Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Waar moet ik goed naar kijken en op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een reisverzekering? Als je op reis of vakantie gaat kan je een reisverzekering afsluiten. Voor veel mensen is dat de gewoonste zaak van de wereld. Het is daarbij wel belangrijk om te weten waar je op moet letten. Vooral omdat je tegenwoordig zelf een een reisverzekering kan samenstellen. Dat is handig maar het kan ook verstrekkende gevolgen hebben als je een rubriek niet meeverzekerd maar die je achteraf wel nodig bleek te hebben.

Met een reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je verzekerd voor materiële schade zoals je bagage en persoonlijke schade zoals ziekte en/of ongeval (letselschade) die je in je vakantie of tijdens je reis kunt oplopen. De schade die de reisverzekeraar vergoedt, is vaak vele malen hoger dan de premie voor je reisverzekering. De reisverzekeraar biedt hulp in het land waar je op vakantie bent en zorgt ervoor dat je, indien nodig, wordt teruggebracht naar Nederland. Een reisverzekering wordt vaak gecombineerd met een annuleringsverzekering.

Bij ziekte of ongeval in het buitenland is goede hulp belangrijk

Vooral bij een (ernstige) ziekte of een ongeval is goede hulp van groot belang. De kosten van medische hulp kunnen vaak erg hoog zijn. Een reisverzekering met dekking van medische kosten in het buitenland is de basis van een zorgeloze vakantie. Want medische voorzieningen zijn in het buitenland vaak extreem duur. Bijvoorbeeld als een helikopter je van een berghelling redt. Of als je met een gipsvlucht terug moet naar Nederland. Maar ook als je geld en paspoort zijn gestolen heb je snel hulp nodig. We noemen een paar risico’s waar je zelf misschien niet aan denkt en die toch door een reisverzekering van Allianz Global Assistance worden gedekt:

 • extra kosten bij acute problemen (bijvoorbeeld langer hotelverblijf door calamiteiten);
 • kosten om je reis vroegtijdig af te breken (ziekte of ongeval);
 • bijzonder vervoer op medische indicatie (ambulance en ambulancevliegtuig, gipsvluchten);
 • een opsporings- of reddingsoperatie (bijvoorbeeld de inzet van een helikopter);
 • extra reis- en verblijfskosten wanneer de partner in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt;
 • kosten indien je in het buitenland komt te overlijden (begrafenis- of crematiekosten ter plaatse of vervoer van het stoffelijk overschot naar Nederland).Voor iedere reis de juiste reisverzekering.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Allianz Global Assistance heeft een reisverzekering voor iedere reis of situatie. Welke jij moet kiezen hangt van een aantal factoren af, zoals ga je kort of lang op reis? Ga je werken tijdens je verblijf in het buitenland? Ga je bijzondere sporten beoefenen of op wintersport? Voor al deze situaties bestaan er speciale reisverzekeringen. Om jou te helpen de juiste keuze te maken moet jij de volgende vragen kunnen beantwoorden bij het afsluiten van een reisverzekering:

 • Hoe ben je nu verzekerd?
 • Wat is je gezinssamenstelling?
 • Hoe vaak per jaar ga je op reis?
 • Met welk vervoermiddel ga je op reis (vliegtuig, trein, auto, etc.)?
 • Wat is je bestemming, binnen of buiten Europa?
 • Hoe lang ga je op reis?
 • Wat voor soort reis of vakantie is het, strand, actief, rondreis, backpacken?
 • Wat ga je daar ondernemen, werken, studeren, sporten? Indien je gaat werken, wat voor werkzaamheden zijn dat precies?
 • Wat neem je mee, veel of weinig bagage, elektronica, contant geld?

Hieronder lees je welke keuzes je kan maken en wat je eventueel kan meeverzekeren.

Kortlopende- of doorlopende reisverzekering?
Je kunt bij het afsluiten van een reisverzekering kiezen uit een kortlopende- of een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering geldt alleen voor de termijn van je vakantie. De datum van vertrek en terugkomst worden vastgelegd en je hebt alleen dekking in deze periode. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Indien je voor een langere periode op reis gaat of meerdere malen per jaar, is een doorlopende reisverzekering meestal goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Wanneer je meer dan 16 t/m 21 dagen per jaar op vakantie gaat, ben je voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering.

Maximaal aantal reisdagen op je polis?
Een doorlopende reisverzekering kent een maximum aantal aaneengesloten vakantiedagen per jaar. Ga je langdurig op reis? Controleer de polisvoorwaarden inzake het maximale aantal aaneengesloten dagen dat je gedekt bent. Overschrijd je de maximum toegestane reisduur, heb je tijdens je vakantie geen dekking.

Reisbagage
Wanneer je schade claimt aan je reisbagage, vergoedt Allianz Global Assistance de schade tot een bepaald bedrag. Dit bedrag is terug te vinden in het dekkingsoverzicht van de afgesloten verzekering. Onder schade worden de volgende gebeurtenissen verstaan:

 • diefstal;
 • verlies;
 • vermissing;
 • beschadiging.

In geval van schade aan of verlies van een verzekerd voorwerp met toebehoren, kan uitsluitend één verzekerde aanspraak maken op een vergoeding.

Europa of werelddekking?
Kijk voor je op vakantie gaat of het land van bestemming onder de dekking van de reisverzekering valt. Bij Allianz Global Assistance kan je afhankelijk van het soort reisverzekering kiezen uit een Europa of werelddekking. Ga je buiten Europa op vakantie dan moet je werelddekking nemen.

Annuleringsverzekering
Zowel bij de kortlopende- als doorlopende reisverzekering kan je kiezen om deze uit te breiden met een annuleringsdekking. Met de annuleringsdekking ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt dan de reissom terug. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

Gevaarlijke sporten meeverzekeren?
Ga je gevaarlijke sporten beoefenen op je vakantie? Dan is het risico op een ongeval groter dan op een normale vakantie. Daarom zul je een aparte reisverzekering of een aanvullende module moeten afsluiten. Uitsluitingen ten aanzien van gevaarlijke sporten staan in de voorwaarden.

Soorten reisverzekeringen

Als laatste nog even een samenvatting en een overzicht van de verschillende soorten reis- en annuleringsverzekeringen:

 • Kortlopende reisverzekering: Voor iedereen die af en toe op reis gaat en goed verzekerd wilt zijn.
 • Doorlopende reisverzekering: Ga je vaker per jaar op vakantie, met meerdere personen (gezin) of blijf je langer weg, dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger.
 • Kortlopende annuleringsverzekering: Je bent verzekerd tegen annuleringskosten voor en tijdens je vakantie. Zo loop je geen financieel risico.
 • Doorlopende annuleringsverzekering: Boek je meerdere vakanties ieder jaar en wil je verzekerd zijn tegen annuleringskosten, dan is een doorlopende annuleringsverzekering voordeliger dan een eenmalige.
 • Groepsreisverzekering: Voor schoolreisjes, bedrijfsuitjes en andere groepsreizen is er een speciale verzekering: de groepsreisverzekering.
 • Zakenreisverzekering: De doorlopende zakenreisverzekering is bedoeld voor werknemers, ondernemers, zakenmensen, commissarissen, directeuren en staffunctionarissen die voor hun bedrijf regelmatig naar het buitenland reizen.
 • Au Pair reisverzekering: Ben je van plan een Au Pair naar Nederland te laten overkomen? Dan is een Au Pair reisverzekering de beste optie. Met deze verzekering is de Au Pair gedurende haar verblijf bij het gastgezin in Nederland uitstekend verzekerd.
 • Backpacker reisverzekering: De backpacker reisverzekering biedt dekking voor een langere periode dan een doorlopende reisverzekering. Je kunt hem afsluiten voor een periode van maximaal twee jaar. Ook is het toegestaan om te werken tijdens je verblijf in het buitenland.
 • Outdoor- en Survival verzekering: Een reisverzekering voor bijzondere en extreme sporten met als dekkingsgebied Europa. Ga jij bijvoorbeeld raften, parachutespringen, bergbeklimmen, kitesurfen of een weekend naar de Ardennen om outdoor te sporten? Dan is een outdoor reisverzekering van belang.
 • Reisverzekering voor lang verblijf in het buitenland: Wanneer je voor een lang verblijf naar het buitenland gaat, moet je daarvoor een speciale reisverzekering afsluiten.

Vragen?

Heb je een vraag over het afsluiten van een reisverzekering of wil je advies? Stuur een e-mail [email protected] of bel: 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Categoriën: Reisverzekering

Tags: ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.