Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wintercheck: tips voor je auto tijdens de winter

tips voor je auto tijdens de winter

tips voor je auto tijdens de winter

De winter kan voor sommige automobilisten een ware nachtmerrie zijn. Accu’s die dienst weigeren, extra vroeg opstaan om ruiten te krabben, minder daglicht en het ergste: gladde wegen en slechter zicht.

In dit artikel lees je zeven tips om de wintermaanden veilig door te komen:

1. Winterbanden geven echt meer grip
Sommige mensen beweren dat winterbanden alleen voordeel opleveren voor de verkoper. Iedereen die wel eens op gladde wegen met winterbanden heeft gereden, zal het hier niet mee eens zijn. Winterbanden zijn gemaakt van iets zachter rubber en hebben meer groeven. Dit zorgt voor meer grip en betere afvoer van water. In verschillende landen zijn winterbanden zelfs verplicht. Handig om te weten voor de wintersportvakantie.

2. Zorg voor goed zicht
Strooizout is nodig om de wegen berijdbaar te houden als het vriest en/of sneeuwt. Opspattend strooizout kan echter de lak beschadigen en maakt de ruiten van de auto vies. Het zicht wordt hierdoor slechter. Zorg er daarom voor dat de ruitenwissers niet uitgedroogd of versleten zijn en dat het reservoir van de ruitenwisservloeistof gevuld is met een antivriesvloeistof. Bovendien is een goede zonnebril aan te raden, aangezien de zon laag staat in de wintermaanden. Denk tevens aan medeweggebruikers, want ook zij hebben last van de laaghangende zon.

3. Maak uw auto ijs- en sneeuwvrij
Je ziet ze wel eens rondrijden, automobilisten die alleen door een klein stukje schoongemaakte ruit naar buiten turen terwijl de rest van de ruit nog bedekt is met een laag ijs. Dit is uiteraard erg gevaarlijk en bovendien kun je hier een fikse boete voor krijgen. Zorg daarom voor een goede ijskrabber, een folie die bevriezen van ruiten voorkomt of een spuitbus met ruitontdooier. Let er dan wel op dat deze ruitontdooier niet schadelijk is voor de lak en/of rubbers. Ook sneeuw op het dak of motorkap kan het best verwijderd worden.

4. Bevroren rubbers en sloten
Bij het openen van de auto tot de ontdekking gekomen dat het slot of het portier vastgevroren zit? Forceer niet, want dit kan flink wat schade veroorzaken. Probeer het te ontdooien met een föhn of met slotontdooier. Het is aan te raden om de slotontdooier dan ook nooit in de auto te bewaren. Vastgevroren rubbers zijn overigens makkelijk te voorkomen door deze te behandelen met talkpoeder of rubbervet. Tegen de deur duwen in plaats van opentrekken zorgt ervoor dat het ijs breekt en de deur wel open gaat.

5. Handrem erop of in een versnelling?
Tijdens strenge vorst kan de handrem vastvriezen en als dat eenmaal is gebeurd gaat de auto voorlopig nergens meer naartoe. Zet de auto daarom niet op de handrem maar in een versnelling. Voor de automaatrijders is dit de ‘P-stand’.

6. Zorg voor een goede accu
Als de temperatuur daalt, is een accu extra gevoelig voor spanningsverlies. Het kan dus voor komen dat na een extreem koude nacht de accu niet genoeg vermogen levert om de auto te starten. Heeft de auto wel eens problemen met opstarten? Laat de accu dan nakijken en zorg dat er eentje wordt geplaatst met voldoende energie.

7. Denk aan jezelf
Je hoopt het nooit mee te maken, maar ondanks alle goede voorbereidingen, kan het gebeuren dat je toch onderweg ergens strandt. Dan is het handig om in ieder geval een extra deken in de auto te hebben liggen voor het geval de verwarming niet meer aanslaat. Ook handschoenen zijn geen overbodige luxe. Daarnaast kunnen een aansteker en waxinelichtje uitkomst bieden in een donkere omgeving. Zorg voor de inwendige mens door altijd iets te eten en drinken te hebben in het handschoenenkastje.

Bron: Autoscout24

Pechhulp verzekering: eerste hulp bij autopech!

Waar je in de winter ook gaat of staat en wie jouw auto ook bestuurd, de pechhulp verzekering van Allianz Global Assistance verzekerd je van hulp bij autopech. Dat voor een scherpe premie en een uitgebreide dekking, zonder bijkomende kosten. Ook vervangend vervoer bij pech is geregeld. Zo kom je altijd snel thuis en hoef je niet te koukleumen. Allianz Global Assistance Pechhulp voor Nederland omvat:

 • Snelle pechhulp in Nederland of Europa het hele jaar door.
 • Eventueel ook in je eigen woonplaats (extra mee te verzekeren).
 • Vervangend vervoer.
 • Elke bestuurder van de auto is verzekerd van pechhulp (ook familie of anderen).
 • Ook voor auto’s ouder dan 12 jaar (geringe toeslag).
 • Vanaf € 22,27 (inclusief 10% korting) ben je al een jaar lang verzekerd van adequate pechhulp bij autopech. Niet alleen in de winter, maar het gehele jaar.

Dekking Allianz Global Assistance Pechhulp verzekering:

 • Reparatie ter plekke.
 • Verslepen naar garage, of verslepen naar adres van keuze.
 • Vervoer naar huis van inzittenden.
 • Vervangend vervoer, maximaal 2 dagen.

Sta je met de auto langs de weg? Dan kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week, zomer of winter, bellen met de Allianz Global Assistance Alarmcentrale die altijd voor je klaar staat. Allianz Global Assistance schakelt direct professionele hulpdiensten in. Deze hulpdiensten kijken eerst of jouw auto ter plaatse gerepareerd kan worden. Is dat niet mogelijk, dan kan je altijd zelf kiezen om de auto naar de dichtstbijzijnde garage, de eigen dealer of je huisadres te laten brengen. Uiteraard zorgt Allianz Global Assistance ook voor vervoer van de inzittenden. Verder kan er in Nederland tot maximaal 2 dagen vervangend vervoer worden ingezet.

Nu 10% korting op je Pechhulp verzekering

Bij Reisverzekeringkorting.nl, ontvang je ieder jaar 10% extra online korting op de premie van een Pechhulp verzekering. Zo ben je het hele jaar door voordelig verzekerd tegen autopech. Wat wil je nog meer?

Leeftijd voertuigNederland
Zonder woonplaatsMet woonplaats
0 - 3 jaar€ 1,85€ 3,40
4 - 7 jaar€ 2,16€ 4,02
8 - 11 jaar€ 2,78€ 4,95
12 - 15 jaar€ 4,02€ 6,50
Nederland en Europa
0 - 3 jaar€ 3,71€ 5,26
4 - 7 jaar€ 4,02€ 5,88
8 - 11 jaar€ 4,64€ 6,81
12 - 15 jaar€ 5,88€ 8,36
-----------------------
Extra module voor de auto: Aanhanger € 0,68
Extra module voor de motor: Vervangende motor € 1,69
De premies zijn exclusief assurantiebelasting.

Pechhulp Verzekering afsluiten

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een verzekering tegen autopech afsluiten, zodat jij je in de zomer en winter geen zorgen hoeft te maken. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen. De polis van de Pechhulp verzekering ontvang je direct per e-mail!

Voordelen van Allianz Global Assistance Pechhulp verzekering

Het wereldwijde netwerk van Allianz Global Assistance zorgt ervoor dat de hulpverlening altijd goed wordt uitgevoerd en dat je snel weer op weg bent. Dit komt door het wereldwijde professionele netwerk. Zo heeft Allianz Global Assistance maar liefst in 34 landen eigen alarmcentrales. Daarnaast heeft Allianz Global Assistance een eigen vloot van vervangende auto’s. Deze auto’s hebben veelal een trekhaak en hebben ’s winters winterbanden en een skibox op het dak.

Bij de pechhulp van Allianz Global Assistance staan kwaliteit en goede service voorop. Je kunt rekenen op snelle en goede service, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De aanrijdtijd is gemiddeld 35 minuten. Dit betekent dat je binnen iets meer dan een half uur wordt geholpen. De verzekeringen zijn af te sluiten voor zowel Nederland, als ook voor in het buitenland. Door de efficiënte manier van werken word je snel en vakkundig geholpen, tegen zeer concurrerende premies.

Dit zijn de voordelen van de Pechhulp verzekering:

 • Zeer scherpe premie – al vanaf € 22,27 per jaar.
 • Zowel pechhulp voor auto’s als motoren.
 • Wereldwijd netwerk, dus altijd en overal snelle hulp.
 • All-in hulpverlening, dus geen aanvullende kosten voor bijvoorbeeld een vervangende auto.
 • Betrouwbaar: Alleen in Nederland al zijn 2,5 miljoen kentekens van hulp bij pech of ongeval bij Allianz Global Assistance verzekerd.

Welke hulp krijg je met een Pechhulp verzekering?

Wanneer je een Pechhulp verzekering van Allianz Global Assistance hebt afgesloten en je komt met pech in Nederland te staan, krijg je direct professionele hulp ter plekke in zomer en winter. Mocht reparatie ter plekke niet mogelijk zijn dan wordt je auto naar de dichtstbijzijnde garage gebracht of eventueel naar een adres naar keuze. Uiteraard wordt er gezorgd voor vervoer naar huis voor de inzittenden. Mocht reparatie wat langer duren dan kun je tot maximaal twee dagen vervangend vervoer krijgen.

Pechhulp verzekering Allianz Global Assistance NL excl. woonplaats NL incl.woonplaats NL + Europaexcl. woonpl. NL + Europaincl. woonpl.
Aantal keer recht op service 7x 7x (max. 5 in woonplaats) 7x 7x (max. 5 in woonplaats)
Uitsluiting ivm leeftijd auto Nee Nee Nee Nee
Incl. immobilisatie door eigen toedoen Ja Ja Ja Ja
Vervangend vervoer Ja Ja Ja Ja
Transport Ja Ja Ja Ja
Pers.gebonden/kentekengebonden Kenteken Kenteken Kenteken Kenteken

Pechhulp binnenland

Hulp in woonplaats Nee Ja Nee Ja
Hulp ter plaatse Ja Ja Ja Ja
Reparatie aan aangekoppelde aanhanger N.v.t. N.v.t. N.v.t. Ja, mits meeverzekerd
Transport dichtstbijzijnde garage/hulpdienst Ja Ja Ja Ja
Transport naar een adres in Nederland Ja Ja Ja Ja
Transport incl. aangekoppelde aanhanger Ja Ja Ja Ja
Vervoer inzittenden Ja Ja Ja Ja
Vervangend chauffeur Ja Ja Ja Ja
Vervangend vervoer Ja Ja Ja Ja
Duur inzet vervangend vervoer Max. 2 werkdagen Max. 2 werkdagen Max. 2 werkdagen Max. 2 werkdagen
Hotelovernachting Ja Ja Ja Ja

Pechhulp buitenland

Hulp ter plaatse Ja Ja
Reparatie aan aangekoppelde aanhanger N.v.t. Ja, mits meeverzekerd
Transport dichtstbijzijnde garage/hulpdienst Ja Ja
Transport incl. aangekoppelde aanhanger Ja Ja
Transport naar een adres in Nederland Ja Ja
Toezenden van onderdelen Ja Ja
Kosten onderdelen Nee Nee
Vervoer inzittenden Ja Ja
Vervangend chauffeur Ja Ja
Vervangend vervoer Ja Ja
Duur inzet vervangend vervoer Max. 30 dagen Max. 30 dagen
Stallingskosten Ja Ja
Hotelovernachting Ja Ja

Toelichting tabel Pechhulp verzekering Allianz Global Assistance

 • Alle prijzen, voor zover van toepassing, exclusief assurantiebelasting
 • Een volledige lijst met Europese landen waar dekking geldt is beschikbaar in de voorwaarden. 
 • Onder immobilisatie door eigen toedoen vallen bijvoorbeeld een lege accu, verkeerd getankte brandstof of een lekke band.
 • Deze tabel geeft een overzicht van een aantal dekkingen en is indicatief en niet volledig. De voorwaarden van de verzekering zijn dat wel, lees deze voor het afsluiten van de verzekering.
 • Maak voor de meest actuele premies altijd een premieberekening.
 • Er kunnen aan dit overzicht geen rechten worden ontleend.

Ook op een Pechhulp verzekering van Allianz Global Assistance ontvang je bij ons 10% extra korting op je premie!

Vragen?

Stuur een e-mail naar [email protected] of bel ons in Apeldoorn: Telefoon 055 540 04 09 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Categoriën: Pechhulp Verzekering

Tags: , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.