Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Verplichte reisverzekering voor Cuba en Rusland

Cuba verklaring
Cuba verklaring

De meeste Nederlanders sluiten een reisverzekering af wanneer zij op vakantie gaan. Er zijn ook reizigers die geen risico’s willen afdekken met een verzekering.

Deze keuze is in principe vrij. Of toch niet? Nee, niet in alle gevallen. Wanneer je naar Rusland of Cuba reist moet je kunnen aantonen dat je een (reis)verzekering hebt met wereldwijde dekking tegen medische kosten. Ook de Thaise overheid is bezig een wet te maken waarbij toeristen zich verplicht moeten verzekeren tegen medische kosten omdat het land niet wenst op te draaien voor onverzekerde reizigers.

Cuba: reisverzekering verplicht

Vanaf 1 mei 2010 moeten reizigers die naar Cuba gaan kunnen aantonen dat zij in het bezit zijn van een geldige reisverzekering met wereldwijde dekking voor medische kosten. Cuba stelt tevens als voorwaarde dat de verzekeringsmaatschappij waar de reisverzekering is afgesloten, erkend is door de Cubaanse overheid. Wanneer dat niet het geval is, zul je wanneer je Cuba binnenkomt alsnog een Cubaanse verzekering moeten afsluiten.

Rusland: reisverzekering verplicht

Iedereen die naar Rusland reist, moet een visum aanvragen. Bij een aanvraag voor een visum moet je tevens aantonen dat je verzekerd bent tegen ziektekosten in Rusland. Dat kan door bij je visumaanvraag een Engelstalige verklaring in te leveren. Deze verklaring moet je ook bij je hebben wanneer je door Rusland reist. De geldigheidsduur van de reisverzekering moet gelijk zijn aan de visumperiode.

Thailand: reisverzekering binnenkort verplicht

Buitenlandse toeristen zullen in de toekomst alleen Thailand binnen mogen, wanneer ze een reisverzekering met dekking voor medische kosten en repatriëring hebben afgesloten.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft dit woensdag voorgesteld. De maatregel heeft tot doel de financiële last te verlichten van Thaise ziekenhuizen, die gratis medische zorg aan toeristen moeten verlenen. Vooral ziekenhuizen in populaire toeristenplaatsen hebben hiermee te maken.

Engelstalige verklaring voor reizigers naar Cuba en Rusland

Wie van plan is om naar Cuba of Rusland te reizen, adviseren wij om bij ons ook een Engelstalige verklaring aan te vragen. Op deze verklaring staat waar je allemaal voor verzekerd bent en waar deze verzekering geldig is. Je kunt een Engelstalige verklaring bij ons aanvragen door een email te sturen naar: [email protected] onder vermelding van de N.A.W. gegevens en je Allianz Global Assistance polisnummer. Dat geldt natuurlijk ook als je een doorlopende reisverzekering hebt.

Korting op je reis- en annuleringsverzekering

Heb je nog geen reisverzekering voor Cuba of Rusland? Sluit deze dan op deze website af en ontvang 10% online korting op de reisverzekeringen van Allianz Global Assistance. Wij geven je op deze website de mogelijkheid om de verschillende reis- en annuleringsverzekeringen af te sluiten. Doordat dit proces geautomatiseerd verloopt, zijn we in staat om op alle reis- en annuleringsverzekeringen 10% extra korting te geven.

Een reisverzekering voor Cuba of Rusland afsluiten?

Bij Reisverzekeringkorting.nl kan je zelf eenvoudig een goedgekeurde reisverzekering voor Cuba of Rusland afsluiten. Je krijgt van ons zelf 10% extra korting op de toch al scherpe premie.

Kies de ideale reisverzekering voor jouw reis nar Cuba of Rusland en sluit hem hier direct online af. Een reisverzekering afsluiten doe je gemakkelijk en snel in drie stappen, maar je kunt natuurlijk ook eerst vrijblijvend de premie berekenen. Voordat je een reisverzekering afsluit is het raadzaam om goed naar je reissituatie te kijken, zodat je goed verzekerd bent, maar niet te veel betaald. Denk er an dat je kiest voor werelddekking en dekking voor medische kosten.

Je kunt bij ons online de volgende reisverzekeringen voor jouw reis of vakantie naar Cuba of Rusland afsluiten:

  • Doorlopende reisverzekering – voor als vaker op vakantie gaat.
  • Kortlopende reisverzekering – een eenmalig uitstekende reisverzekering.
  • Globetrotter Verzekering – ga je langer op reis, bijvoorbeeld backpacken, werken in het buitenland of een wereldreis? Dan is dit de perfecte verzekering.
  • Annuleringsverzekering – hiermee voorkom je een financiële tegenslag als je plotseling een reis moet annuleren.

Of als je vaker op vakantie gaat

Allianz Global Assistance: Wereldwijde hulpverlening

Allianz Global Assistance staat voor wereldwijde hulpverlening. Allianz Global Assistance opereert op vijf continenten, in 34 landen, waaronder Nederland. De 10.920 eigen werknemers werken samen met ruim 400.000 dienstverleners én een internationaal netwerk van lokale agenten in landen waar Allianz Global Assistance geen eigen vestiging heeft. Zo kunnen ze dag en nacht voor je klaar staan, waar ter wereld je ook bent.

Het motto is ‘How can we help?’ Wereldwijd profiteren 250 miljoen klanten van de dienstverlening. Dat is 4% van de hele wereldbevolking. Bijna elke seconde neemt Allianz Global Assistance ergens ter wereld een melding in behandeling

De Nederlandse vestiging van Allianz Global Assistance bevindt zich in Amsterdam. Van daaruit staan 290 enthousiaste medewerkers voor je klaar. Ook als je in het buitenland bent, word je altijd in je eigen taal te woord gestaan. In Nederland verzorgen zij de medische hulpverlening voor meer dan 1,5 miljoen Nederlanders en de voertuighulpverlening voor ruim 2,2 miljoen auto’s.

Vragen?

Heb je nog vragen over reisverzekeringen? Neem dan contact met ons op per e-mail [email protected] . Je kunt ons ook bellen tijdens kantooruren: 055-5400409

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.