Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

De 10 meest voorkomende ziekten op reis en gezondheidstips voor je vakantie

Meest voorkomende ziekten op reis

Meest voorkomende ziekten op reis

Ga je op reis dan is het goed om ook te informeren naar mogelijke infectieziekten. Uit onderzoek blijkt dat zeker één op de tien reizigers zonder bescherming tegen malaria naar de tropen gaat. De helft van de reizigers beschermt zich ook niet tegen Hepatitis A. Reizen brengt gezondheidsrisico`s met zich mee, dus een goede voorbereiding is zeker aan te raden.

In veel landen gelden andere hygiënische omstandigheden dan wij in Nederland gewend zijn. De kans dat je een vervelende infectie oploopt in een tropisch vakantieland is dan ook groter.

Maak een afspraak met de GGD of je huisarts en laat je informeren, adviseren en vaccineren. De reisziekten die je op kunt lopen verschillen per land en daarmee ook de benodigde vaccinaties.

Meest voorkomende reisziekten

De top 10 meest voorkomende reisziekten* zijn:

1. Reizigersdiarree
2. Luchtweginfectie
3. Blaasontsteking
4. Buiktyfus
5. Hepatitis A
6. Hepatitis B
7. Cholera
8. Malaria
9. Knokkelkoorts
10. Chikungunya

*Bron: Allianz Global Assistance

Hieronder lees je een aantal tips waar je rekening mee dient te houden wanneer je een (verre) reis gaat maken:

  • Heb je een chronische ziekte, ben je zwanger, reis je met jonge kinderen of ben je op leeftijd, overleg dan altijd eerst met de huisarts en/of GGD voordat je een reis gaat boeken.
  • Wanneer je medicijnen gebruikt vraag dan bij de apotheek om een geneesmiddelenpaspoort. Dat is makkelijk als je in het buitenland een arts of een apotheker nodig hebt. Sterke medicijnen die onder de Opiumwet vallen, zoals sterke pijnstillers of als je injectiespuiten en -naalden meeneemt, daar heb je voor de douane een verklaring van je arts voor nodig met informatie over je aandoening en jouw medicijngebruik.
  • In een vliegtuigruim kan de temperatuur sterk dalen. Sommige medicijnen zoals ampullen met injectievloeistof moeten daarom altijd in de handbagage en niet in het ruim.
  • Neem altijd een dubbele voorraad van je medicijnen mee. De voorraad verdeel je over de bagage, zodat je altijd medicijnen mee hebt wanneer er een tas of koffer zoekraakt.
  • Informeer vooraf welke vaccinaties je nodige hebt bij de GGD of huisarts.
  • Zorg voor een goede reisverzekering met de juiste dekking voor medische kosten.
  • Zorg dat je gebit in orde is om een onnodig tandartsbezoek in het buitenland te voorkomen.
  • Ga zoveel mogelijk uitgerust op reis. Het andere klimaat en het andere voedsel kunnen je lichamelijke evenwicht in grote mate verstoren. Neem bij aankomst op de bestemming ook de tijd om te acclimatiseren.

Sluit een reisverzekering af!

Wil je niet voor hoge geneeskundige kosten in het buitenland komen te staan? Sluit dan ook en reisverzekering af met dekking voor medische kosten. Een basiszorgverzekering vergoedt in het buitenland alleen het maximale geldende tarief voor wat eenzelfde ingreep in Nederland zou kosten. In een aantal landen is zorg duurder dan in Nederland en zal je het verschil moeten bijbetalen. Om dit verschil te dekken is het belangrijk om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten.

Bij Allianz Global Assistance zijn alle medische kosten meeverzekerd, ook als deze hoger zijn dan in Nederland. Zelfs wanneer je naar een privé-kliniek wordt gebracht is dat geen probleem. Allianz Global Assistance vergoedt ook het verplicht eigen risico van je zorgverzekering.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.