Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Tips voor visum en reisverzekering: tot 20% korting op de premie

Tips voor visum en reisverzekering

Tips voor visum en reisverzekering

Ga je op reis dan heb je naast een reisverzekering misschien ook een visum nodig. In dit artikel lees je waarom en hoe je 20% kan besparen op de premie van een reisverzekering.

Een visum is een officiële toestemming om gedurende een bepaalde periode in een ander land te verblijven. Voor een aantal landen is het verplicht om voor je reis een visum aan te vragen. Naast een visum is soms ook een reisverzekering verplicht.

Op de kosten voor een visum kan je niet besparen, maar wel op de premie voor een reisverzekering van Allianz Global Assistance. Dat kan hier bij Reisverzekeringkorting.nl. Iedereen ontvangt van ons 10% online korting. Ben je jonger dan 27 jaar? Dan kan de korting zelfs oplopen tot 20% wanneer je een doorlopende reisverzekering of een Globetrotter Verzekering afsluit! 

 • Kortlopende reisverzekering v.a. slechts: € 1,44 per dag (10% korting).
 • Doorlopende reisverzekering, nu al vanaf: € 1,31 per maand (10% korting).
 • Doorlopende reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar vanaf: € 1,12 per maand (20% korting)!

Visum aanvragen

Wanneer je buiten de Europese Unie reist, is het mogelijk dat je vooraf een visum moet aanvragen. Als je wilt weten of je een visum nodig hebt, moet je contact opnemen met de ambassade van het land dat je gaat bezoeken. Er zijn ook landen waar je een visum krijgt bij aankomst in het land. Je hoeft het visum dan niet vooraf aan te vragen.

Ieder land heeft eigen regels voor buitenlanders die hun land bezoeken. Voor sommige landen is een geldig Nederlandse paspoort voldoende. Andere landen stellen dat een paspoort minimaal zes maanden geldig moet zijn. En in sommige landen is een visum nodig.

Visum geen garantie op toelating

Het bezit van een visum is echter geen garantie dat een land je daadwerkelijk toelaat. Op de luchthaven of grenspost wordt je alsnog gecontroleerd. Het is daarom verstandig om alle documenten mee te nemen waaruit blijkt dat je in dat land zal verblijven. Denk bijvoorbeeld aan:

 • een hotelreservering;
 • voldoende geld;
 • een zakelijke uitnodiging.

Visum zonder paspoort niet geldig

Meestal wordt een visum in jouw paspoort geplakt, gestempeld of geniet. Soms is het een document dat je naast je paspoort moet bewaren. Zonder jouw paspoort is een visum niet geldig.

Reisverzekering verplicht

In een aantal landen is naast een visum soms ook een erkende reisverzekering verplicht zoals in Cuba.Vanaf 1 mei 2010 moeten reizigers naar Cuba verplicht in het bezit zijn van een geldige reisverzekering inclusief medische dekking. De reisverzekeraar moet dan wel erkend zijn door de Cubaanse overheid. Allianz Global Assistance is door Cuba erkend, waardoor een reisverzekering van Allianz Global Assistance met medische dekking in Cuba geldig is.

Vraag voordat je op reis gaat een Engelse versie van de polisvoorwaarden, zodat men in Cuba kan zien dat je een reisverzekering hebt met medische dekking voor de periode dat je in Cuba zal verblijven.

Tips voor visumaanvraag

Een goede voorbereiding voorkomt vertraging of  extra werk. Hierbij een aantal tips voor het aanvragen van een visum:

 • Bezoek de website van de ambassade van het land waar je naar toe gaat.
 • Vraag je visum tijdig aan (ongeveer 30 dagen voor vertrek).
 • Overweeg je visumaanvraag door een gespecialiseerd visumbureau te laten verzorgen.
 • Wacht met het boeken van een vliegticket, totdat je visum is toegewezen. Tenzij je een flexticket of een optie op een ticket hebt.
 • Lever altijd de juiste en volledige gegevens aan.
 • Zorg dat alle gegevens exact overeenkomen met je paspoortgegevens.
 • Controleer of jou paspoort voldoende lege pagina’s heeft voor nieuwe visumstempels.
 • Check of je paspoort nog minimaal 3-6 maanden geldig is.
Heb je nog geen reisverzekering? Sluit hem dan nu af!

Wat kost een reisverzekering?

Je hebt al een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance voor € 1,44 per dag. Dit bedrag is inclusief de 10% extra korting die je ontvangt bij Reisverzekeringkorting.nl. Je bent dan in geheel Europa verzekerd inclusief de landen om de Middellandse zee.

Hoe sluit ik een reisverzekering af?

Een Allianz Global Assistance reisverzekering afsluiten kan hier. Voordelig en snel geregeld. In slechts drie stappen. Een reisverzekering afsluiten was nog nooit zo gemakkelijk. Kies voor de zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Bereken de premie

Je kunt zelf gemakkelijk een reisverzekering online afsluiten. Maak eerst een premieberekening en besluit dan of je de reisverzekering af wilt sluiten. Je ontvangt direct de polis en voorwaarden per e-mail. Bereken nu je voordeel:

Of als je vaker op vakantie gaat

Kinderen tot vijf jaar gratis meeverzekerd

Indien je kinderen op de ingangsdatum van de reisverzekering jonger zijn dan vijf jaar, kun je ze gratis meeverzekeren.

Allianz Global Assistance, de beste keuze

Wanneer je een reisverzekering afsluit wil je graag de zekerheid van de beste en grootste reisverzekeraar ter wereld. Met eigen alarmcentrales in achtentwintig landen wereldwijd, plus een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners ben je verzekerd van de beste hulp. Ook is het prettig om te weten dat je altijd in het Nederlands word geholpen, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

De voordelen van een Allianz Global Assistance reisverzekering:

 • Uitstekende voorwaarden en ruime dekking.
 • De grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld met ruim 50 jaar ervaring.
 • Een reisverzekering voor iedere situatie en ieder individu of groep.
 • Eigen alarmcentrales in 28 landen en 10.000 medewerkers wereldwijd.
 • Snelle en eerlijke schadeafhandeling (online binnen vijf werkdagen).
 • Hulp en advies van een Reisarts.
 • Jongerenkorting op de doorlopende reisverzekeringen.
 • Een gratis handige Help Me App voor smartphones.

Advies over een reisverzekering?

Wel of geen reisverzekering afsluiten? Waar houdt de dekking van je bestaande verzekering op en waar begint de dekking van de reisverzekering? Het kan lastig zijn om dat precies te bepalen. Wil je advies? Neem dan contact op met Reisverzekeringkorting.nl

 

Categoriën: Reisverzekering

Tags: ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.