Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Vakantiegangers voelen zich minder veilig in Tsjechië, Griekenland en Italië

Bij de start van de zomervakantie blijkt dat Nederlanders zich in Europa het minst veilig voelen in Tsjechië, Griekenland en Italië. Toch staan de twee laatstgenoemden in de top 10 meest populaire vakantiebestemmingen.

De drie landen waar zij zich het meest veilig voelen zijn buurland Duitsland, België en vakantieland nummer 1 Frankrijk. Bijna iedereen neemt voorzorgsmaatregelen om berovingen en ziekten op vakantie te voorkomen. Dit blijkt uit onderzoek naar veiligheid & gezondheid op reis, geïnitieerd door hulpverlener en reisverzekeraar Mondial Assistance.

Niet alleen over straat in vakantieland

De helft van de Nederlanders op vakantie loopt niet alleen over straat omdat ze zich niet veilig voelt. Dit hangt van een aantal factoren af; bijvoorbeeld van het vakantieland of van het tijdstip van de dag. 16% gaat na zonsondergang niet meer alleen de straat op. Bijna iedereen neemt maatregelen tegen diefstal. Zo let men vooral extra goed op de tas die men bij zich draagt (74%), neemt men weinig contant geld mee (65%) en draagt men, zoals ook nodig is voor de verzekering, waardevolle spullen niet zichtbaar bij zich (55%). Ondanks alle maatregelen wordt 12% van de Nederlanders toch beroofd op vakantie in het buitenland.

Veel Nederlanders ziek op vakantie

Onder het mom van voorkomen is beter dan genezen, neemt de meerderheid ook voorzorgsmaatregelen om ziekte te voorkomen. Zo drinkt men vooral zo weinig mogelijk kraanwater en eet men geen rauw vlees of rauwe vis. Ook vermijden Nederlanders ijsklontjes in drankjes en beperken ze het eten van rauwe groenten. 63% van de reizigers laat zich van tevoren adviseren over bijvoorbeeld inentingen. Toch wordt daardoor niet voorkomen dat 31% wel eens ziek is op vakantie.

Koffers onbeheerd

Nederlanders die met de auto op reis gaan stoppen vaak de ingepakte koffers de avond voor vertrek al in de auto. Ook tijdens de reis laten ze de spullen in de auto wanneer ze een tussenstop maken (dit doet 50%). Van de vliegtuigpassagiers vervoert het merendeel hun dure spullen in de handbagage. 7% van de reizigers stopt alles gewoon in de ruimbagage ondanks het feit dat er jaarlijks miljoenen koffers zoekraken. De waarde van de inhoud van de koffer wordt door de Nederlanders zelf geschat op 1000 euro. Wanneer naast de gebruikelijke mobiele telefoon en fotocamera ook laptop, videocamera, MP3spelers, spelcomputer en/of iPad mee gaan, loopt de waarde al snel op en is het verstandig de bagagedekking te controleren en eventueel te verhogen.

Mondial Assistance en veiligheid

Mondial Assistance heeft dit onderzoek naar veiligheid & gezondheid op reis geïnitieerd vanwege de zomervakantie. De hulpverlener en reisverzekeraar staat klaar om mensen altijd en overal te helpen. Zij adviseert Nederlanders verstandig op reis te gaan en de veiligheidsrisico’s en de eventuele consequenties zoveel mogelijk te beperken. De juiste reisverzekering hoort daar ook bij. Met behulp van dit onderzoek kunnen Mondial Assistance en Reisverzekeringkorting.nl een passend en goed advies geven.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.