Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Vliegtickets KLM via reisbureau of vergelijkingssite duurder door toeslag

Vliegtickets van KLM die je koopt via een reisbureau of vergelijkingssite, worden per 1 april volgend jaar duurder. Er komt een distributietoeslag van 11 euro voor een enkele reis of 22 euro voor een retourtje. Dit maakte KLM bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

Net als andere luchtvaartmaatschappijen, waaronder Lufthansa en British Airways, wil KLM op deze manier besparen op haar kosten en passagiers stimuleren om direct bij KLM te boeken.

De extra toeslag geldt voor alle tickets die verkocht worden door andere partijen dan de KLM zelf. Daarvoor wordt het wereldwijde boekingssysteem voor luchtvaartmaatschappijen, het Global Distribution System (GDS), gebruikt. Zowel reisbureaus als vergelijkingssites werken daar mee. Nu moeten luchtvaartmaatschappijen voor het systeem betalen en ook betalen zij een commissie voor een geboekte ticket aan bijvoorbeeld vergelijkingssites.

Consumentenorganisaties zijn niet blij met de nieuwe maatregel omdat ze moeilijker maken voor consumenten om de prijzen van vliegtickets te vergelijken.

Lees hier het volledige artikel: www.ad.nl/economie/klm-maakt-tickets-duurder

Categoriën: Nieuws

Tags: , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.