Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Tips voor een gezonde verre vakantie!

Tips voor een gezonde verre vakantie!

Tips voor een gezonde verre vakantie!

Ga je op vakantie naar een ver land? Wees dan extra voorzichtig met je gezondheid omdat je natuurlijk niet ziek wilt worden, of de hele dag in de buurt van een toilet wilt doorbrengen.

Lees hier 8 nuttige tips voor een gezonde vakantie in een ver land.

  1. Zorg dat je op tijd de nodige vaccinaties krijgt.
  2. Rauw voedsel (groente, vlees, vis, schelp- of schaaldieren) moet je vermijden.
  3. Eet alleen versgekookt voedsel dat heet wordt opgediend en fruit dat je zelf hebt geschild.
  4. Drink alleen water dat gekookt is of uit verzegelde flessen komt. Gebruik dit ook voor het tandenpoetsen.
  5. Was je handen met water én zeep na gebruik van het toilet, voor het koken en voor het eten. Gebruik schoon eet- en drinkgerei.
  6. In landen waar zikakoorts, chikungunya of knokkelkoorts heerst, moet je jezelf overdag beschermen tegen steken van besmette muggen.
  7. In landen waar malaria voorkomt, moet jij je juist ’s avonds en ’s nachts beschermen tegen muggensteken.
  8. Krijgt u na thuiskomst koorts of voel jij je grieperig? Laat je huisarts dat weten, zeker wanneer je in een land bent geweest waar malaria heerst.

Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.