Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Schengenvisum van Jordanië naar Nederland en medische reisverzekering

Schengenvisum van Jordanië naar Nederland

Schengenvisum van Jordanië naar Nederland

Wanneer er iemand van Jordanië naar Nederland reist, dan moet daarvoor een Schengenvisum worden aangevraagd bij de Nederlandse ambassade. Een belangrijke voorwaarde voor het verkrijgen van een Schengenvisum, is het afsluiten van de juiste medische reisverzekering. Dat kan je hier doen voor je gast(en) uit Jordanië, een uitstekende medische reisverzekering met werelddekking kost hier slechts € 3,- per dag.

Wat is een Schengenvisum voor Nederland? Een Schengenvisum is feitelijk niets meer dan een sticker in het paspoort van de buitenlandse reiziger die Nederland bezoekt. Deze sticker geeft toegang tot de 26 Schengen lidstaten in Europa. Je kan met een Schengenvisum door een groot deel van Europa reizen zonder voor ieder land afzonderlijk een visum aan te hoeven vragen.

In Jordanië een Schengenvisum voor Nederland aanvragen

De Nederlandse ambassade in Jordanië maakt gebruik van de diensten van de externe dienstverlener VFS Global. Je kan jouw visumaanvraag indienen bij het dichtstbijzijnde VFS Global kantoor:

 • Zij zijn telefonisch bereikbaar van 09:00 to 16:00 uur, van zondag tot donderdag behalve op feestdagen op telefoonnummer: 0096264001004 of 0096279 79 22221 (als je naar een vast nummer belt, moet je 06 ervoor kiezen).
 • Je kan ook een e-mail sturen: [email protected]
Adres:
 • Abdul Raheem Al-Haj Moh’d St., Galleria Mall, Building No. 56, 4th Floor, Sweifieh – Amman
 • Openingstijden: 09:00 – 15:00 uur van zondag tot donderdag behalve op feestdagen en de laatste dag van iedere maand.

Hoe lang duurt een visumaanvraag voor Nederland?

Je kan een aanvraag op z’n vroegst 3 maanden voor je reis vanuit Jordanië naar Nederland indienen. En minimaal 15 werkdagen van tevoren. Meestal weet je binnen 15 kalenderdagen of je het visum krijgt. Soms is meer tijd nodig: de aanvraag kan dan 30 dagen duren. En in uitzonderlijke gevallen 60 dagen. Bijvoorbeeld als er extra documenten nodig zijn.

Nederlandse ambassade in Amman

Contactgegevens

 • Ambassadeur: Barbara Joziasse
 • Adres Abu Bakr Siraj Ad-Din St. 3, Noord Abdoun (Abdoun Ash-Shamali), Amman 11194
 • Telefoon: +96265902200 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
 • Fax: +96265930161
 • Openingstijden: Zondag tot en met donderdag: 8.00 – 16.00 uur (met uitzondering van feestdagen). Bekijk de dagen waarop de ambassade gesloten is.

E-mail

 • Heb je een vraag over paspoorten, consulaire verklaringen etc.? Stuur dan een e-mail via het contactformulier.
 • Heb je een algemene vraag? Stuur een e-mail naar: [email protected]

Contactgegevens consulaire afdeling

 • Openingstijden: Zondag tot en met donderdag: 8.30 – 12.30 uur (alleen op afspraak).
 • Schengen en Caribische visumaanvragen (via VFS Global): Bekijk de voorwaarden en maak een afspraak via de website van VFS Global.

Consulaire vragen

Stel je vraag:

 • via telefoonnummer +96265902200. Let op: bel je vanuit Nederland? Bel dan met +31 247 247 247.
 • via WhatsApp. Stuur direct een WhatsApp-bericht. Of voeg het mobiele nummer +316 8238 7796 toe aan de contactlijst van je smartphone en stuur dan jouw bericht.
 • via het contactformulier.

Wat heb je nodig voor een Schengenvisum aanvraag?

Jordaniërs die naar Nederland willen reizen moeten voor de visumaanvraag de volgende stappen nemen:

 • Je moet een paspoort of ander reisdocument uit Jordanie overleggen met ten minste 2 blanco pagina’s. Jouw reisdocument moet in de afgelopen 10 jaar zijn afgegeven. Het moet nog minimaal 3 maanden geldig zijn na de datum waarop je het Schengengebied wilt verlaten.
 • Je levert een volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier in. Iedere persoon die op je reisdocument meereist moet een eigen formulier inleveren. Formulieren voor kinderen jonger dan 18 jaar moeten door een ouder of voogd zijn ondertekend.
 • Je levert een pasfoto volgens de Nederlandse eisen in.
 • Je laat jouw vingerafdrukken afnemen. Dit doe je wanneer je de aanvraag indient. Deze blijven 5 jaar geldig. Voor sommige aanvragers, zoals kinderen jonger dan 12 jaar, is dit niet nodig.
 • Je betaalt leges, dat zijn de kosten voor een visumaanvraag. Als je naar een externe dienstverlener gaat, zoals VFS Global betaalt je daarvoor ook een vergoeding.

Daarnaast zijn er documenten die nodig zijn voor een zorgvuldige beoordeling van je aanvraag zoals het Bewijs van medische reisverzekering: De verzekering moet geldig zijn voor de gehele duur van het verblijf. Medische kosten moeten gedekt zijn voor minimaal € 30.000 en dekking bieden voor repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en spoedbehandeling in een ziekenhuis.

Wat kost de aanvraag voor Schengenvisa?

Als een persoon uit Jordanië een aanvraag voor een Schengenvisum indient, betaalt hij of zij leges (kosten). De prijzen van de visumproducten zijn:

 • € 60,- voor een volwassene
 • kinderen 6 tot 12 jaar € 35,-
 • kinderen 0 tot 6 jaar gratis

Daarnaast betaal je € 16,25 voor de dienstverlening van VFS Global.

Medische reisverzekering Schengenvisum

Heb je een medische reisverzekering nodig voor een Schengenvisum, dan is de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance een uitstekende keuze. Deze reisverzekering is speciaal bedoeld voor Jordaniërs (vrienden, familie of partner) die naar Nederland komen.

Let op: Deze verzekering moet worden afgesloten voordat men vertrekt uit Jordanië en de reisverzekering kan alleen worden afgesloten voor personen jonger dan 70 jaar!

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende medische reisverzekering voor iedereen uit Jordanië. De verzekering vergoedt de kosten van onder meer: huisarts, medicijnen, ambulance en ziekenhuiskosten in Nederland en andere Schengenlanden tot € 30.000,- Maar ook de kosten voor repatriëring. Dat is het terugbrengen van je buitenlandse gast naar Jordanië bij ziekte of overlijden. Deze verzekering is alleen geschikt voor onverwachte (medische) situaties bij een verblijf in Nederland. Bestaande kwalen en gebreken vallen niet onder de dekking.

Schengen visum reisverzekering Allianz

Voordelen van de Travel Risk Insurance voor een Schengenvisum

√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.
√ Wordt geaccepteerd op alle ambassades en consulaten.
√ Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
√ VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum ontvang je de premie terug en betaal je niets.
√ Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of eerder als je dat vraagt.
√ De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Voldoet aan alle voorwaarden voor Schengenvisum

De Travel Risk Insurance voldoet aan alle verzekeringseisen voor een Visum Kort Verblijf Nederland (ook wel toeristenvisum of Schengenvisum genoemd). Dit zijn de eisen:

 • Dekking voor spoedeisende medische hulp en repatriëring naar Jordanië.
 • De dekking voor geneeskundige kosten moet minimaal € 30.000,– bedragen.
 • Geldig voor alle Schengen lidstaten.
 • Moet dekking bieden voor de gehele duur van het verblijf.

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten voor jouw gast uit Jordanië. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Garantie: Wordt het visum afgewezen dan laten wij de verzekering vervallen en hoef je niet te betalen!

Premie medische reisverzekering

Je hebt al een uitgebreide medische reisverzekering voor personen uit Jordanië voor slechts € 3,- per dag (werelddekking).

Travel Risk Insurance Allianz
Premies Travel Risk Insurance
Reizen binnen Europa €2,- per persoon per dag
Reizen vanuit buiten Europa (Wereld) €3,- per persoon per dag
Wintersport/bijzondere sporten€1,15 per persoon per dag (alleen Europa)
Annuleringsverzekering 5% van de reissom (reis moet in Nederland geboekt zijn)
Minimum premie €11,50
Kosten per verzekeringsbewijs €4,50

Travel Risk Insurance voor Jordaniërs

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende medische reisverzekering voor Jordaniërs. De verzekering voldoet ook aan de eisen voor de aanvraag van een Schengenvisum. De Travel Risk Insurance heeft een uitgebreide dekking voor:

 • SOS-kosten en repatriëring.
 • Medische Kosten: tot € 30.000,-
 • Wintersport (tegen premietoeslag).
 • Bijzondere sporten (tegen premietoeslag en alleen Europa).
 • Europadekking (voor personen binnen Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen binnen Europa).
 • Werelddekking (voor personen binnen en buiten Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen buiten Europa).
 • Annuleringsverzekering (alleen indien de reis is geboekt bij een Nederlandse touroperator).

Let op: De maximale reisduur van de Travel Risk Insurance is 90 dagen.

Een Travel Risk Insurance afsluiten kan hieronder.

Over Jordanië

Jordanië is een land in het Midden-Oosten, gelegen ten oosten van Israël en de Westelijke Jordaanoever (onderdeel van de Palestijnse Gebieden) met als grens de rivier de Jordaan en de Dode Zee. Verder is het land gelegen naast Syrië in het noorden, Irak in het noordoosten en Saoedi-Arabië in het zuidoosten. Het heeft in het zuiden via de Golf van Akaba toegang tot de Rode Zee. De hoofdstad is Amman. Sinds de invoering van de grondwet in 1952 is de islam de staatsgodsdienst in Jordanië. Met Petra heeft Jordanië één van ’s werelds toeristische hoogtepunten. De meeste toeristen komen speciaal voor Petra en Siq al-Berid naar Jordanië.

Vragen?

Heb je vragen over de medische reisverzekering voor Jordaniërs ? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons: Telefoon 055-5400409 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.