Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Voorkom wagenziekte tijdens je autovakantie – tips van Allianz

Voorkom wagenziekte tijdens je autovakantie - tips van Allianz

De vakantie is gestart en dat betekent dat veel gezinnen er weer met de auto op uit trekken. Helaas komt het nog vaak voor dat de inzittenden tijdens de rit last krijgen van wagenziekte. Vooral bij kinderen in de leeftijd van 3-12 jaar oud komt het dikwijls voor dat ze misselijk worden gedurende een lange autorit.

Oorzaken en symptomen van reisziekte

Het evenwichtsorgaan kan ontregeld raken omdat de ogen veel beweging signaleren terwijl het lichaam niet meebeweegt. Symptomen zijn onder meer hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, of een algemeen onbehagen gevoel. In extremere gevallen gaat het ook gepaard met koude transpiratie en veel braken.

Tips van Allianz Global Assistance:

 • Probeer de dag voor vertrek zoveel mogelijk te ontspannen, genoeg rust te nemen en licht te eten.
 • Bepaalde voedingsmiddelen kunnen zwaar op de maag liggen. Vermijd het eten van vette etenswaren, koolzuurhoudende dranken en melk.
 • Medicijnen tegen wagenziekte moeten een halfuur voor vertrek ingenomen worden.
 • Ben je de autobestuurder tijdens de reis, controleer dan vooraf de bijwerkingen van eventuele medicijnen. Sommige medicijnen kunnen slaperigheid veroorzaken. Raadpleeg vooraf je arts of apotheker voor goede alternatieven.
 • Draag op de dag van vertrek comfortabele kleding.
 • Indien mogelijk, zorg dat je tussen andere mensen in zit of nestel je tussen tassen en kussens om veel bewegen te voorkomen.
 • Drink gedurende de reis voldoende water om uitdroging te voorkomen.
 • Kijk naar buiten en zoek een rustig punt waar je de aandacht op kunt vestigen om misselijkheid te voorkomen.
 • Niet lezen, gamen of gebruik maken van de mobiele telefoon, dit werkt misselijkheid in de hand.
 • Wanneer je per boot of vliegtuig reist, probeer dan altijd in het midden zodat er minder beweging is.
 • Zorg dat je voldoende frisse lucht krijgt, stop onderweg om te luchten en probeer, indien mogelijk, tijdens de reis zoveel mogelijk te slapen.

Algemeen advies: Het sluiten van de ogen is een goede manier om misselijkheid tegen te gaan. Het is ook belangrijk om tijdens de reis zo ontspannen mogelijk te zijn en stressvolle situaties te vermijden.

Reisverzekering en autovakantie

Ga je met de auto op vakantie naar het buitenland? Zorg dan voor een goede reisverzekering met een extra module voor pechhulp. Laat je vakantie niet verpesten door autopech in het buitenland. Op deze website sluit je in een paar stappen een reisverzekering met een extra dekking voor je auto. Mocht je tijdens je reis naar het buitenland autopech krijgen dan kun je contact opnemen met de Alianz Global Assistance alarmcentrale. Zij zorgen dan voor adequate hulp.

Ieder jaar gaan er ruim vier miljoen Nederlanders met de auto op vakantie. Populairste landen om met de auto naartoe te gaan zijn: Frankrijk (1,4 miljoen), Duitsland (780.000), Italië (500.000) en Oostenrijk (370.000). Maar liefst één op de vijf automobilisten krijgt in het buitenland met autopech te maken.

Automobilistenhulp: extra dekking op de kortlopende reisverzekering

Automobilistenhulp kan worden afgesloten als dekking op de Kortlopende Reisverzekering. De dekking Automobilistenhulp maakt onderdeel uit van reizen binnen Europa. Als je weer thuis bent, terug van je vakantie dan loopt de dekking af.

Wat wordt gedekt?

 • Repatriëring van motorrijtuig en/of aanhanger.
 • Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
 • Bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger.
 • Toezending vervangende onderdelen.

Je ontvangt alleen automobilistenhulp binnen Nederland als de reis binnen Nederland onderdeel uitmaakt van de reis naar de buitenlandse bestemming.

Wat kost een dekking voor automobilistenhulp?

De dekking voor automobilstenhulp kan je afsluiten als extra optie op een kortlopende reisverzekering. De premie bedraagt € 12,37 inclusief 10% extra online korting die je bij ons krijgt.

Sluit hier af!

Sluit nu een kortlopende reisverzekering met automobilstenhulp af. Maak eerst een premieberekening, kies je dekkingen en sluit dan de verzekering af. Betalen kan gemakkelijk en veilig met IDEAL. Je ontvangt direct de polis en voorwaarden per e-mail. Handig en supersnel.

Voordeel tip: Wanneer jouw kinderen op de ingangsdatum van de reisverzekering jonger zijn dan vijf jaar, kan je ze gratis meeverzekeren!

Bereken nu je premie:

Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is ’s werelds grootste reisverzekeraar. Met alarmcentrales in 29 landen wereldwijd. En een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners. Allianz Global Assistance weet daardoor precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze westerse standaarden. Maar waar je je ook bevindt, als je belt word je in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Of je nu gaat backpacken in Australië, drie weken met je gezin naar Frankrijk gaat of een zakentrip maakt: Allianz Global Assistance biedt een geschikte reis- en annuleringsverzekering. Mogelijkheden volop.

Vragen over reisverzekeringen?

Stuur een e-mail: [email protected] of bel Reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn (alleen op werkdagen): telefoon 055 540 04 09.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.