Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Repatriëring: Belangrijk onderdeel van je reisverzekering

Repatriëring: Belangrijk onderdeel van je reisverzekering
Repatriëring

Repatriëring of repatriëren betekent het terugbrengen naar het land van herkomst of verblijf. Als het gaat om een reisverzekering bedoelen we met repatriëring, het terugbrengen van een verzekerde vanuit het buitenland naar Nederland.

Meestal bij een ernstige ziekte, ongeval, ernstige psychische problemen of overlijden tijdens de vakantie worden verzekerden gerepatrieerd door de alarmcentrale van de reisverzekeraar.

Repatriëring is onderdeel van de SOS-dekking

Repatriëring valt bij een reisverzekering onder de SOS-dekking en is een belangrijk onderdeel omdat er meestal hoge kosten mee gemoeid zijn. Het repatriëren van een verzekerde uit het buitenland kan zo maar duizenden euro’s kosten. In uitzonderlijke situaties moet er zelfs speciaal ingericht ambulancevliegtuig worden ingezet, inclusief een arts en verpleegkundigen.

Repatriëring kan alleen als de persoon zittend of liggend vervoerd mag worden. Soms is er een medische indicatie waarbij vervoer niet toegestaan is. Een voorbeeld van een georganiseerde repatriëring zijn de gipsvluchten bij wintersport.

Repatriëring van een zieke of gewonde naar Nederland

Iemand die ernstig ziek of gewond is kan niet zonder medische begeleiding met het vliegtuig vervoerd worden. Het is voor een luchtvaartmaatschappij een te groot risico, dat bij een verergering van de klachten het vliegtuig een tussenlanding moet maken, wat hoge kosten met zich meebrengt. Het vervoer wordt door de alarmcentrale met de luchtvaartmaatschappij afgestemd. Als er iemand met een gebroken been gerepatrieerd moet worden dan wordt er bijvoorbeeld een stoel voor de zitplaats van de gewonde verwijderd zodat die persoon zijn gipsbeen kwijt kan.

Repatriëring bij overlijden

Bij het overlijden van een verzekerde in het buitenland zal de alarmcentrale contact opnemen met een gespecialiseerde uitvaartonderneming. Zij zorgen er voor dat het stoffelijk overschot wordt gerepatrieerd. De uitvaartondernemer regelt alle zaken in het buitenland zoals de wettelijke formaliteiten, de overledene verzorgen en prepareren voor het vervoer en de douane formaliteiten op de luchthaven of aan de grens.

Zit repatriëring in mijn basis zorgverzekering?

Nee. De basisverzekering kent geen vergoeding voor repatriëring. Daar gaat het dan ook vaak mis bij personen die geen reisverzekering afsluiten, omdat ze denken dat de basis zorgverzekering die ze hebben, voldoende is bij een vakantie in het buitenland.

Is repatriëring verzekerd op een reisverzekering?

Ja. De reisverzekeringen (kortlopend en doorlopend) van Allianz Global Assistance vergoeden de kosten van repatriëring van verzekerden volledig.

Vragen?

Heb je een vraag over repatriëring op je reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op, telefoon 055-5400409 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.