Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Op vakantie? Voorkom inbraak in je woning en lees onze tips!

Ga je binnenkort lekker op vakantie naar het buitenland? Heerlijk! Nu is het ook de tijd om na te denken hoe jij je woonhuis achter laat. Het dievengilde heeft namelijk geen vakantie. Dagelijks wordt er bij 125 huishoudens ingebroken. Tijdens de vakantieperiode, traditioneel het jachtseizoen voor inbrekers, neemt flink toe.

De vakantietijd is een toptijd voor inbrekers. Het is vaak makkelijk te zien waar bewoners voor langere tijd weg zijn; post op de mat, gordijnen die gesloten of juist open blijven en ’s avonds is het donker in huis.

Geef daarom je woning altijd een bewoonde indruk. Vertel een beperkt aantal familieleden en vrienden wanneer je op vakantie bent en vraag of zij regelmatig je huis inspecteren den post weghalen.

Veilig op vakantie tips

Om te voorkomen dat jouw vakantie verpest wordt door een inbraak bij jouw thuis geven wij je enkele tips om inbraak te voorkomen tijdens vakantie:

  • Auto, caravan of camper inpakken? Doe het niet voor de deur! Inbrekers zijn tijdens de vakantieperiode extra alert op gezinnen die de caravan of camper voor de deur hebben staan. Dit betekent immers vaak dat ze binnenkort op vakantie gaan.
  • Gebruik goedgekeurd hang-en-sluitwerk op ramen, (garage)deuren en lichtkoepels. Een slot dat voldoet aan het Politiekeurmerk, is getest en indien volgens de regels gemonteerd, verkleint het sterk de kans op inbraak. Zo’n slot herken je aan het SKG®-logo, met sterren.
  • Goede buitenverlichting helpt ook tegen inbraak. Bijvoorbeeld een lamp met schemerschakelaar of bewegingssensor.
  • Een schuifpui is extra inbraakgevoelig, breng hier een speciaal slot aan.
  • Beveilig ook de bovenverdieping van de woning, zoals balkondeuren, ramen en dakramen.
  • Laat geen ladder in de tuin liggen. Zet je afvalbakken op een plek waar ze niet gebruikt kunnen worden om op bijvoorbeeld een plat dak te klimmen.
  • Vraag aan de buren of zij hun auto af en toe op je oprit parkeren.
  • Laat geen volle vuilniszakken/vuilcontainers bij jouw huis achter.
  • Zet je fiets/brommer altijd op slot, ook als deze binnen staat.
  • Vertel niet op sociale media dat je op vakantie gaat. Scherm persoonlijke berichten zoveel mogelijk af voor buitenstaanders.
  • Zorg ervoor dat je huis er zo veel mogelijk bewoond uitziet. Gebruik tijdschakelaars en laat de post weghalen door buren en deze niet in het zich leggen (bij een tijdschakelaar is het wel raadzaam om er eentje te kiezen die dagelijks van tijd wisselt waarop hij aangaat).

Sluit je deuren en ramen, ook als je maar een dagje weg gaat. Vraag vertrouwde buren om tijdens je afwezigheid een oogje in het zeil te houden. Zij kunnen ervoor zorgen dat jouw woning er bewoond uit ziet. Vul op de burenkaart in wat je vakantieadres is, hoe je te bereiken bent en welke afspraken je met de buren gemaakt hebt. Geef de burenkaart vervolgens aan de buren die zorg dragen voor jouw woning.

Wees voorzichtig met het gebruik van sociale media. Vermeld nergens wanneer je op vakantie gaat en wees voorzichtig met het delen van vakantiefoto’s tijdens jouw vakantie.

Blijf je deze zomer thuis? Als je verdachte situaties signaleert, bel je bij spoed de politie via 112. Als er geen sprake is van spoed, bel je de politie via 0900-8844.

De burenkaart en meer preventietips vindt je via de volgende link: www.politiekeurmerk.nl/bewoners/wat-kan-ik-zelf-doen/alert-in-zomer-en-winterperiode/

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.