Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering en visum voor je buitenlandse reis

Reisverzekering en visum voor je buitenlandse reis

Reisverzekering en visum voor je buitenlandse reis

Wanneer je naar het buitenland reist en zeker buiten Europa is het goed om na te gaan of er een visum vereist is voor je bestemming. Binnen Europa is een paspoort meestal voldoende als reisdocument. Reis je echter naar bijvoorbeeld Rusland, Cuba, Venezuela, India of China dan is een visum verplicht. Of je wel of geen visum nodig hebt, dat kan je checken bij de ambassade of het consulaat van het land waar je naar toe reist.

Vraag je een visum aan dan willen een aantal landen ook een bewijs dat je een reisverzekering hebt afgesloten een zogenaamde Engelstalige verklaring .

Engelstalige reisverzekeringverklaring

Soms heb je niet alleen een visum nodig maar ook een verklaring waarmee je aantoont dat je verzekerd bent voor medische kosten en repatriëring. Deze verklaring kan je gratis van ons ontvangen wanneer je een reisverzekering op deze website afsluit. Lees hier meer: www.reisverzekeringkorting.nl/blog/reisverzekering/engelstalige-verzekeringsverklaring-visum/

Paspoort

Reis je binnen de Europese Unie (EU), dan heb je een identiteitskaart of paspoort nodig. Dit geldt niet alleen wanneer je (bijvoorbeeld via een luchthaven) de grens oversteekt. Je moet ook een identiteitskaart of paspoort kunnen tonen wanneer je in een Europees land verblijft. Een rijbewijs is geen geldige identificatie in het buitenland.

Landen buiten Europa accepteren alleen een geldig paspoort als identificatiebewijs. In sommige landen moet jouw reisdocument bij binnenkomst of vertrek ook nog een aantal maanden geldig zijn. Meer informatie vindt je bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Annuleringsverzekering

Reis je naar een visumplichtig land en heb je nog geen visum, dan is het verstandig om direct na het boeken van je reis een annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht het visum geweigerd worden dan kan je kosteloos de reis annuleren.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.