Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Een reisverzekering van Allianz met medische kosten voorkomt hoge zorgkosten in het buitenland

"Allianz"/

Allianz Travel Risk Insurance

Reisverzekering met medische kostendekking nu 10% korting!

Bereken hoeveel jij bespaart met de kortlopende reisverzekering van Allianz.

Wereldwijd hulp van eigen alarmcentrales en de beste ziekenhuizen.

Ontvang alleen hier 10% korting op de premie.

Bagage is standaard meeverzekerd tot €4.000,-

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Premie vanaf €1,26 per dag!

Met een Nederlandse basiszorgverzekering ben je overal ter wereld verzekerd tegen zorgkosten. De vergoeding is echter beperkt tot wat een zorgverzekeraar in Nederland zou betalen voor diezelfde behandeling. Is de behandeling in het buitenland duurder, dan moet je het verschil zelf bijbetalen.

Zorg daarom dat je in het buitenland goed verzekerd bent voor zorgkosten. Dat kan eenvoudig door een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten.

In EU recht op publieke zorg

Je hebt binnen de EU recht op dezelfde publieke zorg als de inwoners van het land waar je tijdens je vakantie verblijft. Maar let op, betalen inwoners in dat land een eigen bijdrage, dan moet jij die waarschijnlijk ook betalen. Wil je dat niet dat is het raadzaam om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten voor je op vakantie gaat. En ga je vaker op vakantie? Kies dan voor een doorlopende reisverzekering.

Europese zorgkaart

Je kunt bij je zorgverzekeraar een Europese zorgkaart aanvragen. Maar vaak heb je die al. Kijk daarvoor op de achterkant van je zorgpas. Heb je zorg nodig in een EU land, vraag dan vooraf aan de zorginstelling of ze de Europese zorgkaart accepteren.

Privékliniek in Europa

Reisverzekering met medische kosten
Reisverzekering met medische kosten

In een aantal landen, waaronder Griekenland en Turkije, kunnen staatsziekenhuizen niet de kwaliteit van zorg leveren die wij in Nederland gewend zijn. Toeristen worden dan naar een privékliniek gebracht. Daar zijn de zorgkosten meestal (extreem) hoog. Het grootste probleem is dat deze kosten niet door jouw Nederlandse basis zorgverzekering worden  vergoedt. Het is juist daarom van belang om je met een reisverzekering te verzekeren tegen deze kosten.

Op reis buiten Europa? Let op de zorgkosten!

Buiten Europa heb je weinig aan je Europese zorgkaart. Je bent wel verzekerd voor medische zorg via jouw zorgverzekeraar, maar die betaalt niet meer dan de kosten van een vergelijkbare behandeling in Nederland. Een dag in het ziekenhuis in Nederland kost ongeveer €600,- maar een dag in het ziekenhuis in VS of Canada kost al snel €3.600,- heb je geen reisverzekering die ook geneeskundige kosten dekt, dan moet je zelf het verschil van €3.000,- bijbetalen.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering met dekking voor medische kosten? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: [email protected] of telefoon 055 540 04 09 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.