Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Allianz Schengen verzekering met VISA GARANTIE – v.a. €2,- per dag!

Allianzlogo nwe

Schengen medische reisverzekering

met VISA GARANTIE!

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

 Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

 Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

 Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

 VISA GARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

 De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Een Allianz Schengen verzekering met visa garantie regel je hier snel en voordelig. Dankzij onze visa garantie hoef je de medische reisverzekering niet te betalen, mocht je Schengenvisum voor Nederland worden afgewezen. Je loopt dus bij ons geen enkel financieel risico. Kies eenvoudig voor de Travel Risk Insurance van Allianz en jouw buitenlandse gast is goed verzekerd in Europa.

De Travel Risk Insurance Schengen verzekering met VISA GARANTIE heb je al v.a. €2,- per dag!

Wanneer je een visum voor Nederland aanvraagt (een Schengen visa Kort Verblijf) dan is een medische reisverzekering verplicht. Deze moet je laten zien samen met andere documenten bij het aanvragen van je visum bij VFS Global, de ambassade of het consulaat. Zonder een goedgekeurde medische reisverzekering krijg je geen visum.

Deze medische reisverzekering moet voldoen aan een aantal eisen. Met de Allianz Schengen verzekering (Travel Risk Insurance) met VISA GARANTIE weet je ook dat je voldoet aan alle gestelde voorwaarden. Deze voorwaarden zijn:

  1. Volledige geldigheid gedurende de gehele visumperiode: Dit houdt in dat de reisverzekering geldig moet zijn vanaf de eerste dag tot en met de laatste dag van de visumperiode. Stel dat een bezoeker een visum aanvraagt voor een verblijf van 30 dagen, dan moet de verzekering gedurende die hele periode dekking bieden.
  2. Dekking in alle Schengenlanden: Ook al heeft een bezoeker mogelijk de intentie om slechts één of twee Schengenlanden te bezoeken, de verzekering moet geldig zijn in alle landen binnen de Schengenzone. Dit is belangrijk omdat eenmaal het visum is toegekend, de persoon vrij kan reizen binnen de hele Schengenzone.
  3. Repatriëringskosten gedekt: Deze eis betreft de kosten die worden gemaakt om een persoon terug te brengen naar hun thuisland in geval van ernstige ziekte, een ongeval of overlijden.
  4. Medische dekking inbegrepen: Naast repatriëring moet de verzekering ook de algemene medische kosten dekken die een bezoeker tijdens hun verblijf zou kunnen hebben, zoals doktersbezoeken, ziekenhuisopnames en andere medische uitgaven.
  5. Minimale dekking van € 30.000 vereist: Dit bedrag vertegenwoordigt het minimum dat de verzekering moet uitkeren in geval van medische kosten of repatriëring. Het is vastgesteld om ervoor te zorgen dat de verzekering voldoende financiële dekking biedt om eventuele kosten te dekken die zich tijdens het verblijf kunnen voordoen.

Waarom een Allianz Schengen verzekering met VISA GARANTIE?

Kies je voor Allianz dan kies je voor de zekerheid van de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Wanneer je familie uit de Filipijnen of vrienden uit Turkije op bezoek krijgt, kun je bij Allianz Assistance terecht voor een passende medische reisverzekering. Met de Travel Risk Insurance zijn buitenlandse vrienden en familieleden tot 70 jaar verzekerd tegen diverse risico’s.

Deze verzekering biedt bescherming tegen onverwachte kosten zoals medische hulp en noodsituaties. Voor bezoekers uit Europa die binnen Europa reizen, is er een speciale dekking. Maar ook mensen van buiten Europa of die buiten Europa op reis gaan, zijn gedekt. Gaat je bezoek skiën of een andere bijzondere sport beoefenen? Dat kan extra verzekerd worden, maar alleen wanneer ze in Europa blijven. Deze verzekering geldt voor reizen tot 90 dagen.

Als het gaat om het annuleren van de reis, is er een belangrijk detail: de reis moet in Nederland zijn geboekt om de annuleringsverzekering af te kunnen sluiten. Wil je weten wat precies wel of niet onder de verzekering valt? Neem dan een kijkje op de verzekeringskaart voor alle details.

Belangrijk: de Travel Risk Insurance is alleen voor vertrek af te sluiten!

Allianz Schengen verzekering met VISA GARANTIE
Allianz Schengen verzekering met VISA GARANTIE

Sluit de visa verzekering in Nederland af!

Heb jij de buitenlandse visumplichtige gast uitgenodigd of ben je de garantsteller, sluit dan ook zelf de medische visa verzekering af. Jouw gast is dan de verzekerde en zelf ben je de premiebetaler en eigenaar van de polis.

Als je garant staat voor iemand uit het buitenland die naar Nederland komt, is het belangrijk om je in te dekken tegen mogelijke financiële gevolgen. Medische zorg in Nederland kan, net als elders, flink in de papieren lopen. Als er geen passende medische reisverzekering is, kunnen de kosten snel stijgen en als garantsteller kun je daarvoor aansprakelijk worden gesteld. Het zelf regelen van een medische Schengen visa reisverzekering voor je bezoeker of partner is om diverse redenen slim:

  • Je hebt zelf de touwtjes in handen wat betreft de dekking: Zo zorg je ervoor dat de verzekering voldoende dekt en alle mogelijke medische kosten die tijdens het bezoek kunnen ontstaan, gedekt zijn.
  • Je hebt direct contact met de verzekeraar: Als er iets aan de hand is of als je vragen hebt over de polis, kun je zelf met de verzekeringsmaatschappij praten, omdat jij degene bent die de premie betaalt.
  • Je bent financieel veilig: Doordat jij degene bent die de verzekering afsluit, zullen eventuele uitbetalingen van de verzekering direct naar jou gaan en niet naar je bezoeker. Dat is handig, vooral als er medische kosten zijn die je als garantsteller moet betalen.
  • Het maakt het leven van je gast gemakkelijker: Door zelf alles te regelen en de polis naar je bezoeker te sturen, hoeft je gast zich niet te verdiepen in de verzekeringsdetails. Ze kunnen zich dan volledig focussen op hun reis en het verblijf.

Sluit nu een Schengen verzekering met VISA GARANTIE af!

Als je een betrouwbare reisverzekering nodig hebt voor een Schengen visum, kijk dan eens naar de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance. Deze is specifiek voor reizigers die naar het Schengengebied willen komen en biedt zekerheid, omdat het door de Nederlandse ambassade en externe dienstverleners wordt erkend.

Wat maakt het zo speciaal?

Allianz Assistance staat bekend om hun betrouwbare en hoogwaardige verzekeringen. Met de Travel Risk Insurance heb je al een verzekering vanaf €2,- per dag. Dus of je nu een familielid, partner of vriend over de vloer krijgt, ze kunnen ontspannen genieten van hun verblijf, wetende dat ze verzekerd zijn voor zaken als hulpverlening, medische zorg en terugkeer naar huis.

Wat echt opvalt, is hun ‘Visa Garantie’. Als het visum onverhoopt niet wordt verleend, krijg je de betaalde premie gewoon terug. Zo hoef je je geen zorgen te maken over kosten als je de verzekering regelt voordat het visum binnen is.

Het is ook belangrijk om te weten waar je aan toe bent. Allianz Assistance zorgt ervoor dat alles helder en begrijpelijk is. Je kunt alle informatie in het Nederlands krijgen, maar als je het liever in het Engels wilt, kan dat ook. Ze zijn ook flexibel: wil je iets veranderen aan de polis voordat deze ingaat, dan kan dat kosteloos. En als snelheid belangrijk voor je is, geen probleem. Vraag het aan en je hebt de polis vaak al binnen een dag in huis.

Voordelen van de Travel Risk Insurance medische reisverzekering voor een Schengenvisum
√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum kort verblijf.
√ Wordt geaccepteerd door VFS Global en op alle ambassades en consulaten.
√ Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
√ VISA GARANTIE: Bij afwijzing visum ontvang je de premie terug en betaal je niets.
√ Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of eerder als je dat vraagt.
√ De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz.

Reizen kan onvoorspelbaar zijn. Je kunt te maken krijgen met een onverwachte ziekte, het verliezen van belangrijke papieren of een beschadigd vakantiehuis. Maar met de Travel Risk Insurance van Allianz, speciaal voor reizigers met een Schengenvisum, ben je voorbereid op veel van deze verrassingen.

Allianz Travel Risk Insurance ziektekostenverzekering voor Schengen visa

Premie per persoon per dagv.a. €2,-
Maximale leeftijd tot70 jaar
SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing)
Medische kosten (o.a. medicijnen, ziekenhuis, specialist en artsen)
Ziekte, ongeval of vermissing verzekerde
Ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde
Overlijden van meeverzekerde reisgenoot
Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot)
Kosten begrafenis/ crematie en overkomst familie
Reisdocumenten (aanschafkosten)
Vervangende kleding en/of toiletartikelen
Schade aan logiesverblijven
Schade aan eigendommen verzekerde in land van herkomst
Gedwongen oponthoud
Mee te verzekeren opties:
Wintersport en bijzondere sporten
Annuleringsverzekering
Werelddekking

Lees altijd de polisvoorwaarden voor de maximale vergoedingen en eventuele uitsluitingen.

Wat heeft de Allianz Travel Risk Insurance je te bieden?

  • Betaalbaarheid: Voor maar €2,- per dag ben je al beschermd.
  • Voor jong en iets ouder: Geschikt voor mensen tot 70 jaar.
  • Wat is er allemaal gedekt?
    • Hulp bij noodsituaties, waaronder ook reddingsmissies.
    • Medische onkosten, denk aan een ziekenhuisverblijf of een bezoek aan de dokter.
    • Hulp bij ziekte, ongevallen of zelfs vermissing.
    • Hulp als thuis iets gebeurt, zoals een ongeluk of overlijden van een familielid die niet meereist of een reisgenoot.
    • Terugkeer naar huis, zelfs als dat per ambulancevliegtuig moet, of in het trieste geval dat iemand overlijdt en teruggebracht moet worden.
    • Kosten voor een uitvaart, en zelfs voor familie die daarvoor moet reizen.
    • Raak je je reisdocumenten kwijt? De vervangingskosten zijn gedekt.
    • Mocht je kleding of persoonlijke verzorgingsspulletjes nodig hebben omdat je bagage kwijt is, dan zijn die kosten ook gedekt.
    • Schade aan je verblijfplaats of aan bezittingen thuis? Ook dat is verzekerd.
    • Vertragingen waar je niets aan kunt doen? Daarvoor ben je ook verzekerd, als je een annuleringsverzekering afsluit.

Dit is slechts een samenvatting. Het is altijd belangrijk om de verzekeringsvoorwaarden door te nemen.

Meest gestelde vragen over een Schengen verzekering met VISA GARANTIE

Wat is een Schengen visa verzekering?

Voor een Schengen visa heb je een speciale verzekering nodig. Deze verzekering moet:
– Geldig zijn in alle Schengenlanden.
– Minstens €30.000 dekken voor kosten zoals terugreis om medische redenen, dringende zorg en ziekenhuisbehandelingen.
– Geldig zijn voor de hele periode van je verblijf.

Kan ik via jullie in Nederland een Schengen visa verzekering met VISUMGARANTIE afsluiten voor mijn buitenlandse gast?

Ja, jij kunt voor jouw buitenlandse gast in Nederland een Schengen visa verzekering regelen. Jij betaalt dan voor de verzekering en jouw gast uit het buitenland is degene die verzekerd is. Of het nu familie, vrienden of je partner is, dat maakt niet uit.

Wat gebeurt er als de visa aanvraag voor Nederland wordt afgewezen, ben ik dan de premie kwijt?

Als de visa aanvraag voor Nederland niet doorgaat, hoef je je geen zorgen te maken over de premie. Bij afwijzing krijg je de volledige premie van ons terug. Dat noemen wij VISUMGARANTIE.

Kan ik de polis opsturen naar het buitenland zodat mijn vriend, vriendin, familie deze kan overleggen?

Ja, je kunt de polis naar het buitenland sturen. Na het afsluiten krijg je de polis digitaal via e-mail, samen met de voorwaarden. Deze kun je dan makkelijk doorsturen naar je vriend, vriendin of familie, zodat zij deze kunnen laten zien bij VFS Global of de Nederlandse ambassade.

Indien de datum wijzigt van de visumperiode, kan ik dan de verzekering laten aanpassen?

Ja, als de datum van de visumperiode verandert, kunnen we dat voor je regelen. Zolang de polis nog niet is gestart, kunnen we de start- en/of einddatum zonder problemen voor je aanpassen.

Waarom is het verstandig om een Schengen visa verzekering in Nederland af te sluiten?

Het is slim om een Schengen visa verzekering in Nederland af te sluiten om de volgende redenen:
– Als er een garantstelling is (bijvoorbeeld als je buitenlandse gast bij jou logeert), beschermt de reisverzekering jou financieel.
– Een Nederlandse reisverzekering valt onder het Nederlandse recht, wat zorgt voor duidelijkheid en zekerheid.
– Nederlandse verzekeraars worden streng gecontroleerd, waardoor ze doorgaans betrouwbaarder zijn dan verzekeraars uit andere landen.
– Als er onverwachte hoge kosten opduiken, geeft het rust om te weten dat je bij een betrouwbare Nederlandse verzekeraar zit.

Mijn vriendin is zwanger en komt naar Nederland. Vallen controles en een (ziekenhuis)bevalling ook onder de visa verzekering?

Als je vriendin zwanger is en naar Nederland komt, moet je weten dat controles en een bevalling in het ziekenhuis niet onder de visa verzekering vallen. Eventuele kosten gerelateerd aan de zwangerschap moeten zelf betaald worden, tenzij het om een complicatie gaat.

Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze visa verzekering?

Nee, bestaande kwalen en ziektes vallen niet onder de dekking van deze visa verzekering. Als er al klachten of kwalen waren voordat de verzekering inging, worden deze kosten niet vergoed. De Schengen visa verzekering voor buitenlanders dekt alleen onverwachte en plotselinge medische kosten in Nederland of in andere Schengenlanden.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.