Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

10 tips om diefstal tijdens je vakantie te voorkomen – Sluit ook een

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Reisverzekering met bagagedekking nu 10% korting!

Bereken hoeveel jij bespaart met de kortlopende reisverzekering van Allianz.

Wereldwijd hulp van eigen alarmcentrales en de beste ziekenhuizen.

Ontvang alleen hier 10% korting op de premie.

Bagage is standaard meeverzekerd tot € 4.000,-

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Premie vanaf €1,26 per dag!

10 tips om diefstal tijdens je vakantie te voorkomen

Vakantiegangers worden regelmatig het slachtoffer van criminaliteit in het buitenland. Zakkenrollers en dieven zijn ook aanwezig bij alle toeristische bezienswaardigheden. Een goede reisverzekering voorkomt dat jij met financiële schade blijft zitten, maar nog beter is het om diefstal te voorkomen.

Diefstal van koffers en/of telefoon

Reisverzekeraars hebben vorig jaar aan verzekerden voor in totaal bijna 200 miljoen euro aan schadeclaims uitgekeerd. Vakantiegangers claimen het vaakst op schade of diefstal aan hun reisbagage zoals koffers en tassen, op de reisverzekering. Op de tweede plaats staat de (smart)phone gevolgd door een bril op sterkte.

Bang voor diefstal

Nederlanders gaan graag op vakantie, maar maken zich wel zorgen. Zelfs 6 op de 10 vakantiegangers is angstig tijdens een verblijf in het buitenland zo blijkt onderzoek van Mastercard, uitgevoerd onder 650 respondenten. Nederlander maken zich zorgen om de meest uiteenlopende zaken. De top drie nachtmerries van vakantiegangers:

 1. bestolen worden tijdens je vakantie;
 2. vreemde insecten en ongedierte;
 3. vliegangst.

Reisbagage verzekerd tegen diefstal

Een uitstekende reisverzekering met dekking voor je reisbagage kan je gemakkelijk zelf online afsluiten. Wanneer je dat hier doet, op de website van Reisverzekeringkorting.nl, ontvang je 10% extra internetkorting. Kies de juiste reisverzekering voor jouw vakantie en sluit hem hier direct online af.

10 tips om diefstal tijdens je vakantie te voorkomen

Hieronder geven wij een aantal preventietips voor jouw vakantie

Tip 1 Verdeel je reisbagage
Het is verstandig om je reisbagage en kostbaarheden te verdelen als je met meerdere personen reist. Mocht één van de koffers kwijtraken, dan heb je altijd nog wat kleding etc. bij de hand. Ook pasjes en geld kun je beter verdelen, om tijdens de vakantie niet volledig zonder betaalmiddelen te staan.

Tip 2 Laat reisbagage nooit onbeheerd achter
Het lijkt vrij logisch dat je goed op je spullen let en je reisbagage dan ook nooit onbeheerd achterlaat. Toch gebeurt het nog vaak dat vakantiegangers hun reisbagage even uit het oog verliezen. En juist op die momenten kunnen dieven toeslaan. Zorg er altijd voor dat je de reisbagage niet uit het oog verliest. Moet je even naar het toilet, vraag dan bijvoorbeeld je medereiziger op de spullen te passen.

Tip 3 Adreslabels
Gebruik nooit adreslabels waar al je gegevens op vermeld staan. Iedereen weet dan waar je vandaan komt en dat je voorlopig niet thuis bent. Inbrekers zijn vooral op luchthavens actief aanwezig, zodat ze precies weten waar ze hun slag kunnen slaan. Je kunt volstaan met je naam en je mobiele telefoonnummer.

Tip 4 Berg kostbaarheden op in een kluis
Doe je hotelkamer altijd op slot en zorg dat je reisbagage is afgesloten door middel van een slot. Je paspoort, bankpasjes, creditcards, geld etc. berg je bij voorkeur op in een kluis. Wanneer je onderweg geld en bankpasjes meeneemt, draag dit dan altijd onder je kleding. Op deze manier maak je het voor zakkenrollers een stuk lastiger om je spullen af te nemen.

Tip 5 Pas op voor zakkenrollers
Probeer vooraf informatie in te winnen over de veiligheid van je vakantiebestemming. Grote steden zijn vaak erg riskant en de kans op diefstal is daar groter. Zakkenrollers gebruiken verschillende manieren om hun buit binnen te halen zoals een afleidingsmanoeuvre, de scheermestruc of balletje balletje.

Tip 6 Reizen met de auto
Diefstal van reisbagage is meestal niet verzekerd als deze gestolen wordt uit de auto. Leg je reisbagage daarom niet al een dag van tevoren in de auto, maar ga pas inpakken op de dag van vertrek. Zorg tijdens de reis dat je auto altijd in het zicht staat als je bijvoorbeeld even gaat tanken en doe de auto (ook al is het slechts een paar minuten) altijd op slot. Tijdens het rijden in onveilige gebieden is het beter om je autodeuren op slot houden.

Tip 7 Treinreizen
Internationale treinen zijn voor dieven een prima werkterrein. Als je even een dutje gaat doen is het gemakkelijk om er met jouw reisbagage vandoor te gaan. Doe, indien mogelijk, je coupé daarom altijd op slot als je gaat slapen. Eventueel kun je de reisbagage ook vastmaken met een slot aan een reisbagagerek. Reizigers die met de trein naar Schiphol reizen moeten in de trein alert zijn. Op Schiphol zijn zakkenrollers en dieven actief.

Tip 8 Doe aangifte
Mocht er toch iets mis gaan, doe dan altijd aangifte bij de lokale politie en vraag om een kopie van het proces-verbaal. Een reisverzekeraar heeft namelijk bewijs nodig om een schadeclaim uit te keren. Hoe meer bewijsmateriaal een reisverzekeraar heeft, des te sneller kunnen zij de schade afhandelen.

Tip 9 Vraag om een P.I.R. bij de vervoersmaatschappij!
Bij vermissing/diefstal tijdens een vlucht, treinreis, busreis, etc. doe je aangifte bij de vervoersmaatschappij. Vraag hen altijd om een P.I.R. (Property Irregularity Report). Hiermee kun je aantonen dat je reisbagage verloren/gestolen is.

Tip 10 Maak kopieën van belangrijke documenten
Zorg dat je altijd in het bezit bent van kopieën van je belangrijke documenten. Als je paspoort bijvoorbeeld wordt gestolen, kan de ambassade sneller een vervangend reisdocument aanvragen als je kopieën kunt overhandigen. Je kunt de kopieën meenemen op vakantie, maar je zou ze bijvoorbeeld ook naar je eigen e-mailadres kunnen sturen. Dan kun je ze overal op de wereld opvragen.

Reisverzekering en bagagedekking

Iedere reisverzekering kent een bagagedekking. Deze rubriek heeft betrekking op jouw reisbagage. Wanneer deze vermist, beschadigd of gestolen wordt kan je voor een vergoeding in aanmerking komen.

Een goede reisverzekering met dekking voor (reis)bagage kan ervoor zorgen dat de kosten voor het aanschaffen van nieuwe bagage gecompenseerd worden. Let op, de uitkeringen bij bagageschade kunnen enigszins tegenvallen, omdat er sprake kan zijn van een eigen risico. Daarnaast wordt er voor oudere spullen alleen dagwaarde uitgekeerd. Er geldt altijd een maximum verzekerd bedrag bij bagage schade.

Is de bagagedekking op een reisverzekering belangrijk voor jou? Controleer dan voordat jij een reisverzekering bij Allianz Global Assistance afsluit, de voorwaarden:

 • Wat zijn de maximale verzekerde bedragen voor bagageschade
 • Wordt er een eigen risico gehanteerd en zo ja hoe hoog is deze?
 • Wat is de gehanteerde nieuwwaarderegeling en wat zijn de afschrijvingsregels.

Bagagedekking kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kent de volgende dekking voor reisbagage:

 • verlies/diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (tot. max. €4.000,-).

Bagagedekking doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kent drie varianten m.b.t. de dekking voor reisbagage (verzekerd per persoon).

Budget variant doorlopende reisverzekering:

 • Reisbagage is verzekerd voor max. €1.000,-
 • Camera, laptop, etc. max. €500,-
 • Overige bagage (per item) max. €350,-
 • Eigen risico: €50,-

Uitgebreid variant doorlopende reisverzekering:

 • Reisbagage is verzekerd voor max. €3.500,-
 • Camera, laptop, etc. max. €1.750,-
 • Overige bagage (per item) max. €500,-
 • Eigen risico: €50,-

Compleet variant doorlopende reisverzekering:

 • Reisbagage is verzekerd voor max. €5.000,-
 • Camera, laptop, etc. max. €3.500,-
 • Overige bagage (per item) max. €1.000,-
 • Eigen risico: Geen

Globetrotter Verzekering

Bij de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance, heb je ook de keuze uit de bovengenoemde drie varianten. Wanneer je gaat backpacken of langere tijd in het buitenland verblijft is het wel raadzaam om te kiezen voor hogere verzekerden bedragen voor je bagage.

Sportuitrusting

Neem je tijdens je reis veel sportuitrusting mee? Kies dan ook voor de dekking Uitgebreide sportuitrusting. Met deze dekking ben je verzekerd voor je sportuitrusting tot maximaal €2.500,-. Deze dekking geldt aanvullend op de dekking voor Bagage. Sluit deze aanvullende dekking af als je een sportuitrusting meeneemt op reis zoals bij: duik-, (kite)surf-, golf-, fiets- en wintersport.

Geld, pinpassen en reischeques

Geld is niet meeverzekerd op een bagagedekking. Je moet dit apart meeverzekeren. Met de dekking voor geld ben je verzekerd in geval van verlies/diefstal van geld, reischeques en/of chippassen. Verzekerd is maximaal €750,- per reis.

Wat valt voor een reisverzekering onder bagage?

Welke artikelen vallen er onder de dekking van reisbagage:

 • Foto-, film-, video/dvd-apparatuur inclusief eventuele bijbehorende beeld-, geluids- en informatiedragers.
 • Computerapparatuur: computers (waaronder organizers) inclusief randapparatuur, software en eventuele bijbehorende beeld-, geluids- en informatiedragers. Niet alle voorwerpen die tezamen een foto-, film-, video/dvd- en computerapparatuur vormen zijn apart verzekerd. Bijvoorbeeld, camera’s, objectieven, filters, statieven, filmzonnen, recorders, draagtassen etc. vormen tezamen een uitrusting.
 • Contactlenzen en brillen.
 • Muziekinstrumenten met toebehoren.
 • Goederen die tijdens de reis zijn aangeschaft.
 • Sieraden, horloges, bontwerk, voorwerpen van goud, zilver of platina, edelstenen, parels.
 • Muziekdragers waaronder iPods en MP3-spelers en niet in de auto ingebouwde navigatie-apparatuur.
 • Mobiele telefoons.
 • Rij- en kentekenbewijzen, kentekenplaten, vervoerbiljetten die speciaal voor gebruik tijdens de reis zijn aangeschaft, identiteitsbewijzen, toeristenkaarten, paspoorten, laissez-passers en visa.
 • Onderwatersportuitrusting.
 • Medische apparatuur wordt vergoed inclusief reparatiekosten.
 • (Tand)prothesen en gehoorapparatuur: (tand)prothesen, tandbeugels, stifttanden, tandkronen en gehoorapparaten.
 • Fietsen met toebehoren, opblaasbare en opvouwbare boten met toebehoren, surfplanken met toebehoren, imperiaal, skiboxen, sneeuwkettingen en jetbags.
 • En als je wintersport hebt meeverzekerd, dan worden ook de volgende uitrustingen vergoed, eigen of gehuurde ski’s of snowboards inclusief bindingen, skistokken, skischoenen en skipassen.

Vragen?

Stuur een e-mail naar [email protected] of bel: Telefoon 055 540 04 09 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen)

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.