Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Zomervakantie in het buitenland? Naar deze landen kan je alvast reizen!

Zomervakantie in het buitenland

Vanaf 15 juni is het mogelijk om op vakantie te gaan naar veel landen binnen de Europese Unie (EU) of de Schengenzone. Het reisadvies voor landen wordt aangepast van ‘oranje’ (vakantiereizen afgeraden) naar ‘geel’ (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s).

Per 15 juni 2020 kan je weer op vakantie in de volgende landen:

Landen waar vakantiereizen worden afgeraden

Het Verenigd Koninkrijk en Zweden blijven voorlopig ‘oranje’. Dat heeft te maken met de gezondheidssituatie in die landen. Ga je toch, dan wordt je dringend geadviseerd om bij terugkomst in Nederland 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Denemarken houdt deze zomer naar verwachting de grenzen gesloten voor Nederlandse toeristen. Zolang dat het geval is, blijft het land ‘oranje’ en zijn vakantiereizen niet mogelijk.

Landen waar vakantie mogelijk is zodra grens opengaat

Een aantal landen moet nog besluiten wanneer Nederlandse toeristen weer worden toegelaten. Het gaat om de volgende landen:

De verwachting is dat deze landen dit de komende weken gaan doen.

Reizen buiten Europa

Voor reizen buiten Europa blijft het reisadvies vooralsnog ‘oranje’, wat betekent dat vakantiereizen buiten Europa worden afgeraden. De verwachting is dat de richtlijnen binnen enkele weken ook voor sommige landen buiten Europa worden versoepeld. Blijf de reisadviezen dus goed volgen.

Bereid jouw reis goed voor

Ben je van plan om op reis te gaan naar het buitenland, lees dan voor jouw vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Je weet dan of je naar het land kunt reizen en wat ter plaatse de actuele situatie is.

Informeer jezelf goed over de in het land geldende regels, zoals het gebruik van mondkapjes, afstand houden – in sommige landen geldt een minimum van 2 meter – of de openstelling van restaurants, musea en toeristische attracties.

Beschik je niet over deze informatie, neem dan contact op met jouw reisorganisatie, hotel, camping, B&B, het toerismebureau in de plaats van bestemming of de lokale autoriteiten.

Reisapp en veelgestelde vragen

Kleurcodes reisadviezen en je reisverzekering, wat is gedekt?

Wanneer je naar buitenland reist deze zomer en een doorlopende of kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance hebt, of deze afsluit, dan geldt het onderstaande:

Reizen naar een gebied met geel reisadvies

  • Als je naar een gebied gaat met een geel reisadvies, dan biedt je reisverzekering gewoon dekking voor de zaken waarvoor je normaal ook verzekerd bent. Wees echter voorzichtig met je gezondheid.
  • Als je besmet raakt met het virus in het buitenland met een geel reisadvies, neem dan zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale. Die kan je verder helpen.

Reizen naar een gebied wat van geel naar oranje reisadvies is gegaan

  • Als je op reis bent en of al op je bestemming het het reisadvies van de overheid is van geel naar oranje (alleen noodzakelijke reizen) gegaan, dan blijft de dekking gehandhaafd. Het advies is echter wel zo spoedig mogelijk naar Nederland terug te keren.
  • Als je besmet raakt met het virus in het buitenland met een oranje of rood reisadvies, neem dan zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale. Die kan je verder helpen.

Reizen naar een gebied met oranje/rood reisadvies

  • Als je op reis gaat naar een gebied waarvoor op de datum van vertrek, vanwege een uitbraak van het coronavirus, een oranje (en rood) reisadvies geldt, dan biedt de reisverzekering geen dekking voor corona gerelateerde schades als je daar naar toe reist. Wordt echter je camera gestolen of loop je een andere ziekte op dan corona, dan is hier dekking voor. Wees uiteraard voorzichtig met je gezondheid en hou je aan de richtlijnen van de overheid ter plaatse.
  • Als je besmet raakt met het virus in het buitenland met een oranje of rood reisadvies, neem dan zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale. Die kan je verder helpen.

Dekking Annuleringsverzekering

Heb je een annuleringsverzekering afgesloten en wil je annuleren omdat er op jouw vakantiebestemming een (nieuwe) uitbraak is van het coronavirus, dan valt dat niet onder de dekking. Als je wilt annuleren omdat je positief getest bent op corona, dan mag je de reis of vakantie wel annuleren en claimen op je annuleringsverzekering.

Allianz Global Assistance reisverzekering online afsluiten

Wil je weten of een kortlopende- of doorlopende reisverzekering voor jou voordelig is? Maak hier een berekening en sluit de verzekering eventueel direct online af:

Of als je vaker op vakantie gaat

Vragen?

Heb je een vraag over reisadviezen, de kleurcodes of de dekking van je reisverzekering? Stuur een e-mail info@reisverzekeringkorting.nl of bel: Telefoon 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.