Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Drie tips voor je vakantie naar Griekenland

Griekenland is een heel divers vakantieland en elk eiland of streek op het vasteland heeft een eigen karakter. Ze zijn uniek en hebben toeristen allemaal iets te bieden. Een vakantie op Corfu is weer heel anders dan een reis naar Rhodos bijvoorbeeld. Zo heeft iedereen dan ook zijn eigen favoriete Griekse vakantiebestemming.

Natuurlijk zon, zee en strand, want Griekenland heeft de langste kustlijn van Europa, maar ook de lokale tradities, festiviteiten en gerechten trekken toeristen aan. Idyllische dorpjes aan de kust met een kleine gezellige boulevard, een cultureel festival in de zomermaanden in een bergdorp en tavernes aan het strand waar oma nog staat te koken. Dat is vakantie naar Griekenland: ontspannen en genieten.

Een keuze maken voor een vakantiebestemming in Griekenland is niet zo eenvoudig als het lijkt. Anno 2017 is er zoveel keuze en heel veel Griekse eilanden hebben tevens een eigen vliegveld. Van april tot en met oktober is het vakantieseizoen voor Griekenland en dan vertrekken ook de chartervluchten vanaf Schiphol en tegenwoordig kun je ook vliegen vanaf meerdere lokale luchthavens in Nederland en net over de grens in België of Duitsland.

Drie tips voor je vakantie naar Griekenland

Tip 1. Een prachtig stukje natuur in Griekenland is het schiereiland Pilion. Karakteristieke dorpen als Makrinitsa, hoog tegen de berghellingen aangebouwd, met een spectaculair uitzicht op de stad Volos wisselen kustplaatsjes als Kala Nera en Afissos met elkaar af. Wandelpaden in overvloed en aan de oostzijde van het bergketen schitterende stranden als Fakistra aan de Egeïsche Zee. Een tip voor Griekenland- en natuurliefhebbers.

Tip 2. Voor eilandhoppen is Griekenland je bestemming. Meerdere korte vakanties in één vakantie. Een tip hiervoor zijn de Cycladen eilanden met bijvoorbeeld Santorini en Mykonos, maar ook de Sporaden met Skiathos en Alonissos lenen zich voor zo’n gevarieerde vakantie. De eilanden onderling hebben frequente verbindingen met veerboten van een snelle catamaran tot een traditionele veerboot met ruimte voor auto’s en vrachtwagens.

Tip 3. Corfu is een veelzijdige bestemming en ligt op slechts 2 uur en 30 minuten vliegen vanaf Nederland. Een bestemming voor families met kinderen, maar ook voor wandelliefhebbers en cultuursnuivers. Liefhebbers van lekker eten kunnen naar het beste restaurant van Griekenland Etrusco bij de bestemming Gouvia. Kerkyra, de hoofdstad van Corfu, is UNESCO werelderfgoed en ook het Achilleion (paleis van keizerin Sissi) is een culturele bezienswaardigheid.

Wil je meer Griekenland inspiratie opdoen? Bezoek dan de Vakantiebeurs 2017 en de stand van Griekenland.net (C044 in Hal 7.  Daar beantwoorden ze graag al je vragen voor je vakantie naar Griekenland. Tijdens een gezellig gesprek kun je Metaxa proeven, meedoen met de prijsvraag en een verblijf op Corfu winnen.

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 met passie over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Al in 1990 behaalde hij zijn Assurantie B diploma. Hij heeft gewerkt voor o.a. RVS Verzekeringen (nu Nationale Nederlanden), ZilverenKruis, ANOZ verzekeringen, Kentron Adviesgroep en Meeùs (nu onderdeel van Aon). Rob schreef destijds regelmatig voor assurantievakbladen, met name over zorgverzekeringen.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het online marketing vakgebied, is Rob gaan bloggen. Het schrijven is inmiddels onder zijn huid gekropen en redactiewerkzaamheden behoren tot zijn belangrijkste dagtaak.
Hij is in het bezit van het diploma Wft-Basis die is uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.