Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Doorlopende of kortlopende reisverzekering – NU 10% KORTING!

Reisverzekering: ontvang hier 10% KORTING op de premie

Bij het afsluiten van een Allianz Global Assistance reisverzekering heb je de keuze uit een doorlopende of een kortlopende. Het hangt van je leeftijd, jouw gezinssamenstelling en het aantal vakanties die je per jaar boekt af wat de beste keuze is.

Maar welke reisverzekering je ook kiest, je ontvangt hier 10% extra online korting! Ben je jonger dan 27 jaar? Dan ontvang je ook nog eens tot 10% jongerenkorting!

Verschil kortlopende en doorlopende reisverzekering Allianz Global Assistance

Een kortlopende reisverzekering (ook wel aflopende of tijdelijke reisverzekering genoemd) kent een begin- en einddatum. Deze sluit je af als je voor een korte vakantie naar het buitenland gaat. Ga je op zomervakantie 16 dagen naar Spanje? Dan is deze reisverzekering van Allianz Global Assistance prima geschikt.

Een doorlopende reisverzekering hoef je maar één keer af te sluiten. Deze verzekering blijft doorlopen totdat je hem opzegt. Je bent het hele jaar verzekerd voor alles vakanties die je boekt. Een doorlopende reisverzekering is vooral handig voor mensen die vaker dan één keer per jaar op vakantie gaan, bijvoorbeeld een zomervakantie, een stedentrip en wintersport.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering goedkoper?

In veel gevallen is een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance goedkoper dan een aflopende reisverzekering. Dat begint al bij het feit dat je bij een doorlopende reisverzekering slechts één keer polis kosten hoeft te betalen. Het omslagpunt waarbij een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering is afhankelijk van:

  • Je leeftijd. Ben je jonger dan 27 jaar dan krijg je tot 10% korting.
  • Jouw gezinssamenstelling (alleenstaand, stel of gezin).
  • Het aantal keren dat je op vakantie gaat. Maak je veel korte tripjes dan kunnen de poliskosten die je iedere keer moet betalen bij een kortlopende reisverzekering aardig oplopen.
  • De duur van je vakantie. Ga je voor een langere periode, meer dan drie weken, op vakantie dan loont het om de premies te vergelijken.

Om je op weg te helpen bij het bepalen wat voor jou het voordeligste is, kan je de volgende stelregels aanhouden:

  • Het blijkt dat voor een alleenstaande een doorlopende reisverzekering voordeliger wordt ten opzichte van een aflopende reisverzekering bij ten minste twee vakanties per jaar, waarvan één wintersportvakantie.
  • Bij een stel (2 personen) ligt het omslagpunt meestal ongeveer op drie weken vakantie per jaar.
  • Voor een gezin met kinderen is een doorlopende verzekering al snel voordeliger. Heb je kinderen boven de vijf jaar, dan is het bij twee vakantieweken per jaar al gunstiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Vergelijk en bereken zelf het verschil

Op deze website van Reisverzekeringkorting.nl kan je gemakkelijk zelf een premieberekening maken voor zowel een kortlopende als een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. Je ziet dan exact wat je moet betalen en welke reisverzekering voor jou het voordeligste is.

Jongerenkorting doorlopende reisverzekering

Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Global Assistance tot 10% korting op de totale premie van de doorlopende reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar. Sluit je de Uitgebreid of Compleet variant af? Dan ontvang je 10% korting. Met de Budget variant ontvang je 10% korting. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen indien beiden < 27 jaar zijn. Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting.

Ontvang iedere jaar 10% korting op je doorlopende reisverzekering

Wanneer je op deze website een kortlopende- of doorlopende reisverzekering afsluit ontvang je naast eventuele jongerenkorting, ook nog eens 10% extra online korting. Bij het afsluiten van een kortlopende reisverzekering ontvang je eenmalig 10% korting. Wanneer je voor een doorlopende reisverzekering kiest ontvang je zolang deze polis loopt, ieder jaar 10% extra korting!

Vergeet niet je doorlopende reisverzekering te checken!

Als je kiest om een Allianz Global Assistance doorlopende reisverzekering af te sluiten, zal je deze toch regelmatig moeten controleren. Ga je bijvoorbeeld lang op reis of overwinteren? Kijk dan goed na hoeveel dagen je maximaal aaneengesloten verzekerd bent op een doorlopende reisverzekering. Wil je langer op reis dan toegestaan volgens de polisvoorwaarden? Dan is het meestal mogelijk om tegen betaling van een extra premie deze termijn te verlengen.

Misschien ben je van plan om een verre reis te gaan maken en heb je een doorlopende reisverzekering met uitsluitend Europadekking. Dan moet je dit laten omzetten naar Werelddekking. Wellicht ga je voor het eerst op wintersport? Je doorlopende reisverzekering moet dan ook een wintersportdekking bevatten. Kortom, check altijd voor je op vakantie gaat of je doorlopende reisverzekering nog voldoet en afgestemd is op jouw reisgedrag.

Allianz Global Assistance reisverzekering online afsluiten

Wil je weten of een kortlopende- of doorlopende reisverzekering voor jou voordelig is? Maak hier een berekening en sluit de verzekering eventueel direct online af:

Of als je vaker op vakantie gaat

Allianz Global Assistance: Wereldwijde hulpverlening

Allianz Global Assistance staat voor wereldwijde hulpverlening. Allianz Global Assistance opereert op vijf continenten, in 34 landen, waaronder Nederland. De 10.920 eigen werknemers werken samen met ruim 400.000 dienstverleners én een internationaal netwerk van lokale agenten in landen waar Allianz Global Assistance geen eigen vestiging heeft. Zo kunnen ze dag en nacht voor je klaar staan, waar ter wereld je ook bent.

Het motto is ‘How can we help?’ Wereldwijd profiteren 250 miljoen klanten van de dienstverlening. Dat is 4% van de hele wereldbevolking. Bijna elke seconde neemt Allianz Global Assistance ergens ter wereld een melding in behandeling. In 2011 ontvingen ze 49 miljoen telefoontjes en handelden ze 18 miljoen dossiers af.

Allianz Global Assistance Nederland

De Nederlandse vestiging van Allianz Global Assistance bevindt zich in Amsterdam. Van daaruit staan 290 enthousiaste medewerkers voor je klaar. Ook als je in het buitenland bent, word je altijd in je eigen taal te woord gestaan. In Nederland verzorgen zij de medische hulpverlening voor meer dan 1,5 miljoen Nederlanders en de voertuighulpverlening voor ruim 2,2 miljoen auto’s.

Vragen?

Heb je nog vragen over reisverzekeringen? Neem dan contact met ons op per e-mail [email protected] . Je kunt ons ook bellen tijdens kantooruren: 055-5400409

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.