Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Zeker 50 doden bij Griekse bosbranden nabij de badplaats Mati

Doden bij Griekse bosbranden

Doden bij Griekse bosbranden

Bij natuurbranden in de omgeving van Athene zijn tientallen doden gevallen. Volgens de Griekse regering zijn er zeker 50 doden en meer dan 150 gewonden gevallen. Veel slachtoffers zijn gevallen in de badplaats Mati. Het Rode Kruis maakte bekend dat er ruim twintig doden zijn gevonden nabij het strand. Het zou vooral om families met kinderen gaan, zo schrijft de NOS.

De eerste brand begon gistermiddag in de heuvels van Kineta, zo’n 60 kilometer ten westen van de Griekse hoofdstad. Door de wind breidde de brand zich snel uit. De brand woedt in een gebied met dennenbomen. Met blusvliegtuigen en bluswagens probeert de brandweer de brand onder controle te krijgen. Inmiddels is in beide gebieden de noodtoestand uitgeroepen.

’s Avonds ontstond ongeveer 45 kilometer ten noordoosten van Athene een nieuwe bosbrand, die verwoestender uitpakte. “Deze mensen vertellen dat ze op de vlucht sloegen.

Ook toeristen ondervinden hinder van de brand en zijn met boten van vissers en de kustwacht van het strand gehaald. Het gebied is met name populair onder Griekse toeristen. In Griekse media wordt gemeld dat tien Deense toeristen zichzelf hebben gered door vanaf het strand in bootjes de zee op te varen.

Het is geruime tijd erg droog en heet in Griekenland. Gisteren werden er temperaturen nabij de 40 graden gemeten.

Intussen heeft Griekenland hulp aan de Europese Unie gevraagd om drie grote bosbranden in de buurt van de hoofdstad Athene te bestrijden. De hevige wind wakkert het vuur aan in erg droge dennenbossen, duizenden mensen zijn er op de vlucht geslagen en auto’s en woningen zijn in de vlammen opgegaan.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »