Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Op reis? Het inpakken van je koffer doe je zo!

Op reis? Het inpakken van je koffer doe je zo!Een goede start van je vakantie begint al met het inpakken van je koffer. Lees daarom onze tips voor het inpakken van je reisbagage.

Tip 1: Wacht niet te lang met inpakken.
Begin niet een paar uur voor vertrek met het inpakken. Je vergeet dan zeker iets. Minimaal een dag voor de dag van vertrek, ons advies.

Tip 2. Gebruik een goede inpaklijst.
Op internet zijn meerder inpaklijsten voor reizigers te vinden. Altijd handig om te controleren of je niets vergeten bent.

Tip 3. Kan het mee in de koffer of handbagage? Zorg dat je de regels kent.
Sommige artikelen en goederen zijn verboden om als handbagage in het vliegtuig mee te nemen. Deze mogen echter wel mee als ruimbagage in het vliegtuig. Zorg dat je de regels kent.

Tip 4: Verdeel je reisbagage over twee koffers.
Meestal gaat een stel met twee koffers op reis: in een zitten alle spullen van de man en in de andere alle spullen van de vrouw. Waarom? Mocht er een koffer na aankomst op de vakantiebestemming niet op de bagageband liggen, dan is het praktischer dat een koffer zowel wat kleding/spullen van hem als van haar bevat. Verdelen is het beste advies.

Tip 5: Zorg dat meegenomen vloeistoffen niet gaan lekken.
Je bent niet de enige die in de hotelkamer of thuis ontdekt dat de inhoud van de koffer vochtig of nat is geworden, oorzaak: een gesprongen fles vanwege de luchtdruk op 10.000 meter hoogte. Vloeistoffen kan je beter altijd in een afsluitbare plastic zak stoppen.

Tip 6: Schoenen vragen veel ruimte in de koffer.
Schoenen langs de zijkant van de kofferplaats en volstoppen met sokken – scheelt weer ruimte.

Tip 7: Niet vouwen maar oprollen.
T-shirts niet vouwen maar oprollen en gebruiken om holle ruimtes mee op te vullen.

Tip 8: Voorkom kreuken van je kleding.
Om kreuken te voorkomen is het beter om zware kleding onderop te leggen en lichtere kleding bovenop plus een tip van oma die echt werkt; leg vloeipapier tussen de kledingstukken.

Tip 9: De beste vouwmethode.
Nog een tip voor minder kreuken: de vouwmethode: schoenen standaard op de bodem en daar bovenop leg je opengevouwen (dus niet opgevouwen!) jurken, broeken en rokken die over de rand van uw koffer vallen. Op de opengevouwen kledingstukken legt men dan topjes, T-shirts en de andere kleinere dingen en pas dan vouwt men de kledingstukken dicht.

Tip 10: Geen onmisbare spullen in je koffer.
Stop nooit medicijnen en huissleutels in je koffer. Stel dat deze niet aankomt dan heb je mogelijk een probleem. Medicijnen, sleutels en andere onmisbare spullen daarom altijd in je handbagage.

Tip 11: Gebruik reisflacons.
Je wilt jouw favoriete shampoo, zeep etc meenemen, maar die zitten altijd in grote verpakkingen. Koop bij de drogist speciale kleine kunststof reisflacons en vul die met de producten van jouw voorkeur. Dat scheelt gewicht en ruimte.

Tip 12: Geen dikke boeken maar een E-reader
Vakantievieren is vaak ook een stapel boeken lezen maar dat vreet ruimte in de koffer – een iPad of E-reader is in dat opzicht een zegen, een paar duizend boeken kan je zo meenemen. Duurde de vakantie maar zo lang…

Tip 13: Voorkom hoge kosten door overgewicht van je bagage.
Zet de koffer thuis op de weegschaal – alle luchtvaartmaatschappijen hanteren een maximum toegestaan gewicht voor reisbagage, veelal 20 of 23 kg. Meer meenemen mag maar dan betaal je een forse toeslag. Niet echt een leuk begin van je vakantie!

Tip 14: Sluit een Mondial Assistance reisverzekering af met bagagedekking.
In geval van vermissing of vertraging van je bagage kan je een beroep doen op je reisverzekering. In veel gevallen krijg je een vergoeding voor vervangende kleding en toiletartikelen. De vertraging moet dan minimaal 24 uur bedragen. Daarnaast ben je verzekerd tegen schade aan je bagage indien die vooruit- of nagezonden wordt. Mocht je bagage definitief vermist blijven, dan kan de vergoeding oplopen tot enkele duizenden euro’s. Bij de kortlopende reisverzekering van Mondial Assistance is reisbagage verzekerd tegen verlies of diefstal. Dat geldt ook voor kostbaarheden of reisdocumenten (totaal verzekerd bedrag maximaal € 4.000,-).

Een kortlopende reisverzekering met ruime bagagedekking, kan je hier afsluiten: Kortlopende reisverzekering Mondial Assistance

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.