Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

De 10 beste tips voor het checken van je reisverzekering van Allianz

"Allianz"/

alli logo th

Kies voor de vernieuwde en verbeterde kortlopende reisverzekering (eventueel met annuleringsdekking) met nog meer flexibiliteit!

Wat is er nieuw?

  • Je hebt de mogelijkheid om zelf de hoogte van je bagagedekking te bepalen.
  • Gemakkelijker en sneller kiezen uit 3 pakketten.
  • Nu ook Allrisk annuleringsdekking mogelijk.
  • Annuleringsverzekering: 3e graad familie meeverzekerd, ook dekking voor goede vriend/vriendin (tijdens de reis) en zaakwaarnemer standaard opgenomen.
Pakket 1:
Basis
Pakket: 2
Uitgebreid
Pakket 3:
Compleet
SOS-hulpverleningSOS-hulpverleningSOS-hulpverlening
Bagagedekking
(1.500,- of €3.500,-)
Bagagedekking
(€1.500,- of €3.500,-)
Bagagedekking
(€3.500,- of €5.000,-)
Geen dekking voor medische kostenInclusief medische kostenInclusief medische kosten
Geen uitbreidingen mogelijkKeuze voor wintersport en risicosporten, autohulp en annulering (ook Allrisk)Keuze voor ongevallen, wintersport en risicosporten, autohulp en annulering (ook Allrisk)
Premie v.a. €1,31 per dagPremie v.a. €1,54 per dagPremie v.a. €1,81 per dag
Maak vrijblijvend een premieberekening voor het pakket en de eventuele opties die je kiest.

Premie berekenen en afsluiten:

Meer informatie:

Heb je vragen over de nieuwe kortlopende reisverzekering? Stuur een e-mail: [email protected] of bel Reisverzekeringkorting.nl (09.00 – 12.00 uur op werkdagen): telefoon 055 540 04 09.

Let op: De tekst hieronder is in bewerking en nog niet geheel aangepast aan het nieuwe product.


Lekker op vakantie, je kijkt er al lang naar uit. De zon, zee, het strand of de bergen jij wilt het beleven. Voordat je vertrekt moeten er wel wat zaken geregeld worden. Zo is het van belang om een reisverzekering af te sluiten of als je deze al hebt om hem nog eens te checken.

Ruim 85% van de vakantiegangers sluit een reisverzekering af voor onvoorziene kosten. Het is natuurlijk goed om te kijken of de afgesloten reisverzekering echt voldoet en past bij de vakantie.

De 10 beste tips voor het checken van je reisverzekering!
De 10 beste tips voor het checken van je reisverzekering!

Als je buiten Nederland op vakantie gaat, is het verstandig om altijd een reisverzekering af te sluiten. Als je een ongeluk krijgt kun je te maken krijgen met hoge kosten voor vervoer terug naar Nederland of zorgkosten. Met een reisverzekering ben je daarvoor meestal gedekt.

Tip 1. Controleer of je voor jouw vakantiebestemming Europa of werelddekking nodig hebt
Kijk voor je op vakantie gaat of het land van bestemming onder de dekking van de reisverzekering valt. Bij de meeste reisverzekeraars kun je kiezen uit een Europa- of werelddekking. Ga je buiten Europa op vakantie dan moet je een werelddekking nemen. Heb je een doorlopende reisverzekering, controleer dan ook of er sprake is van werelddekking.

Tip 2. Zorg voor dekking van medische kosten
In veel landen zijn de zorgkosten een stuk hoger dan in Nederland. Je Nederlandse zorgverzekering vergoedt maximaal de kosten van vergelijkbare zorg in Nederland. De extra kosten moet je zelf betalen. Ook kosten voor repatriëring – als je onverwachts naar huis moet – kunnen hoog oplopen. Met een reisverzekering kan jij je verzekeren voor deze kosten.

Tip 3. Kijk goed naar de dekking voor je waardevolle spullen als je een reisverzekering afsluit
De dekking bij verlies, diefstal, of schade verschilt per verzekeraar. Zowel de maximale vergoeding als de hoogte van het eigen risico verschilt. Laat waardevolle spullen zo veel mogelijk thuis. Stop de waardevolle spullen die je meeneemt in je handbagage. Op vliegvelden wordt veel gestolen uit koffers. Als dit gebeurt, keert je verzekeraar waarschijnlijk geen vergoeding uit.

Tip 4. Ga je met het vliegtuig, met een annuleringsverzekering krijg je bij vertraging een vergoeding
Vertraging is gedekt onder de annuleringsverzekering. Met deze dekking krijg je een vergoeding als je later vertrekt en je vakantie daardoor korter is dan gepland. Een reisverzekering vergoed verblijfskosten als je pas later dan gepland naar huis kunt vliegen. Dat geldt ook voor toiletspullen en kleding als je bagage vertraagd is.

Tip 5. Reis je met jouw eigen auto sluit je auto goed af
Sluit je auto goed af en laat geen waardevolle spullen achter. De reisverzekering keert alleen uit als je zorgvuldig met je spullen omgaat. Als er wordt ingebroken, doe dan altijd aangifte bij de lokale politie. Bewaar geen elektronica in je auto. Dieven gebruiken apparatuur om elektronica met bluetooth op te sporen. Neem ook altijd een creditcard mee. Die heb je nodig als je een auto moet huren omdat je eigen voertuig uitgevallen is.

Tip 6. Ga je een extreem sporten, zorg dat je gedekt bent
Denk aan zorgkosten, of kosten voor bijzonder vervoer. Met een reisverzekering kun je dit risico afdekken. Let op: bij de meeste basis reisverzekeringen zijn gevaarlijke sporten uitgesloten. Meestal kun je tegen een kleine premieverhoging dekking voor deze sporten krijgen.

Tip 7. Verzekerd zijn voor schade aan eigendommen kan ook handig zijn
Check of je ook verzekerd bent als jij of een gezinslid aanzienlijke schade aan je hotel, appartement of huisje veroorzaakt. Denk aan een televisie die kapot valt. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt dit soort schade vaak niet. Een reisverzekering vaak wel, maar kijk wel goed wat de maximale vergoeding is.

Tip 8. Controleer het maximaal aantal toegestane reisdagen op je polis
Een doorlopende reisverzekering kent bijna altijd een maximum aantal vakantiedagen per jaar. Ga je langdurig op reis? Controleer de polisvoorwaarden hoe lang je aaneengesloten in het buitenland mag verblijven.

Tip 9. Werken tijdens je vakantie? Dat is niet zomaar toegestaan.
Ga je niet alleen op reis om vakantie te houden? Ga je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen, betaald werk, vakantiewerk of stage lopen? Dan kan meestal niet met een standaard reisverzekering. Misschien heb je een zakelijke reisverzekering of een Globetrotter Verzekering nodig. Neen daarvoor contact met ons op.

Tip 10. Sluit hier een reisverzekering af en ontvang 10-20% korting op de premie!
Je wilt goed verzekerd op reis maar niet te veel betalen. Sluit daarom hier een reisverzekering af. Je ontvangt bij ons altijd 10% doorlopende korting op de premie. Ben je jonger dan 27 jaar dan kan de korting zelfs oplopen tot 20-20% als je een doorlopende reisverzekering of Globetrotter Verzekering afsluit.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.