Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Op reis? Voorkom gezondheidsrisico’s en laat je tijdig vaccineren!

Op reis? Voorkom gezondheidsrisico’s en laat je tijdig vaccineren!Vaccinatie, ook wel inenting genoemd, is een belangrijk middel om mensen te beschermen tegen ernstige infectieziekten. Want reizen naar andere landen is natuurlijk aantrekkelijk, er zijn echter gezondheidsrisico’s aan verbonden.

In sommige vakantielanden komen infectieziekten voor zoals hepatitis A, buiktyfus, gele koorts en malaria. Ook zijn de hygiënische omstandigheden soms matig tot slecht, wat kan leiden tot ziekte. Vooral in tropische landen komen veel ziekten voor, denk aan malaria, knokkelkoorts, legionella, ziekte van Lyme, dysenterie, worminfectieziekte en geslachtsziekten. Tegen deze ziekten kan je helaas niet worden ingeënt.

Ga je bijvoorbeeld naar Thailand of Indonesië op vakantie dan wordt vaccinatie tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen. Eventueel kan dit worden aangevuld met buiktyfus en Gele koorts. Blijf je dichter bij huis en reis je naar Turkije dan wordt Hepatitis en DTP ook geadviseerd.

Vaccinaties zorgen ervoor dat ons lichaam zichzelf beter beschermt tegen infectieziekten. Door het vaccin worden er antilichamen aangemaakt die ons afweersysteem versterken. Bepaalde (reis)vaccinaties beschermen het lichaam levenslang tegen infectieziekten. Andere inentingen moeten regelmatig herhaald worden.

Voor advies over inentingen voor jouw reis kan je terecht bij de GGD, een vaccinatiebureau in jouw regio of je huisarts. Informatie over ziekten in tropische landen vindt je onder andere bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).

GGD voor reizigersvaccinatie

Een van de taken van de GGD is het voorkomen en bestrijden van besmettelijke ziekten. Bij elke GGD is daarom een vaccinatiebureau aangesloten. Die is gespecialiseerd in de risico’s voor uw gezondheid wanneer je op reis gaat. Bij een GGD bij jouw in de buurt kan je een afspraak maken voor advies.

Vaccinatiebureaus

Voor een goed advies over inentingen kan je terecht bij een vaccinatiebureau in jouw regio. De adviezen die zo’n bureau geeft, zijn gebaseerd op de landelijke richtlijnen van het LCR.

Reisvaccinatie via huisarts

Er zijn ook huisartsen die informatie over ziekten geven en daartegen inenten. Dit doen zij op basis van de landelijke richtlijnen van het LCR.

Reisvaccinaties voor kinderen

Gaat je met jouw kind op reis naar een land buiten West-Europa? Vraag dan om advies over de gezondheidsrisico’s. Dit kan bij de arts van het consultatiebureau, de wijkverpleegkundige of de huisarts. Misschien kan jouw kind bepaalde vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma eerder krijgen.

Neem je vaccinatiebewijs mee op reis

Het is verstandig een bewijs van jouw vaccinaties mee te nemen wanneer je op reis gaat. Dat kan onnodige inentingen voorkomen. Bovendien kom je sommige landen niet in zonder geldig inentingsbewijs. Dit geldt bijvoorbeeld voor een aantal landen in Afrika of Latijns-Amerika.

Sluit ook een reisverzekering af!

Wil je niet voor hoge geneeskundige kosten in het buitenland komen te staan? Sluit dan vooral ook een kortlopende of doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance af (met dekking voor medische kosten).

Een basiszorgverzekering vergoedt in het buitenland alleen het maximale geldende tarief voor wat eenzelfde ingreep in Nederland zou kosten. In een aantal landen is zorg duurder dan in Nederland en zal je het verschil moeten bijbetalen. Om dit verschil te dekken is het belangrijk om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten.

Bij Allianz Global Assistance zijn alle medische kosten meeverzekerd, ook als deze hoger zijn dan in Nederland. Zelfs wanneer je naar een privé-kliniek wordt gebracht is dat geen probleem. Allianz Global Assistance vergoedt ook je verplicht eigen risico van je zorgverzekering.

Met de reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering? Stuur een e-mail naar: [email protected] of bel: 055 540 04 09 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.