Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Vakantie naar het buitenland: Hoe zit het met het drinkwater?

In Nederland kan je gewoon water uit de kraan te drinken, in het buitenland is dat een ander verhaal. Toch zijn er wel meer landen waar drinkwater uit de kraan komt. Twijfel je op heb je geen idee dan is de website Waterinhetbuitenland.nl een uitkomst.

Met deze website informeert Vitens de vakantieganger in welke landen water drinken uit de kraan veilig is en waar niet. Je moet in ieder geval voorzichtig zijn bij landen rond de Middellandse zee en in Afrika of Azië. Daarom hieronder wat tips voor een onbezorgde vakantie in deze gebieden:

  • Kook het water 3 minuten.
  • Koop water (let op dat de fles verzegeld is).
  • Mijd ijsblokjes, deze zijn vaak gemaakt van kraanwater.

Water in het buitenland

Als het water in een land niet drinkbaar is, vertellen kan je op de website ook lezen hoe je in dat land toch veilig water kunt drinken. Maar ook welke maatregelen je kan nemen om het water uit de kraan drinkbaar te maken of waar je op moet letten als je water wilt kopen.

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 met passie over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Al in 1990 behaalde hij zijn Assurantie B diploma. Hij heeft gewerkt voor o.a. RVS Verzekeringen (nu Nationale Nederlanden), ZilverenKruis, ANOZ verzekeringen, Kentron Adviesgroep en Meeùs (nu onderdeel van Aon). Rob schreef destijds regelmatig voor assurantievakbladen, met name over zorgverzekeringen.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het online marketing vakgebied, is Rob gaan bloggen. Het schrijven is inmiddels onder zijn huid gekropen en redactiewerkzaamheden behoren tot zijn belangrijkste dagtaak.
Hij is in het bezit van het diploma Wft-Basis die is uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.