Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Met winterbanden en een pechhulp verzekering veilig de winter door

Met winterbanden en een pechhulp verzekering veilig de winter door

De eerst nachtvorst is een feit. Dat betekent dat automobilisten zich moeten voorbereiden op winterse omstandigheden op de weg.

Dat kan het beste met winterbanden en een goede pechhulp verzekering van Allianz Global Assistance.

Winterbanden

Er komen steeds meer goede winterbanden op de markt. Dat blijkt uit een test van de ANWB. Hiermee zet de trend – die enkele jaren geleden was ingezet – door. Met vier sterren in alle drie de bandenmaten kwam Continental als beste winterband naar voren.

De Bond adviseert automobilisten die in de winter dagelijks op de auto moeten kunnen vertrouwen of op wintersport gaan om te kiezen voor winterbanden. Daarnaast zijn winterbanden in veel landen verplicht tijdens de winter of bij winterse omstandigheden.

Winterbanden hebben beter grip door een zachtere rubbersamenstelling en een speciaal profiel. Daardoor presteren ze optimaal onder winterse omstandigheden.

Pechhulp verzekering belangrijk tijdens winterperiode

In de winter draaien (pech)hulpdiensten overuren. Door de slechtere weersomstandigheden neemt het aantal ongelukken in de wintermaanden toe en komen meer mensen met pech langs de weg te staan. Een goede voorbereiding op de winter kan veel ongemak voorkomen!

Winter autopech top 3

Door het extreme weer van vorig jaar zijn er records gebroken. De top 3. van winterse autoproblemen ziet er als volgt uit:

 1. Kapotte accu’s
 2. Bevroren handrem
 3. Dichtgevroren autoportieren

Ondanks alle goede voorbereidingen kan het toch gebeuren dat autobestuurders met pech komen te staan. Met de pechhulp verzekering van Allianz Global Assistance kan iemand in elk geval rekenen op snelle en professionele hulp bij pech. Zo wordt altijd geprobeerd de auto ter plekke te repareren. Als dat niet mogelijk is, wordt de auto naar een garage gesleept. De klant krijgt dan een vervangende auto.

Nu 10% korting op je Pechhulp verzekering

Bij Reisverzekeringkorting.nl, ontvang je ieder jaar 10% extra online korting op de premie van een Pechhulp verzekering. Zo ben je het hele jaar door voordelig verzekerd tegen autopech. Wat wil je nog meer?

Pechhulp Verzekering afsluiten

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een verzekering tegen autopech afsluiten, zodat jij je in de zomer en winter geen zorgen hoeft te maken. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen. De polis van de Pechhulp verzekering ontvang je direct per e-mail!

Allianz Global Assistance is de grootste hulpverlener en reisverzekeraar ter wereld. Hét vertrouwde adres voor de beste Pechhulp verzekering tegen autopech!

Een Allianz Global Assistance Pechhulp Verzekering omvat onder andere:

 • Snelle Pechhulp en reparatie ter plekke in heel Nederland (of Europa).
 • Eventueel ook in je eigen woonplaats (extra mee te verzekeren).
 • Vervangend vervoer.
 • Elke bestuurder van de auto is verzekerd van pechhulp.
 • Ook voor oudere auto’s.

Voordelen Pechhulp verzekering

Kies je voor Pechhulp Nederland van Allianz Global Assistance dan ben je verzekerd van veel voordeel en uitstekende voorwaarden. De voordelen op een rijtje:

 • Allianz Global Assistance is de grootste hulpverlener ter wereld.
 • Gunstige prijs, v.a. slechts € 1,85 p/m.
 • Geen uitsluitingen.
 • Ook mogelijk voor oude auto’s.
 • Tevens hulp bij eigen schuld (portiersleutel kwijt bijvoorbeeld).
 • Reparatie ter plekke (indien mogelijk).
 • Transport auto naar een adres in Nederland.
 • Vervoer van inzittenden in of naar Nederland (afhankelijk van dekking).
 • Eventueel een vervangend chauffeur.
 • Vervangend vervoer (maximaal twee dagen).
 • Indien nodig een hotelovernachting.

Wat kost een Pechhulp Verzekering?

Je hebt al een Pechhulp Verzekering vanaf € 1,85 p/m. Hiervoor heb je recht om 7x per jaar geholpen te worden indien je pech hebt. Wanneer je bedenkt dat alleen al het afslepen van je auto in de winter ongeveer € 350,- kost, dan is een Pechhulp verzekering een goede investering.

Tips om autopech in de winter te voorkomen

Hieronder tref je een aantal handige tips aan, van Allianz Global Assistance om, veilig(er) de winter door te komen. Preventie tips voor je auto in de winter:

 • zet de auto beschut weg (dus bijvoorbeeld niet vol in de wind);
 • bij auto’s waar de accu onder de motorkap direct zichtbaar is, kan het strak omwikkelen van de accu met een handdoek helpen de accu in vorm te houden. Haal de handdoek wel weg voor het rijden!
 • het testen van de accu door de auto even te starten, wil niet zeggen dat de accu sterk genoeg is. Juist het starten trekt energie uit de accu. Het is daarom raadzaam een dag van tevoren in ieder geval 30 minuten te rijden om ervoor te zorgen dat de auto ‘s ochtends start;
 • zorg dat het ruitensproeierreservoir is aangevuld met antivries;
 • zet bij nachtvorst de auto niet op de handrem, maar in de eerste versnelling;
 • vet alle rubbers van de deuren in, of gebruik hiervoor een siliconenspray.

Tips om zelf winterproblemen met je auto op te lossen:

 • bij startproblemen kan men natuurlijk altijd eerst proberen de auto te starten met startkabels of door de auto aan te duwen;
 • gebruik bij vastgevroren onderdelen geen heet water om lakschade en het springen van de ruiten te voorkomen;
 • laat bij een bevroren ruitensproeier of vastgevroren ruitenwissers de motor een tijdje draaien;
 • bij een vastgevroren handrem kan met behulp van een föhn de kabel worden verwarmd. Of anders de motor een tijdje laten draaien;
 • probeer bij een dichtgevroren portier de deur meer dicht te drukken om het ijs tussen de rubbers te breken. Anders een zakje warm water gebruiken of een föhn;
 • gebruik bij een bevroren slot, een slotontdooier, een zakje warm water of lichaamswarmte.

Mocht de auto ondanks deze tips toch niet starten, of zijn andere problemen niet verholpen, neem dan contact op met de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance (indien je een pechhulpverzekering hebt afgesloten).

Vragen?

Heb je nog vragen over een pechhulp verzekering voor de winter? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen tijdens kantooruren: 055-5400409 of e-mailen: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.