Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Zonder autopech naar de wintersport? Lees onze tips!

Zonder autopech naar de wintersport
Zonder autopech naar de wintersport

Nog even en dan begint de grote wintersport uittocht  De meeste Nederlanders vertrekken met de auto richting de besneeuwde bergtoppen in Frankrijk en Oostenrijk.

Wil je jouw wintersportvakantie niet laten verpesten door autopech? Dan hebben wij twee belangrijke tips voor je:

1. Lees onze 10 autopech preventietips.
2. En sluit een Allianz Pechhulpverzekering af.

10 autopech preventietips

1 Wintercheck bij je dealer
Het is aan te raden om je auto voor vertrek te laten controleren. De meeste automerken bieden de mogelijkheid voor een (soms gratis) wintercheck. Veel ongemak onderweg kan worden voorkomen door een tijdige controle van remmen, verlichting, accu en koeling. Ook dat sterretje in de voorruit kan maar beter snel worden hersteld voordat de combinatie vocht, vrieskou en autoverwarming een onherstelbare barst veroorzaakt.

2 Ruitenwissers
Goed zicht op de weg tijdens winterse omstandigheden is erg belangrijk. Zorg voor goed werkende ruitenwissers en vul het reservoir met ruitenwisservloeistof met een krachtig antivries. In de bergen kunnen de temperaturen tot ver onder het vriespunt dalen. Neem daarom geen risico en laat je sproeisysteem niet kapot/dicht vriezen. Wanneer je jouw vloeistof reservoir gevuld hebt, is het belangrijk dat je de ruiten even sproeit. Zo komt het antivries goed door alle leidingen van het systeem, anders kan er alsnog een slang kapot vriezen.

3 Het oliepeil
Controleer altijd voor vertrek naar je wintersportgebied het oliepijl. Neem een extra litertje motorolie mee. Onder zware omstandigheden, bijvoorbeeld in de bergen, verbruikt de auto wat meer olie dan normaal. Controleer het oliepeil geregeld.

4 Oververhitting motor
Zelfs in de winter kan de motor van jouw auto oververhit raken. Als je even stopt voor een pauze, laat de motor dan nog twee minuten stationair draaien voordat je hem afzet. Zo laat je de zwaar belaste motor even afkoelen.

5 Banden
Winterbanden zijn een goede investering. Ze verhogen de veiligheid en zijn daarom in veel landen zelfs verplicht. Als je een leaseauto hebt, neem dan contact op met de leasemaatschappij om ze te laten monteren. Heb je geen leaseauto informeer dan bij bandendealers naar de mogelijkheden.

Je hebt met winterbanden veel meer grip op een winters wegdek en de remweg is flink korter. Zorg vooral dat de banden op spanning zijn. Door volle belading, hogere snelheden en slecht wegdek hebben de banden het zwaar te verduren. Te zachte banden slijten harder en zorgen voor extra brandstofverbruik. Vergeet de reserveband niet op spanning te brengen. Nog een tip: laat je banden vullen met stikstof. Hierdoor blijven ze langer op spanning en je banden gaan ook langer mee.

6 Sneeuwkettingen
Neem sneeuwkettingen mee. Oefen eerst thuis met het monteren. Bij sneeuw, wacht dan niet te lang met het gebruik van de kettingen. In de meeste landen mag je met kettingen niet harder rijden dan 50 km/h.

7 Rijden in de bergen
Vooral in de bergen is het belangrijk dat je in de juiste versnelling rijdt. Houd tijdens bergritten het toerental aan waarop de motor het maximum koppel heeft. Bij benzinemotoren ligt dit meestal tussen de 3000 en 4000 toeren en bij diesels tussen de 2000 en 3000 toeren.

Schakel bij het afdalen naar een lagere versnelling, zodat je op de motor kunt afremmen. Bij een automatische versnelling is het belangrijk een vaste versnelling te kiezen om af te kunnen remmen op de motor.

8 Motorkoeling
Controleer het peil van de koelvloeistof. Als de auto te weinig koelvloeistof heeft, raakt de motor oververhit en kan ernstige motorschade optreden. Let op dat je de juiste koelvloeistof toevoegt. Tijdens het rijden in de bergen en in een file is het goed om de temperatuur meter op je dashboard in de gaten te houden.

9 Verlichting
Controleer voor en tijdens de vakantie de verlichting van de auto. Zorg voor een setje reservelampen en neem deze mee.

10 Tanken
Weet welke brandstof je moet tanken. In het buitenland worden soms brandstoffen verkocht die wij in Nederland niet kennen, zoals nieuwe milieuvriendelijkere brandstoffen. Deze kunnen schade veroorzaken aan het brandstofsysteem van de auto als de motor daar niet geschikt voor is. Zoek daarom vóór vertrek op hoe jouw brandstof in het buitenland heet.

Naast bovengenoemde tips is het ook belangrijk dat je van te voren informeert welke specifieke verkeersregels gelden in de landen waar je doorheen rijd. Voor Oostenrijk en Zwitserland heb je bijvoorbeeld een tolvignet nodig om op de rijkswegen te mogen rijden. Voor bijvoorbeeld Frankrijk gelden regels als een verbod op navigatieapparatuur met flitspalenmelding en de verplichting om twee alcoholtesters aan boord te hebben. Vanaf 1 maart 2013 deelt door de Franse politie bekeuringen uit voor het niet bij je hebben van goedgekeurde testers.

Sluit een Allianz Pechhulpverzekering af

Met de Pechhulpverzekering van Allianz Global Assistance kan je rekenen op snelle en professionele hulp bij autopech, het hele jaar door zowel in de zomer als in de winter. Bezit je een oude auto? Geen probleem. Een uitgebreide Pechhulpverzekering met 10% extra internetkorting sluit je hier af v.a. slechts € 22,27 per jaar (exclusief assurantiebelasting).

Leeftijd voertuigNederland
Zonder woonplaatsMet woonplaats
0 - 3 jaar€ 1,85€ 3,40
4 - 7 jaar€ 2,16€ 4,02
8 - 11 jaar€ 2,78€ 4,95
12 - 15 jaar€ 4,02€ 6,50
Nederland en Europa
0 - 3 jaar€ 3,71€ 5,26
4 - 7 jaar€ 4,02€ 5,88
8 - 11 jaar€ 4,64€ 6,81
12 - 15 jaar€ 5,88€ 8,36
-----------------------
Extra module voor de auto: Aanhanger € 0,68
Extra module voor de motor: Vervangende motor € 1,69
De premies zijn exclusief assurantiebelasting.

Pechhulpverzekering: onbezorgd de winter door

Waar je in de winter ook gaat of staat en wie jouw auto ook bestuurd, de pechhulp verzekering van Allianz Global Assistance verzekerd je van hulp bij autopech. Dat voor een scherpe premie en een uitgebreide dekking, zonder bijkomende kosten. Ook vervangend vervoer bij pech is geregeld. Zo kom je altijd snel thuis en hoef je niet te koukleumen.

Allianz Global Assistance Pechhulp omvat:

 • Snelle Pechhulp in Nederland en Europa
 • Eventueel ook in je eigen woonplaats (extra mee te verzekeren).
 • Vervangend vervoer (met skibox).
 • Elke bestuurder van de auto is verzekerd van pechhulp (ook familie of anderen).
 • Ook voor oudere auto’s tot 16 jaar.
 • Vanaf € 22,27 (inclusief 10% korting) ben je al een jaar lang verzekerd van adequate pechhulp bij autopech. Niet alleen in de winter, maar het gehele jaar.

Dekking Allianz Global Assistance Pechhulp verzekering:

 • Reparatie ter plekke.
 • Verslepen naar garage, of verslepen naar adres van keuze.
 • Vervoer naar huis van inzittenden.
 • Vervangend vervoer, maximaal 2 dagen.

Sta je met de auto langs de weg in Nederland of elders in Europa? Dan kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week, bellen met de Allianz Global Assistance Alarmcentrale die altijd voor je klaar staat. Allianz Global Assistance schakelt direct professionele hulpdiensten in. Deze hulpdiensten kijken eerst of jouw auto ter plaatse gerepareerd kan worden. Is dat niet mogelijk, dan kan je altijd zelf kiezen om de auto naar de dichtstbijzijnde garage, de eigen dealer of je huisadres te laten brengen. Uiteraard zorgt Allianz Global Assistance ook voor vervoer van de inzittenden. Verder kan er vervangend vervoer (met skibox) worden ingezet.

10% korting op je Pechhulpverzekering

Bij Reisverzekeringkorting.nl, ontvang je 10% korting op de premie van een Pechhulpverzekering. Zo ben je het hele jaar door voordelig verzekerd tegen autopech.

Autopechhulpverzekering afsluiten

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een verzekering tegen autopech afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen. De polis van de pechverzekering ontvang je direct per e-mail!

Winter autopech zelf oplossen

Na strenge nachtvorst ontstaan de meest autopechproblemen. Soms is het mogelijk dit zelf op te lossen. Lees onze tips:

 • bij startproblemen kan je eventueel proberen de auto te starten met startkabels of door de auto aan te duwen;
 • laat bij een bevroren ruitensproeier of vastgevroren ruitenwissers de motor een tijdje draaien;
 • bij een vastgevroren handrem kan met behulp van een föhn de kabel worden verwarmd. Of anders de motor een tijdje laten draaien;
 • probeer bij een dichtgevroren portier de deur meer dicht te drukken om het ijs tussen de rubbers te breken. Wees voorzichtig met het openen van de portieren anders trek je de rubbers kapot.
 • gebruik bij een bevroren slot, een slotontdooier, een zakje warm water of lichaamswarmte.

Mocht de auto ondanks deze tips toch niet starten, of zijn andere problemen niet verholpen, neem dan contact op met de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance (indien je een Pechhulpverzekering hebt afgesloten).

Vragen over een Pechhulpverzekering van Allianz Global Assistance?

Stuur een e-mail: [email protected] of bel Reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn (alleen op werkdagen): telefoon 055 540 04 09.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.