Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Mondial Assistance: geen leeftijdsonderscheid ongevallendekking reisverzekering

Mondial Assistance: geen leeftijdsonderscheid ongevallendekking reisverzekeringMondial Assistance maakt vanaf heden geen leeftijdsonderscheid meer voor jongeren en ouderen op de ongevallendekking van een reisverzekering.

In de huidige voorwaarden staan de verschillende leeftijdscategorieën nog wel vermeld. Echter bij schadeafhandeling van een reisverzekering zal het onderscheid op basis van leeftijd niet worden toegepast. De eenmalige uitkering bij blijvend letsel en/of overlijden is daardoor voor alle verzekerden gelijk.

Onderzoek

Uit een eerder onderzoek van Verzekeringssite bleek dat 60% van de reisverzekeraars onderscheid in leeftijd maakt op de ongevallendekking van een reisverzekering. Ouderen boven de 70 jaar en jongeren onder de 18 jaar krijgen minder uitgekeerd. Deze groep betaalt echter wel dezelfde premie als andere klanten.

Mondial Assistance heeft er voor gekozen om de leeftijdsdifferentiatie per direct te laten vervallen en geen onderscheid meer in leeftijd te maken bij een eventuele uitkering.

 

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.