Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Alarmcentrale: dag en nacht bereikbaar

Bij problemen in het buitenland kun je contact opnemen met de Alarmcentrale van je reisverzekeraar. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Een groot voordeel is dat je in je eigen taal geholpen wordt.

Hulpverleners staan altijd voor je klaar
Er kan van alles gebeuren in het buitenland: pech, ziekte of een ongeval. Indien er problemen zijn in het buitenland, neem je contact op met de Alarmcentrale van je reisverzekeraar. De hulpaanvragen bij de Alarmcentrale variëren van een gekneusde hand tot een ernstige ziekte. Van een ongeval tot een beroving. Wat er in het buitenland ook gebeurt, de hulpverleners zijn er om je gerust te stellen en je te helpen.

Drie afdelingen voor hulpverlening
Bij Mondial Assistance zijn er drie afdelingen die zich bezig houden met de organisatie van de hulpverlening.

  • Voertuighulpverlening: voor mensen die in Nederland of in het buitenland stranden door pech of een auto-ongeval.
  • Personenhulpverlening: hulp voor mensen die door ziekte, een ongeval of familieomstandigheden een beroep doen op de alarmcentrale.
  • Medisch Team: dit team beoordeelt de ernst van de situatie bij een ziekte of ongeval. Tevens geeft dit team medisch advies en bewaakt de kwaliteit van de behandeling. Daarnaast beslist een deskundige over repatriëringen en de wijze waarop deze worden uitgevoerd, evenals over medische kosten.

Specialisten beoordelen de situatie
Het komt vaak voor dat er een specialist opgeroepen wordt. Mocht iemand ernstig ziek zijn of zwaargewond, dan wordt er een arts bijgehaald van de Alarmcentrale. Deze bepaalt bijvoorbeeld, in overleg met de behandelend arts ter plekke, of het verantwoordelijk is om iemand terug te halen naar Nederland.

28 alarmcentrales wereldwijd
Bijna elke seconde neemt Mondial Assistance ergens ter wereld een melding in behandeling. Mondial Assistance heeft maar liefst 28 alarmcentrales in alle delen van de wereld. Daarbij maken zij gebruik van een wereldwijd netwerk van 400.000 professionele hulpverleners. Door de ruime ervaring biedt de Alarmcentrale efficiënte hulpverlening aan reizigers.

Telefoonnummer Alarmcentrale noteren
Zorg ervoor dat je het telefoonnummer van de Alarmcentrale altijd bij de hand hebt. In geval van nood, kun je dan direct contact opnemen met de Nederlandstalige Alarmcentrale.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.