Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Zomervakantie? Niet vergeten: paspoort, reisadvies en reisverzekering

Niet vergeten: paspoort, reisadvies en reisverzekering

Plannen voor de zomervakantie? Denk aan je paspoort, zonnebril, reisverzekering en het reisadvies. Dit jaar is het belangrijker dan ooit om naast de toeristische hotspots ook de bijzonderheden uit het reisadvies goed door te nemen. Zo mag je Portugal alleen per vliegtuig inreizen, en zijn mondkapjes in sommige vakantielanden verplicht.

Ook voor landen waar de in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven kunnen er aan de grens controles op symptomen zijn. Er kunnen voorwaarden zijn om een land in te reizen. Wie naar de eilanden Madeira en Azoren reist, moet bijvoorbeeld een negatieve coronatest kunnen overleggen die niet ouder is dan 72 uur. Portugal laat weer toeristische reizigers toe die met het vliegtuig komen, maar alleen reizigers met de Portugese nationaliteit kunnen per auto het land binnengaan. Litouwen controleert bij alle grenzen met Duitsland en Polen met warmtecamera’s. Wie symptomen heeft die op corona lijken mag het land niet in.

Mondkapjes verplicht

De overheid vraagt Nederlanders die in het buitenland vakantie vieren om zich ten minste te houden aan de coronamaatregelen die in Nederland gelden. Per land kunnen er aanvullende maatregelen zijn. In Spanje is het dragen van mondkapjes verplicht als het niet lukt om 1,5 meter afstand te houden. Dat geldt in openbare ruimtes, maar ook als er mensen uit verschillende huishoudens in een auto zitten. Voor heel Duitsland geldt de verplichting om een mond- en neusbedekkend kapje te dragen in het OV, in winkels en in sommige horeca.

Vakantievoorbereiding

Het reisadvies is een goed vertrekpunt voor vakantievoorbereiding. In veel reisadviezen zijn links opgenomen naar meer informatie over bijvoorbeeld het dragen van mondkapjes, over de situatie in restaurants of musea en de beschikbaarheid van openbaar vervoer.

Bekijk hier het reisadvies per land

Reisverzekering

Ook een reisverzekering met dekking voor medische kosten en repatriëring is soms verplicht bijvoorbeeld als je naar Curaçao, Bonaire of Aruba op vakantie gaat. Een reisverzekering kost relatief weinig, hier al vanaf  € 1,26 per dag (met 10% korting die je alleen hier krijgt) en biedt jou veel zekerheid. Met een reisverzekering ben je verzekerd voor materiële schade zoals je bagage en persoonlijke schade zoals ziekte en/of ongeval (letselschade) die je in je vakantie of tijdens je reis kunt oplopen.

Symptomen

Wie op vakantie symptomen krijgt die op corona lijken, moet zich zo snel mogelijk laten testen. In het reisadvies staat beschreven hoe je dat kunt doen, of waar meer informatie te vinden is over de procedure. Als de testuitslag positief is, is het belangrijk om de adviezen van de lokale gezondheidsautoriteiten op te volgen. Dit betekent ook dat reizigers verplicht kunnen worden in isolatie te gaan. Ook reisgenoten en/of familieleden moeten in sommige gevallen verplicht in quarantaine.

Bron: Nederlandwereldwijd.nl

Categoriën: Nieuws, Reisverzekering

Tags: ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.