Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wat is een Allianz medische reisverzekering voor een Schengenvisum?

Wat is een Allianz medische reisverzekering voor een Schengenvisum

Een medische reisverzekering voor een Schengenvisum is een verzekering voor visumplichtige buitenlanders die naar Nederland of een ander Schengenland in Europa willen reizen. 

Buitenlanders die Nederland voor maximaal 90 dagen willen bezoeken en visumplichtig zijn moeten in het land van herkomst een visum aanvragen. Dat kan bij de Nederlandse ambassade of het consulaat in het land van herkomst.

Allianz medische reisverzekering voor Schengenvisum

De visumaanvrager moet beschikken over een medische reisverzekering ter dekking van eventuele uitgaven voor repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en/of spoedbehandeling in het ziekenhuis. Dat hij/zij over een dergelijke verzekering beschikt moet worden aangetoond bij de visumaanvraag. Dat kan door een kopie of de originele polis te overleggen.

Controle door de Marechaussee op Schiphol

Wanneer een visumplichtige buitenlander aankomt op Schiphol kan de Koninklijke Marechaussee, die belast met de paspoortcontrole, vragen om het bewijs dat de persoon een medische reisverzekering of ziektekostenverzekering heeft afgesloten. De polis moet dan ook getoond kunnen worden.

Overigens moeten ook niet-visumplichtige buitenlanders op verzoek van de Marechaussee kunnen aantonen dat zij verzekerd zijn voor ziektekosten en repatriëring tijdens hun bezoek aan Nederland.

Welke dekkingen zijn verplicht?

De af te sluiten medische reisverzekering dient:

  • Voor het gehele Schengengebied geldig te zijn.
  • Een minimale dekking te hebben van EUR 30.000,- voor medische kosten.
  • Repatriëring moet meeverzekerd zijn.
  • De gehele duur van het beoogde verblijf te bestrijken.

Wie mag de Allianz medische reisverzekering afsluiten?

De medische reisverzekering kan door de visumaanvrager worden afgesloten in het land van verblijf. De verzekering mag ook worden afgesloten in een ander land, bijvoorbeeld Nederland. Als er een uitnodigende partij is (referent) zoals een garantsteller en/of logiesverstrekker dan mag deze ook de verzekering voor zijn buitenlandse gast of partner afsluiten.

Waar kan ik een Allianz medische reisverzekering afsluiten?

Je kan op deze website een medische reisverzekering voor je buitenlandse gast afsluiten. De aanvragen worden tijdens werkdagen binnen 24 uur afgehandeld en je ontvangt de polis digitaal zodat je deze kan e-mailen naar het buitenland. Ook geven wij de premie terug als een visum wordt afgewezen.

Vragen?

Heb je vragen over de Allianz medische reisverzekering voor een Schengenvisum voor Nederland? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons in Apeldoorn, telefoon 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.