Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Vakantie naar het buitenland: Hoe zit het met het drinkwater?

Vakantie naar het buitenland: Hoe zit het met het drinkwater?In Nederland kan je gewoon water uit de kraan te drinken, in het buitenland is dat een ander verhaal. Toch zijn er wel meer landen waar drinkwater uit de kraan komt. Twijfel je op heb je geen idee dan is de website Waterinhetbuitenland.nl een uitkomst.

Met deze website informeert Vitens de vakantieganger in welke landen water drinken uit de kraan veilig is en waar niet. Je moet in ieder geval voorzichtig zijn bij landen rond de Middellandse zee en in Afrika of Azië. Daarom hieronder wat tips voor een onbezorgde vakantie in deze gebieden:

  • Kook het water 3 minuten.
  • Koop water (let op dat de fles verzegeld is).
  • Mijd ijsblokjes, deze zijn vaak gemaakt van kraanwater.

Water in het buitenland

Als het water in een land niet drinkbaar is, vertellen kan je op de website ook lezen hoe je in dat land toch veilig water kunt drinken. Maar ook welke maatregelen je kan nemen om het water uit de kraan drinkbaar te maken of waar je op moet letten als je water wilt kopen.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.