Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

In het buitenland en paspoort of ID-kaart verloren of gestolen, wat nu?

In het buitenland en paspoort of ID-kaart verloren of gestolen, wat nu?Ben je in het buitenland op vakantie en is je Nederlandse paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) gestolen of verloren? Dan moet je dit zo snel mogelijk melden bij de plaatselijke politie en een Nederlandse ambassade of consulaat.

Bij de Nederlandse ambassade of het consulaat kan je een nieuw paspoort of tijdelijk reisdocument aan (noodpaspoort of laissez-passer) aanvragen. Hiermee kan je terug naar Nederland reizen. Bij terugkomst in Nederland moet je (meestal) ook aangifte doen bij de politie.

Nog even de stappen op een rijtje

  1. Doe aangifte bij de lokale politie. Vraag om een schriftelijk bewijs van aangifte. Dit is nodig voor je reisverzekering.
  2. Meld verlies of diefstal zo snel mogelijk. Is je Nederlandse paspoort of ID-kaart in het buitenland gestolen of ben je deze kwijt? Meld dit zo snel mogelijk bij een Nederlandse ambassade of consulaat.
  3. Nooddocument aanvragen. Je kan op de ambassade of het consulaat ook een nieuw paspoort of een noodreisdocument aanvragen.

Paspoort of ID-kaart teruggevonden? Lever deze dan in

Heb je jouw paspoort of ID-kaart als verloren aangemeld en vindt je deze later terug? Lever deze in. Je kan jouw paspoort of de ID-kaart niet meer gebruiken omdat deze internationaal geregistreerd staat als verloren.

Je kan het teruggevonden paspoort inleveren bij:

  • een Nederlandse ambassade of consulaat.
  • de Koninklijke Marechaussee.
  • een Nederlandse gemeente.

Reisverzekering en reisdocumenten

Bij Allianz Global Assistance zijn jouw reisdocumenten tegen kostprijs verzekerd op je reisverzekering. Meldt daarom  verlies of diefstal van je paspoort ook bij je reisverzekeraar dan krijg je de kosten vergoed.

Categoriën: Reistips

Tags: , , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.