van een ongeval:Max. €75,- per persoon per dag
Onvoorziene reis- en verblijfskosten i.v.m. oponthoud, natuurgeweld of staking:Terugreiskosten na het einde van de voorgenomen verblijfsduur per openbaar naar Nederland, kostprijs. Extra verblijfskosten max. €75,- per dag.
Telecommunicatiekosten:Max. €100,- per persoon per polis
B. ONGEVALLEN
Vergoeding bij overlijden:Standaard €25.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 5.000,-
Vergoeding bij blijvende invaliditeit:Standaard €75.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 25.000,-
C. BAGAGE
Verzekerd bedrag reisbagage
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. €1.500,-
Max. €3.500,-
Max. €5.000,-
Eigen risico reisbagage schade
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
€ 75,-
€ 50,-
€ 0,-
Vergoeding foto-, film- en videoapparatuur, (spel)computers, mobiele telefoons en andere digitale/elektrische apparatuur
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 750,-
Vergoeding overige items (zoals fietsen, horloges, kledingstukken, zonnebrillen, etc.) per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Vergoeding tijdens reis aangeschafte goederen per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Vergoeding van schade aan logies/verblijf
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Contant geld
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
D. MEDISCHE KOSTEN (bedragen per persoon per polis)Aanvullend en Volledig
Telefonisch advies van Nederlandse reisarts van Allianz Global Assistance:Gratis
Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland:Kostprijs
Vergoeding tandheelkundige kosten bij spoedeisende hulp:Max. €250,-
Vergoeding aangeschafte /gehuurde krukken of rolstoel:Max. €250,-
Eventuele nabehandeling in Nederland:Max. €1.000,-
Dokters- en ziekenhuiskosten in Nederland tijdens tussentijds bezoek van max. 21 dagen:Max. €25.000,-
Eigen risico:Max. €100,-
E. RECHTSBIJSTAND
Europa;Kostprijs
Buiten Europa:Max. €5.000 bij contractuele geschillen of € 50.000,- voor overige gebeurtenissen
F. AANSPRAKELIJKHEID
Uitkering voor aansprakelijkheid:
In Australie:
Max. €1.000.000,-
Max. €1.500.000,-
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelichting verwijzen wij je naar de verzekeringsvoorwaarden.

Premie voor de aanvullende dekkingen

Je kan de basisdekking, SOS hulpverlening uitbreiden met dekkingen die jij belangrijk vindt. In de onderstaande tabel staan de premies vermeldt. Wil je weten wat jij moet betalen maak dan een vrijblijvende premieberekening.

Globetrotter Verzekering Allianz
Maandpremies Globetrotter Verzekering
< 27 jaar> 27 jaar
SOS hulpverlening Europadekking
- Korter dan 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€8,51
€8,91
.
€9,45
€9,90
SOS hulpverlening werelddekking
- Korter dan 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€16,20
€17,82
.
€18,00
€19,80
Bagage Europadekking
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€2,43
€4,86
€7,29
.
€2,70
€5,40
€8,10
Bagage werelddekking
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€2,84
€5,67
€8,51
.
€3,15
€6,30
€9,45
Medische Kosten Europadekking
- Aanvullend
- Volledig
.
€6,89
€23,90
.
€7,65
€26,55
Medische Kosten werelddekking
- Aanvullend
- Volledig
.
€8,10
€27,95
.
€9,00
€31,05
Ongevallen€2,23€2,48
Rechtsbijstand€2,03€2,25
Aansprakelijkheid€2,43€2,70
Wintersport en bijzondere sporten€2,23€2,48
SOS Autohulp (alleen Europa)€6,08€6,75
Premies zijn vanaf, maak een premieberekening voor de exacte premie.

Vragen?

Heb je een vraag over een verzekering met medische kosten voor een lang verblijf in het buitenland of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op, telefoon: 055-5400409 of stuur een e-mail naar: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.