Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Verscherpte veiligheidsmaatregelen zorgen voor aangepast reisadvies Duitsland

Verscherpte veiligheidsmaatregelen zorgen voor aangepast reisadvies DuitslandDe autoriteiten in Duitsland kunnen verscherpte veiligheidsmaatregelen nemen. Blijf alert en volg de instructie van de lokale autoriteiten op. Dat is het nieuwe reisadvies voor Duitsland welke vandaag is aangepast door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op 19 december vond er een terroristische aanslag plaats op een kerstmarkt in Berlijn. Bij de aanslag zijn twaalf mensen omgekomen. Ook raakten 48 mensen gewond. Er liggen nog 25 mensen in het ziekenhuis, veertien van hen zijn zeer ernstig gewond.

Een vrachtwagen reed rond 20.00 uur in op een menigte op het Breitscheidplatz, voor de Gedächtniskirche. De wagen reed tientallen meters over de voetgangerszone. De truck kwam vanaf de Budapester Strasse het voetpad op en raakte meerdere voetgangers en kraampjes. Het voertuig kwam tot stilstand tegen een kerstboom.

Terrorisme in Duitsland

In 2016 waren er een aantal geweldsincidenten in Duitsland. De Duitse autoriteiten kunnen zichtbaar en onzichtbaar veiligheidsmaatregelen nemen bij openbare gebouwen, grote evenementen en publieke bijeenkomsten zoals bijvoorbeeld kerstmarkten. Ook op vliegvelden en bij grensovergangen kunnen verscherpte controles plaatsvinden. Er kunnen ook extra identiteitscontroles worden doorgevoerd. Blijf alert en volg de instructie van de lokale autoriteiten op.

  • Op 19 december 2016 vond een aanslag plaats op een kerstmarkt in Berlijn. Hierbij kwamen 12 mensen om het leven en raakten 48 mensen gewond.
  • Op 24 juli 2016 was er een zelfmoordaanslag in Ansbach, Zuid-Duitsland. Hierbij raakten 12 mensen gewond.
  • Op 22 juli 2016 was er een schietincident in het Olympia winkelcentrum te München. Hierbij kwamen 9 mensen om het leven en raakten 35 mensen gewond.

Terrorismedreiging

Wees bewust van het wereldwijde risico op terroristische aanslagen. Ook in Europa is er sprake van een reële terrorismedreiging. Veel landen nemen extra veiligheidsmaatregelen. Houd daar rekening mee en volg de instructies van de lokale autoriteiten op. Zorg dat jij je altijd kan legitimeren. Blijf alert en op de hoogte van de ontwikkelingen. Via de reisadviezen, maar ook via de media.

Bron: Rijksoverheid.nl

Categoriën: Nieuws

Tags: , , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.