Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Pechhulp Verzekering: 7 tips om winterse autoproblemen te voorkomen

Pechhulp Verzekering: 7 tips om winterse autoproblemen te voorkomen
Pechhulp Verzekering: 7 tips om winterse autoproblemen te voorkomen

Door de winterse buien en vorst van de afgelopen dagen stromen de telefoontjes weer binnen bij de alarmcentrale van Allianz Global Assistance.

Niet-werkende accu’s vormen het grootste probleem, maar als de winter echt toeslaat zitten ook ruitenwissers vaak vastgevroren of zit de sproeimond van de ruitensproeier dicht. Op een derde plaats staat het vastraken met de auto in de sneeuw. Dat blijkt uit een analyse van de vragen die in de wintermaanden binnenkomen bij de alarmcentrale van Allianz Global Assistance in Amsterdam.

Problemen met je auto voorkomen

Veel problemen zijn te voorkomen als automobilisten goed voorbereid de weg op gaan. Daarnaast blijft het van belang een goede pechhulpverzekering te hebben, want in de winter is de kans op pech dubbel zo groot.

Winterse buien in combinatie met vorst zorgen voor gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Winterbanden of banden met een goed profiel zorgen dan voor meer grip. Daarnaast is het verstandig om de snelheid aan te passen en genoeg afstand te houden in verband met een langere remweg. Mocht de auto stilstaan op een drukke weg, dan is het advies om buiten de vangrail aan de achterzijde van de auto te staan. Vergeet daarom nooit warme kleding of dekens mee te nemen.

7 tips om winterse autoproblemen te voorkomen

1. Ga met je auto naar de garage voor een winterscheck
Het is goed om de auto voorafgaand aan de winterperiode bij een garage of dealer te laten controleren. Er wordt dan gekeken naar de conditie van de accu, status van de banden, de bandenspanning, de ruitenwisserbladen en het niveau van de koel- en ruitenwisservloeistof. Ook testen zij het remsysteem van de auto.

2. Ga goed voorbereid op weg
Het is belangrijk om goed voorbereid op weg te gaan. Controleer de verlichting en zorg voor voldoende reservelampjes. Om het vastvriezen van de autodeur te voorkomen is het aan te raden portierrubbers en portiersloten met vaseline in te smeren of te sprayen. Neem ook startkabels en een sleepkabel mee in de auto. Vergeet ook niet een deken, warme kleding, een waxinelichtje, zaklamp en extra eten en drinken voor als zich onverwachts grotere problemen voordoen en je lang ergens stilstaat.

3. Vervang zomerbanden voor winterbanden
Als het 7 graden Celsius of kouder is, rij dan met winterbanden. Die hebben een andere rubbersamenstelling, waardoor ze bij lagere temperaturen langer zacht blijven. De remweg van een winterband is daarom twee keer korter dan die van een zomerband. Controleer daarnaast regelmatig de bandenspanning. Dit voorkomt slijtage en het bespaart brandstof.

4. Een waxlaag biedt extra bescherming
IJs, sneeuw en strooizout zijn niet goed voor de auto. Maak de auto daarom regelmatig schoon. Het aanbrengen van een stevige waxlaag voor de vorstperiode geeft de auto goede bescherming.

5. Gebruik geen handrem
Zet bij lage temperaturen de auto niet op de handrem, maar in de eerste versnelling of in de achteruitversnelling, om te voorkomen dat de handrem vastvriest. Mocht de handrem toch vastzitten, probeer die dan iets aan te trekken. Vaak breekt het ijs en is de handrem weer los te krijgen.

6. Voorkom ruitschade
Maak ruiten van de auto altijd sneeuw- en ijsvrij. Dit kan met een goede ijskrabber of ontdooispray. Belangrijk is om hier niet de ruitenwissers voor te gebruiken. Giet ook geen warm water over de ruit. Deze kan namelijk gemakkelijk barsten. Toch een sterretje of barst in het raam, laat deze dan zo snel mogelijk verhelpen. Doordat de ruit van buiten sterk afkoelt, maar van binnen verwarmd wordt, is de kans groot dat het sterretje een barst wordt.

7. Denk aan een goede pechhulp verzekering
Ondanks alle goede voorbereidingen kan het toch gebeuren dat autobestuurders met pech komen te staan. Met de pechhulp verzekering van Allianz Global Assistance kan iemand in elk geval rekenen op snelle en professionele hulp bij pech. Zo wordt altijd geprobeerd de auto ter plekke te repareren. Als dat niet mogelijk is, wordt de auto naar een garage gesleept. De klant krijgt dan een vervangende auto.

Pechhulp verzekering: eerste hulp bij winterse autopech!

Waar je in de winter ook gaat of staat en wie jouw auto ook bestuurd, de pechhulp verzekering van Allianz Global Assistance verzekerd je van hulp bij autopech. Dat voor een scherpe premie en een uitgebreide dekking, zonder bijkomende kosten. Ook vervangend vervoer bij pech is geregeld. Zo kom je altijd snel thuis en hoef je niet te koukleumen. Allianz Global Assistance Pechhulp voor Nederland omvat:

 • Snelle pechhulp in Nederland of Europa het hele jaar door.
 • Eventueel ook in je eigen woonplaats (extra mee te verzekeren).
 • Vervangend vervoer.
 • Elke bestuurder van de auto is verzekerd van pechhulp (ook familie of anderen).
 • Ook voor auto’s ouder dan 12 jaar.
 • Een jaar lang verzekerd van adequate pechhulp bij autopech. Niet alleen in de winter, maar het gehele jaar.

Dekking Allianz Global Assistance Pechhulp verzekering:

 • Reparatie ter plekke.
 • Verslepen naar garage, of verslepen naar adres van keuze.
 • Vervoer naar huis van inzittenden.
 • Vervangend vervoer, maximaal 2 dagen.

Sta je met de auto langs de weg? Dan kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week, zomer of winter, bellen met de Allianz Global Assistance Alarmcentrale die altijd voor je klaar staat. Allianz Global Assistance schakelt direct professionele hulpdiensten in. Deze hulpdiensten kijken eerst of jouw auto ter plaatse gerepareerd kan worden. Is dat niet mogelijk, dan kan je altijd zelf kiezen om de auto naar de dichtstbijzijnde garage, de eigen dealer of je huisadres te laten brengen. Uiteraard zorgt Allianz Global Assistance ook voor vervoer van de inzittenden. Verder kan er in Nederland tot maximaal 2 dagen vervangend vervoer worden ingezet.

Nu 10% korting op je Pechhulp verzekering

Bij Reisverzekeringkorting.nl, ontvang je ieder jaar 10% extra online korting op de premie van een Pechhulp verzekering. Zo ben je het hele jaar door voordelig verzekerd tegen autopech. Wat wil je nog meer?

Pechhulp Verzekering afsluiten

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een verzekering tegen autopech afsluiten, zodat jij je in de zomer en winter geen zorgen hoeft te maken. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen. De polis van de Pechhulp verzekering ontvang je direct per e-mail!

Voordelen van Allianz Global Assistance Pechhulp verzekering

Het wereldwijde netwerk van Allianz Global Assistance zorgt ervoor dat de hulpverlening altijd goed wordt uitgevoerd en dat je snel weer op weg bent. Dit komt door het wereldwijde professionele netwerk. Zo heeft Allianz Global Assistance maar liefst in 34 landen eigen alarmcentrales. Daarnaast heeft Allianz Global Assistance een eigen vloot van vervangende auto’s. Deze auto’s hebben veelal een trekhaak en hebben ’s winters winterbanden en een skibox op het dak.

Bij de pechhulp van Allianz Global Assistance staan kwaliteit en goede service voorop. Je kunt rekenen op snelle en goede service, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De aanrijdtijd is gemiddeld 35 minuten. Dit betekent dat je binnen iets meer dan een half uur wordt geholpen. De verzekeringen zijn af te sluiten voor zowel Nederland, als ook voor in het buitenland. Door de efficiënte manier van werken word je snel en vakkundig geholpen, tegen zeer concurrerende premies.

Dit zijn de voordelen van de Pechhulp verzekering:

 • Zeer scherpe premie.
 • Zowel pechhulp voor auto’s als motoren.
 • Wereldwijd netwerk, dus altijd en overal snelle hulp.
 • All-in hulpverlening, dus geen aanvullende kosten voor bijvoorbeeld een vervangende auto.
 • Betrouwbaar: Alleen in Nederland al zijn 2,5 miljoen kentekens van hulp bij pech of ongeval bij Allianz Global Assistance verzekerd.

Welke hulp krijg je met een Pechhulp verzekering?

Wanneer je een Pechhulp verzekering van Allianz Global Assistance hebt afgesloten en je komt met pech in Nederland te staan, krijg je direct professionele hulp ter plekke in zomer en winter. Mocht reparatie ter plekke niet mogelijk zijn dan wordt je auto naar de dichtstbijzijnde garage gebracht of eventueel naar een adres naar keuze. Uiteraard wordt er gezorgd voor vervoer naar huis voor de inzittenden. Mocht reparatie wat langer duren dan kun je tot maximaal twee dagen vervangend vervoer krijgen.

Pechhulp verzekering Allianz Global AssistanceNL excl. woonplaatsNL incl.woonplaatsNL + Europaexcl. woonpl.NL + Europaincl. woonpl.
     
Aantal keer recht op service7x7x (max. 5 in woonplaats)7x7x (max. 5 in woonplaats)
Uitsluiting ivm leeftijd autoNeeNeeNeeNee
Incl. immobilisatie door eigen toedoenJaJaJaJa
Vervangend vervoerJaJaJaJa
TransportJaJaJaJa
Pers.gebonden/kentekengebondenKentekenKentekenKentekenKenteken

Pechhulp binnenland

Hulp in woonplaatsNeeJaNeeJa
Hulp ter plaatseJaJaJaJa
Reparatie aan aangekoppelde aanhangerN.v.t.N.v.t.N.v.t.Ja, mits meeverzekerd
Transport dichtstbijzijnde garage/hulpdienstJaJaJaJa
Transport naar een adres in NederlandJaJaJaJa
Transport incl. aangekoppelde aanhangerJaJaJaJa
Vervoer inzittendenJaJaJaJa
Vervangend chauffeurJaJaJaJa
Vervangend vervoerJaJaJaJa
Duur inzet vervangend vervoerMax. 2 werkdagenMax. 2 werkdagenMax. 2 werkdagenMax. 2 werkdagen
HotelovernachtingJaJaJaJa

Pechhulp buitenland

Hulp ter plaatse JaJa
Reparatie aan aangekoppelde aanhangerN.v.t.Ja, mits meeverzekerd
Transport dichtstbijzijnde garage/hulpdienstJaJa
Transport incl. aangekoppelde aanhangerJaJa
Transport naar een adres in NederlandJaJa
Toezenden van onderdelenJaJa
Kosten onderdelenNeeNee
Vervoer inzittendenJaJa
Vervangend chauffeurJaJa
Vervangend vervoerJaJa
Duur inzet vervangend vervoerMax. 30 dagenMax. 30 dagen
StallingskostenJaJa
HotelovernachtingJaJa

Toelichting tabel Pechhulp verzekering Allianz Global Assistance

 • Alle prijzen, voor zover van toepassing, exclusief assurantiebelasting.
 • Een volledige lijst met Europese landen waar dekking geldt is beschikbaar in de voorwaarden. 
 • Onder immobilisatie door eigen toedoen vallen bijvoorbeeld een lege accu, verkeerd getankte brandstof of een lekke band.
 • Deze tabel geeft een overzicht van een aantal dekkingen en is indicatief en niet volledig. De voorwaarden van de verzekering zijn dat wel, lees deze voor het afsluiten van de verzekering.
 • Maak voor de meest actuele premies altijd een premieberekening.
 • Er kunnen aan dit overzicht geen rechten worden ontleend.

Ook op een Pechhulp verzekering van Allianz Global Assistance ontvang je bij ons 10% extra korting op je premie!

Vragen?

Stuur een e-mail naar [email protected] of bel ons in Apeldoorn: Telefoon 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.