Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Preventie: Veilige vakantie begint thuis

De zomervakantie komt voor veel Nederlanders dichterbij en daarmee ook de mogelijkheid om er even tussenuit te gaan. Bij thuiskomst kan een lekkende kraan of de gevolgen van een inbraak de vakantiepret al snel bederven.

Om dit te voorkomen geeft reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance tips om je huis veilig achter te laten voor vertrek.

Bewoonbare indruk

Zorg er allereerst voor dat het huis een bewoonde indruk maakt tijdens de vakantie. Installeer een digitale timer en programmeer die zo dat er op bepaalde tijdstippen overdag of ’s avonds één of twee lampen aan gaan. Ga daarnaast op zoek naar een betrouwbaar persoon om de gordijnen te openen, de post weg te halen, de tuin te sproeien of de planten op het balkon te verzorgen. Vraag een van de buren om hun auto voor uw garage of huis te parkeren om zo de indruk te wekken dat er iemand is.

Voorkom ongedierte

Maak op de dag van vertrek de koelkast leeg en schoon. En trek de stekkers uit het stopcontact van alle apparaten. Om ongedierte te voorkomen adviseert de reisverzekeraar de voerbakken van honden en katten goed schoon te maken en het vuilnis naar buiten te brengen.

Bagagelabels

Vakantiegangers die aan hun koffer een bagagelabel met daarop het huisadres hangen, vertellen iedereen daarmee dat ze niet thuis zijn. Allianz Global Assistance heeft daarom Luggage Assistant labels en stickers met unieke ID-codes om aan voorwerpen te hangen. Door het gebruik van unieke ID-codes zijn adresgegevens op bagage overbodig. Hiermee wordt voorkomen dat inbrekers bijvoorbeeld met het telefoonnummer een adres kunnen achterhalen.

Social Media

Maak het inbrekers ook niet makkelijk door op sociale media aan te kondigen dat je de komende weken met vakantie bent. “Vakantiefoto’s en ervaringen op sociale media plaatsen is zo gedaan en het is natuurlijk erg leuk om dit te delen. Toch adviseren wij daar voorzichtig mee te zijn. Denk goed na voordat je iets post op Twitter of Facebook en wie dat allemaal leest!” zo waarschuwt Allianz Global Assistance.

Heb je nog geen reisverzekering afgesloten voor je zomervakantie? Dat kan hier alsnog, snel en voordelig: Reisverzekeringen van Allianz Global Assistance.

Categoriën: Preventie

Tags: ,

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.