Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Vakanties naar Turkije in mineur na diplomatieke ruzie

Vakanties naar Turkije in mineur na diplomatieke ruzieSteeds meer Nederlanders willen niet meer op vakantie naar Turkije. Volgens de ANVR loopt het aantal boekingen in de reisbureaus flink terug. Oorzaak is de diplomatieke rel met Nederland, zo schrijft de NOS.

Touroperators ontvingen eerst veel telefoontjes van verontruste reizigers, nu blijkt dat veel consumenten niet meer naar Turkije willen. Vakantiegangers boeken vooral om naar andere bestemmingen, annuleringen zijn nauwelijks aan de orde.

Reisorganisaties kunnen nog niet inschatten hoe groot uiteindelijk het effect zal zijn. Dat hangt vooral af of de spanningen verder toenemen of juist afnemen. De belangrijkste periode voor zomervakantie boekingen komt pas in april en de maanden daarna echt op gang.

Turkije was jarenlang een belangrijke vakantiebestemming voor Nederlanders. Ongeveer anderhalf jaar geleden verstrokken nog een miljoen landgenoten naar de Turkse zon. Door aanslagen en de mislukte staatsgreep daalde het aantal boekingen met ongeveer 30 procent. De huidige diplomatieke rel zal dat percentage alleen maar doen stijgen.

Categoriën: Nieuws

Tags: , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.