Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Visumvrij reizen naar 122 landen met je Nederlandse paspoort

Visumvrij reizen naar 122 landen met je Nederlandse paspoortHet Nederlandse paspoort behoort tot de meest waardevolle ter wereld. Zo kan je visumvrij naar 122 landen reizen en in 33 landen krijg je zonder problemen een visum bij aankomst. Het paspoort van ons kikkerlandje behoort daarmee tot de waardevolste reisdocumenten ter wereld, zo blijkt uit de Passport Index 2017.

Het kan echter nog beter, zo hebben staatsburgers van Singapore het meest waardevolle reisdocument. Zij kunnen naar 159 landen reizen zonder een visum aan te vragen. Duitsers mogen ook blij zijn met hun paspoort, het geeft visumvrij toegang tot 158 landen. Het minst waardevolle paspoort is dat van Afghanistan, daarmee kan je naar slechts 22 landen visumvrij reizen.

Het Nederlandse paspoort

Een paspoort is een officieel document dat de houder identificeert als burger van een bepaald land; in het paspoort verzoekt de regering van dat land de autoriteiten van andere landen om de houder toe te laten. Met het paspoort  kan jij je identificeren en reizen. Ons paspoort bevat vingerafdrukken in een chip om vervalsing en misbruik te voorkomen. Kinderen van alle leeftijden hebben een eigen paspoort of ID-kaart nodig als ze naar het buitenland reizen. Het Nederlands paspoort is 10 jaar geldig.

Iedereen met de Nederlandse nationaliteit kan een paspoort aanvragen bij de gemeente van zijn of haar woonplaats of bij het Bureau Burgerlijke Stand. Nederlanders die buiten het Koninkrijk der Nederlanden wonen, kunnen een paspoort aanvragen bij een Nederlandse ambassade of bij de gemeenten Den Haag, Haarlemmermeer (balie op Schiphol) of in één van de volgende grensgemeenten: Bergen op Zoom, Bergeijk, Echt-Susteren, Enschede, Maastricht, Montferland, Oldambt, Venlo, Breda en Sluis.

Visumvrij reizen met je paspoort

Jaarlijks verschilt het aantal landen waar je visumvrij naar toe kan reizen. Voor bezitters van een Singaporees paspoort is de laatste twee jaar het aantal visumvrije bestemmingen met 16 landen toegenomen. Daarmee is Singapore de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gepasseerd. Amerikanen en Britten kunnen nu naar respectievelijk 154 en 156 landen vrij reizen.

Singapore is zelf ook erg soepel voor buitenlanders, maar liefst 163 nationaliteiten mogen het land in reizen zonder eerst een visum aan te vragen

Dat is wel anders met Europese landen. Nederland en andere Schengen lidstaten zijn veel strenger. Naar Nederland visumvrij reizen kan maar door paspoorthouders 93 landen. Maar het kan nog strenger. Slechts paspoorthouders uit 43 landen kunnen visumvrij reizen naar de VS maar dan moeten ze wel eerst een online een ESTA reistoestemming aanvragen.

Visum aanvragen verplicht? Sluit een annuleringsverzekering af!

Reis je naar een visumplichtig land en heb je nog geen visum, dan is het verstandig om direct na het boeken van je reis een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af te sluiten. Mocht het visum geweigerd worden dan kan je kosteloos je reis annuleren.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.