Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Medische kosten, moet je die meeverzekeren op je reisverzekering?

Medische kosten, moet je die meeverzekeren op je reisverzekering?Wat betekent de rubriek medische kosten of geneeskundige kosten op een reisverzekering en moet je deze wel of niet meeverzekeren?

Wanneer je een reisverzekering afsluit bij Mondial Assistance heb je de mogelijkheid om ook medische kosten mee te verzekeren. In de meeste gevallen adviseren wij om dat wel te doen. Zelfs al heb je een ziektekostenverzekering in Nederland. Met de rubriek medische kosten van Mondial Assistance heb je recht op een uitgebreide vergoeding en dit dient als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.

Wat kost het meeverzekeren van medische kosten op een reisverzekering?

Voor een relatieve geringe premie loop je geen enkel risico. Het verzekeren van medische kosten op een reisverzekering van Mondial Assistance kost:

 • Dekking medische kosten Europa: € 0,23 per persoon per dag.
 • Dekking medische kosten Wereld: € 0,32 per persoon per dag.

Deze bedragen zijn inclusief 10% extra korting.

Medische hulp in het buitenland

De kosten van medische hulp in het buitenland kunnen soms fors zijn. Wanneer deze kosten hoger uitvallen dan de kosten die men in Nederland rekent voor dezelfde behandeling, dan kan je zorgverzekeraar weigeren dit te vergoeden. Dit komt omdat je zorgverzekeraar niet alles vergoed en vaak de Nederlandse tarieven voor medische zorg aanhoudt. Voorbeeld: een operatie kost in Nederland € 3.000,- en in Amerika 7.000,-, dan heb je een verschil van € 4.000,-. Het kan zijn dat je zelf het verschil moet betalen.

Mondial Assistance vergoed altijd alle medische kosten in het buitenland voor 100%. Een bijkomend voordeel is, dat als je een eigen risico hebt bij je zorgverzekeraar en je kosten maakt, deze betaald word door je reisverzekering.

Wat zijn medische kosten?

Als je als gevolg van een ziekte of aandoening medische kosten moet maken tijdens de duur van je reisverzekering. Onder medische kosten wordt verstaan:

 • de honoraria van artsen en specialisten;
 • de kosten van ziekenhuisopname;
 • de kosten van operatie en gebruik van operatiekamer;
 • de kosten van de door de arts voorgeschreven röntgenopnamen en radioactieve bestralingen;
 • de kosten van de door de arts voorgeschreven medicijnen, verbandmiddelen en massage;
 • de kosten van het medisch noodzakelijk vervoer (waaronder mede wordt begrepen vervoer vanaf een skipiste) van verzekerde naar en van artsen en het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Uiteraard moeten de doktoren, artsen, specialisten en ziekenhuizen wel erkend zijn.

Ook bij terugkeer in Nederland worden de kosten vergoed, dit heet nabehandelingskosten. De verdere medische behandelingen worden uitsluitend vergoed als deze het gevolg zijn van een ongeval en dat je hiervoor in het buitenland bent behandeld.

Medische kosten huisdieren

Zelfs medische kosten bij ziekte of ongeval van huisdieren worden door Mondial Assistance vergoed tijdens je vakantie. Om fraude te voorkomen moet je wel een officieel bewijsstuk overleggen waaruit blijkt dat het betreffende huisdier jouw eigendom is.

Regels voor geneeskundige kosten

Er gelden wel een aantal regels. Zo mag je niet onnodige dure behandelingen laten uitvoeren. Bij opname in het ziekenhuis, moet je altijd vooraf overleggen met de Alarmcentrale 020-5929292.

Bijzondere voorwaarden medische kosten

Mondial Assistance hanteert een aantal regels en uitzonderingen op de rubriek medische kosten:

 • Bij terugkeer in Nederland worden alleen de kosten van behandeling van ziekten, aandoeningen en afwijkingen die verzekerde opliep tijdens zijn reis in het Buitenland vergoed.
 • Mondial Assistance bekijkt altijd of de behandeling niet uitgesteld kan worden tot de persoon weer in Nederland is en vooral als de opname langer duurt dan 24 uur.
 • Voor het afsluiten van een reisverzekering moet je wel aangesloten zijn bij een zorgverzekeraar in Nederland.
 • Je mag niet zelf beslissen of je een operatie ondergaat, de reisverzekeraar geeft de voorkeur aan Nederland. Laat je jezelf toch opereren, dan kom je niet in aanmerking voor een vergoeding.
 • Als je medicijnen of preparaten gebruikt voor je gewicht en je word daardoor ziek, zal de reisverzekeraar niet tot vergoeding over gaan.
 • Als de verzekering is afgesloten en/of de dekkingsperiode van de verzekering is ingegaan terwijl verzekerde al onder geneeskundige behandeling was, worden de kosten van deze voortgezette of voorgeschreven behandeling ook niet vergoed.
Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.