Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Reisverzekering met medische kosten voorkomt hoge zorgkosten in buitenland

Reisverzekering met medische kosten

Reisverzekering met medische kosten

Met een Nederlandse basiszorgverzekering ben je overal ter wereld verzekerd tegen zorgkosten. De vergoeding is echter beperkt tot wat een zorgverzekeraar in Nederland zou betalen voor diezelfde behandeling. Is de behandeling in het buitenland duurder, dan moet je het verschil zelf bijbetalen.

Zorg daarom dat je in het buitenland goed verzekerd bent voor zorgkosten. Dat kan eenvoudig door een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten.

In EU recht op publieke zorg

Je hebt binnen de EU recht op dezelfde publieke zorg als de inwoners van het land waar je tijdens je vakantie verblijft. Maar let op, betalen inwoners in dat land een eigen bijdrage, dan moet jij die waarschijnlijk ook betalen. Wil je dat niet dat is het raadzaam om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten voor je op vakantie gaat. En ga je vaker op vakantie? Kies dan voor een doorlopende reisverzekering.

Europese zorgkaart

Je kunt bij je zorgverzekeraar een Europese zorgkaart aanvragen. Maar vaak heb je die al. Kijk daarvoor op de achterkant van je zorgpas. Heb je zorg nodig in een EU land, vraag dan vooraf aan de zorginstelling of ze de Europese zorgkaart accepteren.

Privékliniek in Europa

In een aantal landen, waaronder Griekenland en Turkije, kunnen staatsziekenhuizen niet de kwaliteit van zorg leveren die wij in Nederland gewend zijn. Toeristen worden dan naar een privékliniek gebracht. Daar zijn de zorgkosten meestal (extreem) hoog. Het grootste probleem is dat deze kosten niet door jouw Nederlandse basis zorgverzekering worden  vergoedt. Het is juist daarom van belang om je met een reisverzekering te verzekeren tegen deze kosten.

Op reis buiten Europa? Let op de zorgkosten!

Buiten Europa heb je weinig aan je Europese zorgkaart. Je bent wel verzekerd voor medische zorg via jouw zorgverzekeraar maar die betaalt niet meer dan de kosten van een vergelijkbare behandeling in Nederland. Een dag in het ziekenhuis in Nederland kost ongeveer € 600,- maar een dag in het ziekenhuis in VS of Canada kost al snel € 3.600,- heb je geen reisverzekering die ook geneeskundige kosten dekt, dan moet je zelf het verschil van € 3.000,- bijbetalen.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering met dekking voor medische kosten? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: info@reisverzekeringkorting.nl of telefoon 055 540 04 09 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen).

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.