Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Nederlands paspoort en een visum aanvragen voor je buitenlandse reis

Nederlands paspoort en een visum aanvragen voor je buitenlandse reisEen Nederlands paspoort is veel waard als je op reis gaat, met ons paspoort heb je namelijk een visumvrije toegang tot 155 landen, zo blijkt uit de Paspoort-index.

Een visum is een officiële toestemming een land binnen te reizen en in dat land te verblijven. Een visum wordt afgegeven door het land waar de reiziger naartoe gaat. Op deze manier kan dat land controle uitoefenen op wie het land binnenkomt. Vaak is een visum beperkte tijd geldig, daarna moet de reiziger het land verlaten hebben. De meeste toeristenvisa worden voor maximaal 90 dagen afgegeven.

Heb jij een visum nodig?

Of je een visum nodig hebt, hangt af van jouw bestemming. Binnen Europa is een identiteitskaart of paspoort meestal voldoende. Buiten Europa heb je vaker een visum nodig, dat geld bijvoorbeeld voor Rusland (Russische federatie). Of je wel of geen visum nodig hebt, dat kan je checken bij de ambassade of het consulaat van het land van je bestemming.

Engelstalige verklaring bij je reisverzekering

Soms heb je niet alleen een visum nodig maar ook een verklaring dat je tegen ziektekosten verzekerd bent. Zo moet iedereen die naar Rusland reist, eerst een visum aanvragen en een document overleggen waaruit blijkt dat je verzekerd bent tegen ziektekosten in de Russische Federatie. Deze verklaring kan je gratis bij ons aanvragen als je een reisverzekering bij ons afsluit. Lees hier meer: Visum Rusland en Engelstalige verzekeringsverklaring »

Paspoort-index

De Paspoortindex is een handig hulpmiddel als je bijvoorbeeld gaat backpacken of een wereldreis gaat maken. Je kan raadplegen hoeveel landen paspoorthouders kunnen bezoeken zonder dat er een visum nodig is en ook hoeveel landen visa verstrekken aan de grens. Zie hier: Paspoort index Nederland »

Sluit een annuleringsverzekering af

Reis je naar een visumplichtig land en heb je nog geen visum, dan is het verstandig om direct na het boeken van je reis een annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht het visum geweigerd worden dan kan je kosteloos je reis annuleren.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.