Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Meer Belgen sluiten reisverzekering af

Meer Belgen sluiten reisverzekering af

Meer Belgen sluiten reisverzekering af

Steeds meer Belgen sluiten een reisverzekering af wanneer ze op vakantie gaan. Dit blijkt uit een onderzoek van de Gentse reisorganisatie Airstop.

Wat Belgen vaak niet weten is, dat ze een reisverzekering ook in Nederland kunnen afsluiten. Zowel Nederlanders als Belgen die in België wonen kunnen een reisverzekering afsluiten.

Volgens de Gentse reisorganisatie sluiten Belgen vaker een reisverzekering af uit vrees voor weerellende. Als voorbeeld zijn de extreme weersomstandigheden in december op de Europese vliegvelden te noemen. Er ontstonden grote vertragingen en er werden een groot aantal vluchten geannuleerd. Tevens raakte een groot aantal bagagekoffers vermist of vertraagd. Ook de aswolk in IJsland zorgde voor veel annuleringen, vertragingen en andere problemen.

Populairste bestemmingen

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat New York op dit moment de populairste vakantiebestemming is. Op plek twee volgt de Thaise hoofdstad Bangkok. Kathmandu, de hoofdstad van Nepal maakt de top drie vol.

Opvallend is dat Johannesburg op plaats vier staat, ten opzichte van vorig jaar is dat een stijging van 8 procent. “Waarschijnlijk heeft dat te maken met het WK-voetbal van vorig jaar. Daardoor stond de bestemming in the picture en zijn de prijzen gezakt,” aldus Nicolas De Boeck van Airstop.

Een andere Amerikaanse stad, namelijk Los Angeles, maakt de top vijf vol. De Italiaanse hoofdstad Rome valt net buiten de top vijf, maar is in Europa wel de populairste bestemming.

Belgen kunnen reisverzekering in Nederland afsluiten

Nederlanders die in België wonen kunnen gewoon een reisverzekering van www.reisverzekeringkorting.nl afsluiten. Ook Belgen kunnen hier gebruik van maken. Dit geldt voor de reisverzekering, annuleringsverzekering, doorlopende reisverzekering, globetrotter reisverzekering, inkomende globetrotter, adventure & survival verzekering en de au pair insurance.

Dit kan via www.reisverzekeringkorting.nl, je stuurt een e mail naar [email protected] en je geeft je wensen aan.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.