Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Naar de Verenigde Staten van Amerika? Denk aan de ESTA en je reisverzekering!

Verenigde Staten van Amerika
Verenigde Staten van Amerika

Ga je naar de Verenigde Staten van Amerika? Denk dan tijdig aan de ESTA-reistoestemming en je reisverzekering. In dit artikel lees je waarom beide belangrijk zijn.

Een reis naar de VS wie wil dat niet? De prachtige steden New York, Los Angeles, San Francisco of Houston bezoeken. Of misschien wel het Witte Huis in Washington bekijken of naar de steden Chicago en Miami reizen. Je vliegt vanaf Schiphol rechtstreeks naar deze boeiende steden.

Geen visum maar een ESTA-reisvergunning

Nederlanders die naar Amerika willen reizen hebben geen visum nodig, maar wel een ESTA. Nederland maakt deel uit van het Visa Waiver Programma, waarmee de burgers van Nederland naar Amerika kunnen reizen zonder visa. Op 12 januari 2009, werd ESTA (the Electronic System for Travel Authorization) een onderdeel van het Visa Waiver Programma. ESTA is een regeling voor alle reizigers uit Visa Waiver landen, waaronder Nederland.

Door de aangescherpte veiligheidsmaatregelen en voorschriften moeten reizigers naar Amerika op voorhand een reisvergunning (ESTA) aanvragen. Het gehele aanvraag proces wordt online uitgevoerd en behandeld door de dienst Binnenlandse Zaken van de Verenigde Staten (U.S. Department of Homeland Security). De reisvergunning is geen visa. ESTA maakt het mogelijk voor de ‘U.S. Department of Homeland Security’ om reizigers vooraf te screenen. Nederlandse reizigers wordt aangeraden om minstens 72 uur voor hun vertrek een reisvergunning aan te vragen. Een ESTA reisvergunning garandeert geen toegang, maar is een voorwaarde om via lucht of over zee naar de Verenigde Staten van Amerika af te reizen.

Bijzonderheden ESTA-reistoestemming

 • Reizigers uit landen die onder het Visa Waiver Program vallen, moeten een ESTA aanvragen voor de reis naar de Verenigde Staten.
 • Deze aanvraag kan eenvoudig online worden ingediend.
 • Je dient uiterlijk 72 uur voor vertrek jouw aanvraag in te dienen. Hierna kan je nog wel ESTA-reistoestemming aanvragen, maar als je geen toestemming krijgt, heb je anders niet genoeg tijd om de benodigde visum alsnog aan te vragen.
 • De ESTA-reisvergunning is tot twee jaar geldig en kan gemakkelijk verlengd worden voor toekomstige bezoeken.
 • Je hoeft alleen voor jouw ESTA-aanvraag te betalen als je een nieuw paspoort hebt, of als je vorige ESTA-reistoestemming verlopen is.
 • Om online te kunnen inchecken bij een luchtvaartmaatschappij, moeten jouw reisdocumenten (ESTA, visum of andere documenten) compleet zijn.

Wie kan een ESTA aanvragen?

Alle in aanmerking komende internationale reizigers, die naar de Verenigde Staten wensen te reizen onder het Visa Waiver Program dienen een vergunning aan te vragen:

 • Je bent staatsburger of een in aanmerking komende onderdaan van een Visa-Waiver-Programland.
 • Je beschikt momenteel niet over een bezoekersvisum.
 • Jouw reis is voor maximaal 90 dagen.
 • Je bent voornemens om naar de Verenigde Staten te reizen voor zaken of vakantie.

Wat heb je nodig voor de aanvraag:

 • Geldig paspoort.
 • Creditcard (MasterCard, VISA, American Express en Discover (JCB, Diners Club)) of PayPal om de US $14 voor de aanvraag te betalen.
 • Je kan de ESTA-reistoestemming hier aanvragen: esta.cbp.dhs.gov

Reisverzekering voor Amerika belangrijk!

Ga je op reis naar de verenigde staten van Amerika? Dan is een reisverzekering met dekking voor medische kosten sterk aan te bevelen. Een reisverzekering dekt bijvoorbeeld de extra kosten die je tijdens jouw reis naar de VS moet maken vanwege een onverwachte, gedekte gebeurtenis. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden en daardoor langer in de Verenigde Staten moet verblijven. Je reisverzekeraar is niet alleen het aanspreekpunt in geval van schade, maar zorgt bijvoorbeeld ook voor repatriëring (terugkeer) naar Nederland.

Ontvang hier 10-20% korting op je reisverzekering

Wil jij ook 10 tot 20% korting op de premie van een reisverzekering van Allianz Global Assistance? Dat krijg je hier bij Reisverzekeringkorting.nl. Iedereen ontvangt 10% online korting. Ben je jonger dan 27 jaar? Dan kan de korting zelfs oplopen tot 20% wanneer je een doorlopende reisverzekering of een Globetrotter Verzekering afsluit!

Zorgverzekering niet voldoende

Sommige mensen denken dat een medische dekking op een reisverzekering overbodig is, omdat de zorgverzekering deze dekking ook geeft. Dit is een hardnekkig misverstand, want de basis zorgverzekering dekt zorgkosten volgens het Nederlandse tarief, of aanvullend soms tot twee keer Nederlands tarief. In veel landen is dit helaas niet toereikend. Zeker niet in de Verenigde Staten of Canada.

Medische zorg in Amerika extreem duur

De medische zorg in Amerika is van hoog niveau, maar alleen noodgevallen worden zonder vooruitbetaling behandeld. Een “gewone” behandeling wordt zonder verzekeringsbewijs of voorschot vaak geweigerd. Daar komt bij dat de medische kosten kunnen oplopen tot het tienvoudige van het gangbare tarief in Nederland. Een huisartsenbezoek voor een insectenbeet in de Verenigde Staten kost bijvoorbeeld ongeveer € 1.400,- terwijl dit in Nederland slechts € 130,- kost. Een reisverzekering die alle ziektekosten dekt wordt dan ook sterk aanbevolen.

Waarom een kortlopende reisverzekering?

Sluit nu online een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance af, dan kan je onbezorgd op vakantie naar de VS. Je krijgt hulp bij onverwachte gebeurtenissen en je voorkomt hoge kosten. Onder andere de volgende situaties vallen onder de dekking:

 • Je moet je reis afbreken in verband met ziekte van jezelf, je reisgenoot of een familielid.
 • Je bagage is zoekgeraakt tijdens de reis.
 • Je bent verdwaald tijdens een wandeling en je moet gered worden.
 • Je wordt in een ziekenhuis opgenomen in Amerika.
 • Je bent betrokken bij een ongeval in de VS en je hebt juridische bijstand nodig.
 • Je kunt niet naar huis vanwege stakingen op je bestemming en moet daarom extra kosten maken.

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering? Sluit hem hieronder af!

Allianz Global Assistance: kies zelf online je dekkingen

Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je gemakkelijk zelf online samenstellen. Je hebt de keuze uit:

 • Europa, wereld, exclusief Verenigde Staten van Amerika en Canada en wereld, inclusief Verenigde Staten van Amerika en Canada
 • Reisongevallen
 • Medische Kosten
 • Geld en reischeques
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
 • Annuleringsverzekering

Basisdekking kortlopende reisverzekering

De basisdekking bestaat o.a. uit de volgende dekkingen:

 • Reisbagage: verlies/ diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal voor maximaal € 4.000,-).
 • S.O.S. hulpverlening: geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.

Kies werelddekking inclusief de Verenigde Staten en Canada

Kies eerst je dekkingsgebied. In dit geval kies je voor werelddekking inclusief de Verenigde Staten en Canada.

Ongevallendekking

Deze dekking biedt een uitkering bij een ongeval. Verzekerd is:

 • Overlijden: € 25.000,-
 • Blijvende invaliditeit maximaal: € 75.000,-

Dekking medische kosten

Wil je in het buitenland verzekerd zijn voor de kosten van dokters, ziekenhuizen en privéklinieken? Kies dan deze dekking. Verzekerd is:

 • Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland: vergoeding van kostprijs.
 • Eigen risico per persoon: Geen
 • Nabehandelingkosten in Nederland € 1.000,-

Tip: Wij adviseren de dekking Medische kosten altijd mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport ben je hiervoor wel verzekerd.

Geld en reischeques

Geld en reischeques zijn verzekerd tegen verlies en diefstal. Het verzekerd bedrag per polis is € 750,-

Bijzondere (winter)sporten

Ga je op wintersport of ga je tijdens je zomervakantie bijzondere sporten beoefenen? Kies dan voor deze dekking. Wintersport en bijzondere (winter)sporten zijn dan verzekerd. Bijzondere sporten zijn onder andere: bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping, hanggliding, ultralight vliegen, zweefvliegen. Bijzondere wintersporten zijn onder andere: ijsklimmen, skeleton, bobslederijden, ijshockey, speedskiën, speedraces, skijöring, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Tip: Ga je nog andere (bijzondere) wintersporten doen? Dan adviseren wij je om de dekking Wintersport/ bijzondere (winter)sporten af te sluiten.

Annuleringsverzekering

De kosten voor annulering of onderbreken van je reis krijg je in sommige gevallen niet volledig terug. Dan biedt de Annuleringsverzekering uitkomst. Wij kennen 2 varianten:

 • Annulering Dubbel Zeker: biedt naast de dekking van Annulering Basis ook ruime dekking bij het afbreken van je reis.
 • Annulering Basis: Vergoed de kosten als je de reis moet annuleren. Bij afbreken van de reis, krijg je niet gebruikte vakantiedagen vergoed.

Tip: Wil je alleen een annuleringsverzekering (zonder reisverzekering) afsluiten, of afwijkend aantal verzekerden? Sluit dan de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af.

Lang verblijf in Amerika?

Ga je langer dan een maand naar Amerika om bijvoorbeeld te studeren, backpacken, werken of voor een stage of vrijwilligerswerk? Dan biedt een standaard (doorlopende) reisverzekering vaak geen dekking. Een Globetrotter Reisverzekering biedt wel dekking en is speciaal ontwikkeld voor reizigers die voor langere periode naar het buitenland gaan. Lees hier meer informatie: Globetrotter Verzekering »

Doorlopende reisverzekering soms voordeliger

Indien je meer dan 16 tot 21 dagen per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Met een doorlopende reisverzekering ben je het gehele jaar verzekerd en ga je nooit onverzekerd op reis. Je betaalt ook maar één keer poliskosten. Lees hier meer informatie: Doorlopende Reisverzekering »

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor Amerika (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Is een reisverzekering voor Amerika noodzakelijk?

Een reisverzekering voor Amerika afsluiten is niet verplicht maar wel verstandig. Vooral omdat de medische kosten in de Verenigde Staten van Amerika extreem hoog zijn. Vaak tot wel 10 keer hoger, dan in Nederland.
Wel of geen reisverzekering afsluiten is een persoonlijke keuze. Misschien heb je genoeg geld achter de hand bij nood en maak je jezelf daarom geen zorgen. Het belangrijkste is dat indien je geen reisverzekering hebt en er gebeurt iets vervelends, je zelf de kosten moet dragen. Ook zal je zelf alles moeten regelen zoals repatriëring en dat is niet eenvoudig.

Wat valt er onder de reisverzekering voor Amerika?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport en medische kosten.

Wat kost een reisverzekering voor Amerika?

Je hebt hier al een kortlopende reisverzekering voor Amerika (basisdekking) vanaf € 2,65 per persoon per dag (inclusief 10% korting). Hoeveel een reisverzekering uiteindelijk kost bepaal je zelf. De premie van een tijdelijke reisverzekering hangt af van de duur van de reis en eventuele uitbreidingen. Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekert op de kortlopende reisverzekering. Je kan vrijblijvend een premieberekening maken.

Is de reisbagage ook meeverzekerd?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Tot wanneer kan ik een reisverzekering Voor Amerika afsluiten?

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Kan ik de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een deel de medisch noodzakelijke kosten en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door deze reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder deze reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de kortlopende reisverzekering ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten, ook als je in een prive-kliniek terecht komt.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering is een verzekering die je afsluit voor één reis of vakantie. Ga je vaker per jaar op reis, sluit dan een doorlopende reisverzekering af. Dat is gemakkelijker maar ook voordeliger. Meestal is een doorlopende reisverzekering al goedkoper wanneer je meer dan 17 tot 21 dagen per jaar op vakantie gaat. 

Vragen?

Heb je nog vragen over reisverzekeringen voor Amerika? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen tijdens kantooruren: 055-5400409 of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.