Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Voordelen van een reis boeken bij een ANVR lid

Voordelen van een reis boeken bij een ANVR lid

Wanneer je een reis gaat boeken is het belangrijk om te kijken of de reisorganisatie is aangesloten bij de ANVR. Hoewel de ANVR geen consumentenorganisatie is maar een vereniging voor partijen in de reisbranche zijn er toch wel een aantal voordelen te benoemen.

Concreet zijn dit de belangrijkste:

  • De reis- en boekingsvoorwaarden die ANVR-reisondernemingen hanteren zijn overeengekomen met de Consumentenbond. Dit voorkomt dat je bij bijvoorbeeld het betalen, annuleren of wijzigen van een reis met onredelijke bepalingen wordt geconfronteerd.
  • Alleen betrouwbare reisorganisaties die een verklaring van goed gedrag kunnen overleggen, mogen lid worden van de ANVR. ANVR-reisondernemingen zijn bovendien aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) of gelijkwaardig. Dit betekent dat in geval van faillissement de SGR volgens de voorwaarden de schade, jouw vooruitbetaalde reissom, vergoedt.
  • Je gaat soms naar verre bestemmingen, maar wat als daar iets mis gaat? Alle ANVR-touroperators zijn aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR). Dit betekent dat, in het geval zich een calamiteit voordoet tijdens je vakantie jij de kosten vergoed krijgt.
  • De aangesloten reisondernemingen helpen je bij klachten over je gemaakte reis. Zij respecteren ook alle uitspraken van de Geschillencommissie Reizen. De ANVR ziet toe dat de uitspraken van de Geschillencommissie ook door de leden worden nagekomen.
  • ANVR-leden die vakantiereizen organiseren, hebben allemaal een goede aansprakelijkheidsverzekering.

Reis- en annuleringsverzekering

De ANVR adviseert reizigers om ook altijd een reisverzekering af te sluiten en zegt: “Een reisverzekering dekt méér dan alleen een zonnebril of verloren tas, als je niks hebt geregeld, niet alleen zorgen voor torenhoge kosten, maar ook nog eens je vakantie verknallen. Precies daarom raadt de ANVR je aan een goede reisverzekering te nemen.”

Een annuleringsverzekering is volgens de ANVR tevens nuttig: “Je vakantie boek je vaak wat langer van te voren. In de tijd tussen boeken en vertrek kunnen zich situaties voordoen waardoor je jouw vakantie moet uitstellen of zelfs afzeggen. Bij het annuleren van vliegtickets of bij het annuleren van een complete reis vlak voor vertrek zijn de annuleringskosten 100%. Afhankelijk van het type verzekering kunnen ook andere redenen van annulering voor vergoeding in aanmerking komen, zoals verlies van paspoort op de dag van vertrek, het niet verkrijgen van een visum.”

Kortom, ga je een reis boeken? Let er dan op dat de reisorganisatie is aangesloten bij de ANVR en vergeet ook niet om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.