Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Naar de Verenigde Staten van Amerika? Denk aan de ESTA en je reisverzekering!

Verenigde Staten van Amerika

Verenigde Staten van Amerika

Ga je naar de Verenigde Staten van Amerika? Denk dan tijdig aan de ESTA-reistoestemming en je reisverzekering. In dit artikel lees je waarom beide belangrijk zijn.

Een reis naar de VS wie wil dat niet? De prachtige steden New York, Los Angeles, San Francisco of Houston bezoeken. Of misschien wel het Witte Huis in Washington bekijken of naar de steden Chicago en Miami reizen. Je vliegt vanaf Schiphol rechtstreeks naar deze boeiende steden.

Geen visum maar een ESTA-reisvergunning

Nederlanders die naar Amerika willen reizen hebben geen visum nodig, maar wel een ESTA. Nederland maakt deel uit van het Visa Waiver Programma, waarmee de burgers van Nederland naar Amerika kunnen reizen zonder visa. Op 12 januari 2009, werd ESTA (the Electronic System for Travel Authorization) een onderdeel van het Visa Waiver Programma. ESTA is een regeling voor alle reizigers uit Visa Waiver landen, waaronder Nederland.

Door de aangescherpte veiligheidsmaatregelen en voorschriften moeten reizigers naar Amerika op voorhand een reisvergunning (ESTA) aanvragen. Het gehele aanvraag proces wordt online uitgevoerd en behandeld door de dienst Binnenlandse Zaken van de Verenigde Staten (U.S. Department of Homeland Security). De reisvergunning is geen visa. ESTA maakt het mogelijk voor de ‘U.S. Department of Homeland Security’ om reizigers vooraf te screenen. Nederlandse reizigers wordt aangeraden om minstens 72 uur voor hun vertrek een reisvergunning aan te vragen. Een ESTA reisvergunning garandeert geen toegang, maar is een voorwaarde om via lucht of over zee naar de Verenigde Staten van Amerika af te reizen.

Bijzonderheden ESTA-reistoestemming

 • Reizigers uit landen die onder het Visa Waiver Program vallen, dienen een aanvullende reistoestemming (ESTA) aan te vragen voor de reis naar de Verenigde Staten.
 • Deze aanvraag kan eenvoudig online worden ingediend.
 • Je dient uiterlijk 72 uur voor vertrek jouw aanvraag in te dienen. Hierna kan je nog wel ESTA-reistoestemming aanvragen, maar als je geen toestemming krijgt, heb je anders niet genoeg tijd om de benodigde visum alsnog aan te vragen.
 • De ESTA-reisvergunning is tot twee jaar geldig en kan gemakkelijk verlengd worden voor toekomstige bezoeken.
 • Je hoeft alleen voor jouw ESTA-aanvraag te betalen als je een nieuw paspoort hebt, of als je vorige ESTA-reistoestemming verlopen is.
 • Om online te kunnen inchecken bij een luchtvaartmaatschappij, moeten jouw reisdocumenten (ESTA, visum of andere documenten) compleet zijn.

Wie kan een ESTA aanvragen?

Alle in aanmerking komende internationale reizigers, die naar de Verenigde Staten wensen te reizen onder het Visa Waiver Program dienen een vergunning aan te vragen:

 • Je bent staatsburger of een in aanmerking komende onderdaan van een Visa-Waiver-Programland.
 • Je beschikt momenteel niet over een bezoekersvisum.
 • Jouw reis is voor maximaal 90 dagen.
 • Je bent voornemens om naar de Verenigde Staten te reizen voor zaken of vakantie.

Wat heb je nodig voor de aanvraag:

 • Geldig paspoort.
 • Creditcard (MasterCard, VISA, American Express en Discover (JCB, Diners Club)) of PayPal om de US $14 voor de aanvraag te betalen.
 • Je kan de ESTA-reistoestemming hier aanvragen: esta.cbp.dhs.gov

Reisverzekering voor Amerika belangrijk!

Ga je op reis naar de verenigde staten van Amerika? Dan is een reisverzekering met dekking voor medische kosten sterk aan te bevelen. Een reisverzekering dekt bijvoorbeeld de extra kosten die je tijdens jouw reis naar de VS moet maken vanwege een onverwachte, gedekte gebeurtenis. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden en daardoor langer in de Verenigde Staten moet verblijven. Je reisverzekeraar is niet alleen het aanspreekpunt in geval van schade, maar zorgt bijvoorbeeld ook voor repatriëring (terugkeer) naar Nederland.

Ontvang hier 10-25% korting op je reisverzekering

Wil jij ook 10 tot 25% korting op de premie van een reisverzekering van Allianz Global Assistance? Dat krijg je hier bij Reisverzekeringkorting.nl. Iedereen ontvangt 10% online korting. Ben je jonger dan 27 jaar? Dan kan de korting zelfs oplopen tot 25% wanneer je een doorlopende reisverzekering of een Globetrotter Verzekering afsluit!

Zorgverzekering niet voldoende

Sommige mensen denken dat een medische dekking op een reisverzekering overbodig is, omdat de zorgverzekering deze dekking ook geeft. Dit is een hardnekkig misverstand, want de basis zorgverzekering dekt zorgkosten volgens het Nederlandse tarief, of aanvullend soms tot twee keer Nederlands tarief. In veel landen is dit helaas niet toereikend. Zeker niet in de Verenigde Staten of Canada.

Medische zorg in Amerika extreem duur

De medische zorg in Amerika is van hoog niveau, maar alleen noodgevallen worden zonder vooruitbetaling behandeld. Een “gewone” behandeling wordt zonder verzekeringsbewijs of voorschot vaak geweigerd. Daar komt bij dat de medische kosten kunnen oplopen tot het tienvoudige van het gangbare tarief in Nederland. Een huisartsenbezoek voor een insectenbeet in de Verenigde Staten kost bijvoorbeeld ongeveer € 1.400,- terwijl dit in Nederland slechts € 130,- kost. Een reisverzekering die alle ziektekosten dekt wordt dan ook sterk aanbevolen.

Waarom een kortlopende reisverzekering?

Sluit nu online een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance af, dan kan je onbezorgd op vakantie naar de VS. Je krijgt hulp bij onverwachte gebeurtenissen en je voorkomt hoge kosten. Onder andere de volgende situaties vallen onder de dekking:

 • Je moet je reis afbreken in verband met ziekte van jezelf, je reisgenoot of een familielid.
 • Je bagage is zoekgeraakt tijdens de reis.
 • Je bent verdwaald tijdens een wandeling en je moet gered worden.
 • Je wordt in een ziekenhuis opgenomen in Amerika.
 • Je bent betrokken bij een ongeval in de VS en je hebt juridische bijstand nodig.
 • Je kunt niet naar huis vanwege stakingen op je bestemming en moet daarom extra kosten maken.

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering? Sluit hem hieronder af!

Allianz Global Assistance: kies zelf online je dekkingen

Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je gemakkelijk zelf online samenstellen. Je hebt de keuze uit:

 • EU- of werelddekking
 • Reisongevallen
 • Medische Kosten
 • Geld en reischeques
 • Automobilistenhulpverzekering
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
 • Langlaufen
 • Annuleringsverzekering

Basisdekking kortlopende reisverzekering
De basisdekking bestaat o.a. uit de volgende dekkingen:

 • Reisbagage: verlies/ diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal voor maximaal € 4.000,-).
 • S.O.S. hulpverlening: geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.

Kies werelddekking inclusief de Verenigde Staten en Canada
Kies eerst je dekkingsgebied. In dit geval kies je voor werelddekking inclusief de Verenigde Staten en Canada.

Ongevallendekking
Deze dekking biedt een uitkering bij een ongeval. Verzekerd is:

 • Overlijden: € 25.000,-
 • Blijvende invaliditeit maximaal: € 75.000,-

Dekking medische kosten
Wil je in het buitenland verzekerd zijn voor de kosten van dokters, ziekenhuizen en privéklinieken? Kies dan deze dekking. Verzekerd is:

 • Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland: vergoeding van kostprijs.
 • Eigen risico per persoon: Geen
 • Nabehandelingkosten in Nederland € 1.000,-

Tip: Wij adviseren de dekking Medische kosten altijd mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport ben je hiervoor wel verzekerd.

Geld en reischeques
Geld en reischeques zijn verzekerd tegen verlies en diefstal. Het verzekerd bedrag per polis is € 750,-

Automobilistenhulpverzekering
De Automobilistenhulpverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering biedt alleen dekking in Europa. De verzekering is niet geldig binnen Nederland, tenzij de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis vanuit Nederland naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd.

Bijzondere (winter)sporten
Ga je op wintersport of ga je tijdens je zomervakantie bijzondere sporten beoefenen? Kies dan voor deze dekking. Wintersport en bijzondere (winter)sporten zijn dan verzekerd. Bijzondere sporten zijn onder andere: bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping, hanggliding, ultralight vliegen, zweefvliegen. Bijzondere wintersporten zijn onder andere: ijsklimmen, skeleton, bobslederijden, ijshockey, speedskiën, speedraces, skijöring, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Langlaufen
Ga je langlaufen? Kies dan voor deze dekking.

Tip: Ga je nog andere (bijzondere) wintersporten doen? Dan adviseren wij je om de dekking Wintersport/ bijzondere (winter)sporten af te sluiten.

Annuleringsverzekering
Bij de annuleringsverzekering heb je de keuze uit drie varianten:

 • De standaard annuleringsverzekering, vergoedt de annuleringskosten volgens de tabel in de voorwaarden. Ook als je de reis moet afbreken krijg je een deel van de kosten terug. Deze variant biedt uitkomst voor reizigers die hun vakanties zelf regelen, bijvoorbeeld via internet.
 • Annulering Volledig. Deze is geschikt voor reizigers die boeken bij een reisbureau, website of touroperator die is aangesloten bij de ANVR. Met Annulering Volledig krijgt de reiziger altijd zijn volledige annuleringskosten vergoed. Ook als deze volgens de tabel in de voorwaarden niet vergoed wordt. Daarnaast worden bij het afbreken van de reis de niet gebruikte vakantiedagen vergoed.
 • Dubbel-Zeker. Deze variant biedt niet alleen dezelfde dekking als Annulering Volledig, maar ook ruime vergoedingen bij het afbreken van de reis. Zo krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerd bedrag, als je de reis moet afbreken. Zelfs als dit op de laatste dag van je vakantie is.

Tip: Wil je alleen een annuleringsverzekering (zonder reisverzekering) afsluiten, of afwijkend aantal verzekerden? Sluit dan de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af.

Lang verblijf in Amerika?

Ga je langer dan een maand naar Amerika om bijvoorbeeld te studeren, backpacken, werken of voor een stage of vrijwilligerswerk? Dan biedt een standaard (doorlopende) reisverzekering vaak geen dekking. Een Globetrotter Reisverzekering biedt wel dekking en is speciaal ontwikkeld voor reizigers die voor langere periode naar het buitenland gaan. Lees hier meer informatie: Globetrotter Verzekering »

Doorlopende reisverzekering soms voordeliger

Indien je meer dan 16 tot 21 dagen per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Met een doorlopende reisverzekering ben je het gehele jaar verzekerd en ga je nooit onverzekerd op reis. Je betaalt ook maar één keer poliskosten. Lees hier meer informatie: Doorlopende Reisverzekering »

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering voor de Verenigde Staten van Amerika? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 09 tijdens kantooruren op werkdagen of stuur een e-mail naar info@reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn.

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 met passie over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Al in 1990 behaalde hij zijn Assurantie B diploma. Hij heeft gewerkt voor o.a. RVS Verzekeringen (nu Nationale Nederlanden), ZilverenKruis, ANOZ verzekeringen, Kentron Adviesgroep en Meeùs (nu onderdeel van Aon). Rob schreef destijds regelmatig voor assurantievakbladen, met name over zorgverzekeringen.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het online marketing vakgebied, is Rob gaan bloggen. Het schrijven is inmiddels onder zijn huid gekropen en redactiewerkzaamheden behoren tot zijn belangrijkste dagtaak.
Hij is in het bezit van het diploma Wft-Basis die is uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.