Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wintertips voor automobilisten – Allianz Global Assistance

Wintertips voor automobilisten

De winter is weer begonnen, een periode waarin velen op wintersportvakantie gaan. Naar verwachting reizen er dit seizoen zo’n 950.000 mensen naar de sneeuw af.

Allianz Global Assistance geeft graag een aantal belangrijke tips voor automobilisten om niet met autopech voor verrassingen te staan en de winter veilig door te komen.

Meest voorkomende winterproblemen met de auto

In de winter kampen automobilisten vaak met pech. Startproblemen komen het meeste voor, vaak het gevolg van een verouderde accu. Hieronder de top vijf meest voorkomende problemen voor automobilisten als gevolg van winterpech:

Top vijf winterproblemen auto

 1. Problemen met de accu, startproblemen
 2. Vastgevroren deuren, sloten of ruitenwissers
 3. Schade door gladheid
 4. Een bevroren handrem
 5. Bevroren brandstof

Belangrijke wintertips voor automobilisten

Hieronder een aantal belangrijke wintertips voor uw klanten om niet voor verrassingen te staan en de winter veilig door te komen.

Tip 1 – Goede voorbereiding is het halve werk
Wees voorbereid op de winterkou. Controleer de verlichting en zorg voor reservelampjes. Behandel de portierrubbers en portiersloten preventief tegen bevriezing. Zorg daarnaast voor startkabels en een sleepkabel. Ga je de bergen in, neem dan goede sneeuwkettingen mee. Het is aan te raden om thuis een keer te oefenen met het omleggen van de kettingen. Ook een goede ijskrabber en sneeuwborstel zijn in wintersportgebieden geen overbodige luxe. Neem altijd warme kleren, een deken, extra eten en drinken mee in de auto. Dit voor het geval er vertraging is tijdens de winterse omstandigheden.

Tip 2 – Winterbanden aanschaffen
In veel landen is het verplicht om in de winter met winterbanden te rijden. De rubbersamenstelling van winterbanden is anders dan die van zomerbanden, waardoor het rubber zacht blijft bij lage temperaturen. Hierdoor hebben winterbanden een veel kortere remweg dan zomerbanden, het scheelt bijna de helft! Controleer ook regelmatig de bandenspanning.

Tip 3 – Wintercontrole bij de garage van groot belang
Laat de auto voorafgaand aan de winterperiode controleren bij de garage. Hier wordt de conditie van de accu, de status van de banden, de bandenspanning, vorstbeveiliging en het niveau van de koel- en ruitenwisservloeistof gecontroleerd. Daarnaast wordt het remsysteem van de auto getest.

Tip 4 – Voorkom vastgevroren handrem
Zet bij lage temperaturen de auto niet op de handrem, maar in de eerste versnelling of in de achteruitversnelling, om te voorkomen dat de handrem vastvriest. Zit de handrem toch vast? Probeer deze dan nog iets aan te trekken. Vaak breekt het ijs en is de handrem vervolgens weer los te krijgen.

Tip 5 – Kapotte, bevroren ruitenwissers
Wie veilig de weg op wil, moet zijn ruiten sneeuw- en ijsvrij maken. Doe dit met een goede ijskrabber of ontdooispray en zet de verwarming geleidelijk op de ruiten. Gebruik hier niet de ruitenwissers voor, dan gaan ze kapot. Giet ook geen warm water over de ruit, het kan dan namelijk barsten. Bevroren ruiten kunnen voorkomen worden door ze af te dekken met een speciale deken of een stuk karton. Leg geen krantenpapier op de ruiten. Wanneer deze nat worden en aan de ruiten vastvriezen is het heel moeilijk te verwijderen.

Sluit een Pechhulpverzekering af

Met de Pechhulpverzekering van Allianz Global Assistance  (voorheen Mondial Assistance) kun je rekenen op snelle en professionele hulp bij autopech, het hele jaar door zowel in de zomer als in de winter. Bezit je een oude auto? Geen probleem. Alleen voor auto’s ouder dan 12 jaar geldt een geringe toeslag. Een uitgebreide Pechhulpverzekering met 10% extra internetkorting sluit je hier af v.a. slechts € 22,27 per jaar (exclusief assurantiebelasting).

Pechhulpverzekering: onbezorgd de winter door

Waar je in de winter ook gaat of staat en wie jouw auto ook bestuurd, de pechhulp verzekering van Allianz Global Assistance verzekerd je van hulp bij autopech. Dat voor een scherpe premie en een uitgebreide dekking, zonder bijkomende kosten. Ook vervangend vervoer bij pech is geregeld. Zo kom je altijd snel thuis en hoef je niet te koukleumen.

Allianz Global Assistance Pechhulp omvat:

 • Snelle Pechhulp in Nederland en Europa
 • Eventueel ook in je eigen woonplaats (extra mee te verzekeren).
 • Vervangend vervoer (met skibox).
 • Elke bestuurder van de auto is verzekerd van pechhulp (ook familie of anderen).
 • Vanaf € 22,20 (inclusief 10% korting) ben je al een jaar lang verzekerd van adequate pechhulp bij autopech. Niet alleen in de winter, maar het gehele jaar.

Dekking Allianz Global Assistance Pechhulp verzekering:

 • Reparatie ter plekke.
 • Verslepen naar garage, of verslepen naar adres van keuze.
 • Vervoer naar huis van inzittenden.
 • Vervangend vervoer, maximaal 2 dagen.

Sta je met de auto langs de weg in Nederland of elders in Europa? Dan kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week, bellen met de Allianz Global Assistance Alarmcentrale die altijd voor je klaar staat. Allianz Global Assistance schakelt direct professionele hulpdiensten in. Deze hulpdiensten kijken eerst of jouw auto ter plaatse gerepareerd kan worden. Is dat niet mogelijk, dan kan je altijd zelf kiezen om de auto naar de dichtstbijzijnde garage, de eigen dealer of je huisadres te laten brengen. Uiteraard zorgt Allianz Global Assistance ook voor vervoer van de inzittenden. Verder kan er vervangend vervoer (met skibox) worden ingezet.

10% korting op je Pechhulpverzekering

Bij Reisverzekeringkorting.nl, ontvang je doorlopend 10% korting op de premie van een Pechhulpverzekering. Zo ben je het hele jaar door voordelig verzekerd tegen autopech.

Leeftijd voertuigNederland
Zonder woonplaatsMet woonplaats
0 - 3 jaar€ 1,85€ 3,40
4 - 7 jaar€ 2,16€ 4,02
8 - 11 jaar€ 2,78€ 4,95
12 - 15 jaar€ 4,02€ 6,50
Nederland en Europa
0 - 3 jaar€ 3,71€ 5,26
4 - 7 jaar€ 4,02€ 5,88
8 - 11 jaar€ 4,64€ 6,81
12 - 15 jaar€ 5,88€ 8,36
-----------------------
Extra module voor de auto: Aanhanger € 0,68
Extra module voor de motor: Vervangende motor € 1,69
De premies zijn exclusief assurantiebelasting.

Autopechhulpverzekering afsluiten

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een verzekering tegen autopech afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen. De polis van de pechverzekering ontvang je direct per e-mail!

Winter autopech zelf oplossen

Na strenge nachtvorst ontstaan de meest autopech. Soms is het mogelijk dit zelf op te lossen. Lees onze tips:

 • bij startproblemen kan je eventueel proberen de auto te starten met startkabels of door de auto aan te duwen;
 • laat bij een bevroren ruitensproeier of vastgevroren ruitenwissers de motor een tijdje draaien;
 • bij een vastgevroren handrem kan met behulp van een föhn de kabel worden verwarmd. Of anders de motor een tijdje laten draaien;
 • probeer bij een dichtgevroren portier de deur meer dicht te drukken om het ijs tussen de rubbers te breken. Wees voorzichtig met het openen van de portieren anders trek je de rubbers kapot.
 • gebruik bij een bevroren slot, een slotontdooier, een zakje warm water of lichaamswarmte.

Mocht de auto ondanks deze tips toch niet starten, of zijn andere problemen niet verholpen, neem dan contact op met de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance (indien je een Pechhulpverzekering hebt afgesloten).

Vragen over een Pechhulpverzekering?

Stuur een e-mail: [email protected] of bel Reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen): telefoon 055 540 04 09.

Categoriën: Pechhulp Verzekering

Tags: ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.