Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Drie tips voor je vakantie naar Griekenland

Reisverzekering voor Griekenland met bagagedekking
Reisverzekering voor Griekenland met bagagedekking

Griekenland is een heel divers vakantieland en elk eiland of streek op het vasteland heeft een eigen karakter. Ze zijn uniek en hebben toeristen allemaal iets te bieden. Een vakantie op Corfu is weer heel anders dan een reis naar Rhodos bijvoorbeeld. Zo heeft iedereen dan ook zijn eigen favoriete Griekse vakantiebestemming.

Natuurlijk zon, zee en strand, want Griekenland heeft de langste kustlijn van Europa, maar ook de lokale tradities, festiviteiten en gerechten trekken toeristen aan. Idyllische dorpjes aan de kust met een kleine gezellige boulevard, een cultureel festival in de zomermaanden in een bergdorp en tavernes aan het strand waar oma nog staat te koken. Dat is vakantie naar Griekenland: ontspannen en genieten.

Een keuze maken voor een vakantiebestemming in Griekenland is niet zo eenvoudig als het lijkt. Anno 2020 is er zoveel keuze en heel veel Griekse eilanden hebben tevens een eigen vliegveld. Van april tot en met oktober is het vakantieseizoen voor Griekenland en dan vertrekken ook de chartervluchten vanaf Schiphol en tegenwoordig kun je ook vliegen vanaf meerdere lokale luchthavens in Nederland en net over de grens in België of Duitsland.

Drie tips voor je vakantie naar Griekenland

Tip 1.

Een prachtig stukje natuur in Griekenland is het schiereiland Pilion. Karakteristieke dorpen als Makrinitsa, hoog tegen de berghellingen aangebouwd, met een spectaculair uitzicht op de stad Volos wisselen kustplaatsjes als Kala Nera en Afissos met elkaar af. Wandelpaden in overvloed en aan de oostzijde van het bergketen schitterende stranden als Fakistra aan de Egeïsche Zee. Een tip voor Griekenland- en natuurliefhebbers.

Tip 2.

Voor eilandhoppen is Griekenland je bestemming. Meerdere korte vakanties in één vakantie. Een tip hiervoor zijn de Cycladen eilanden met bijvoorbeeld Santorini en Mykonos, maar ook de Sporaden met Skiathos en Alonissos lenen zich voor zo’n gevarieerde vakantie. De eilanden onderling hebben frequente verbindingen met veerboten van een snelle catamaran tot een traditionele veerboot met ruimte voor auto’s en vrachtwagens.

Tip 3.

Corfu is een veelzijdige bestemming en ligt op slechts 2 uur en 30 minuten vliegen vanaf Nederland. Een bestemming voor families met kinderen, maar ook voor wandelliefhebbers en cultuursnuivers. Liefhebbers van lekker eten kunnen naar het beste restaurant van Griekenland Etrusco bij de bestemming Gouvia. Kerkyra, de hoofdstad van Corfu, is UNESCO werelderfgoed en ook het Achilleion (paleis van keizerin Sissi) is een culturele bezienswaardigheid.

Reisverzekering voor Griekenland

Wil je een reisverzekering voor Griekenland met bagagedekking? Je hebt hier al een uitstekende kortlopende reisverzekering voor Griekenland vanaf € 1,26 per dag (inclusief 10% korting) en je bagage is tot € 4.000,- verzekerd voor beschadiging, vermissing en diefstal. De kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance zorgt ervoor dat je hulp krijgt bij ziekte, ongeval of overlijden van jou, je reisgenoten of familieleden die thuis zijn gebleven. De reisverzekering is uit te breiden met verschillende dekkingen die passen bij de reis die jij in Griekenland gaat maken.

Als jij naar Griekenland op vakantie gaat, wil je geen zorgen aan je hoofd. Juist daarom sluit je een reisverzekering af die je eenvoudig kan uitbreiden met bijvoorbeeld een annuleringsdekking. Of je nu naar de Griekse eilanden  gaat zoals Rhodos of Kreta, Corfu of Kos gaat, met onze reisverzekering heb je recht op professionele hulpverlening bij nood.

Ontvang 10% extra premiekorting op je premie

Je ontvangt alleen hier maar liefst 10% extra online korting op de premie van de kortlopende reisverzekering voor Griekenland. Dat is mooi meegenomen en zo heb je altijd de goedkoopste verzekering voor jouw vakantie. Je kunt deze eenmalige verzekering eenvoudig uitbreiden met de dekkingen die jij belangrijk vindt. De korting zie je terug onderaan de premieberekening.

Annuleringsdekking eenvoudig meeverzekeren

Met de annuleringsdekking op de kortlopende reis en annuleringsverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet naar Griekenland op vakantie kan of dat je de vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt dan de reissom terug. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd

Kinderen die op de ingangsdatum van de kortlopende reisverzekering jonger zijn dan vijf jaar zijn gratis meeverzekerd. Dus eventuele kinderen zijn zonder premie daarvoor te betalen net zo goed verzekerd als de ouders/begeleiders.

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering voor Griekenland? Bereken dan nu de premie of sluit hem hieronder af!

Premie voor de kortlopende reisverzekering

De premie voor een kortlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Je hebt al een kortlopende reisverzekering voor Griekenland vanaf € 1,26 per dag (inclusief 10% extra korting)! Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening of bekijk de onderstaande tabel.

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premies Kortlopende Reisverzekering per dag*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 0,81
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 1,26
Reisongevallen€ 0,09
Medische kosten€ 0,23
Geld en reischeques€ 0,50
Wintersport/bijzondere sporten€ 0,99
Automobilistenhulpverlening€ 12,38
Annuleringsverzekering (standaard)4,95% v/d reissom
Werelddekking exclusief VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,07
Reisongevallen€ 0,09
Medische kosten€ 0,32
Geld en reischeques€ 0,50
Wintersport/bijzondere sporten€ 0,99
Annuleringsverzekering (standaard)5,31% v/d reissom
Werelddekking inclusief VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,66
Reisongevallen€ 0,09
Medische kosten€ 0,32
Geld en reischeques€ 0,50
Wintersport/bijzondere sporten€ 0,99
Annuleringsverzekering (standaard)5,31% v/d reissom
*Premies exclusief assurantiebelasting. De bovenstaande premies zijn een indicatie, maak voor de exacte premies altijd eerst een premieberekening.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor Griekenland (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat valt er onder de reisverzekering voor Griekenland?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, medische kosten of automobilistenhulp.

Geven jullie korting op de premie?

Je ontvangt alleen hier maar liefst 10% extra online korting op de premie van de kortlopende reisverzekering voor Griekenland.

Mijn kinderen gaan mee, moet ik ook voor hun premie betalen?

Kinderen die op de ingangsdatum van de kortlopende reisverzekering jonger zijn dan vijf jaar, zijn gratis meeverzekerd.

Tot wanneer kan ik een reisverzekering voor Griekenland afsluiten?

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Is bagage ook meeverzekerd?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Kan ik de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een
deel de medisch noodzakelijke kosten in Griekenland en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door deze reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder deze reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de kortlopende reisverzekering ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten, ook als je in een prive-kliniek terecht komt..

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.