Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Vakantiegangers gewaarschuwd voor extreme hitte in Zuidoost-Europa

Vakantiegangers gewaarschuwd voor extreme hitte in Zuidoost-EuropaNederlandse vakantiegangers moet voorbereid zijn op extreme en daardoor gevaarlijk hitte in Zuidoost-Europa. De temperatuur loopt in delen van Griekenland en Turkije op naar meer dan 40 graden. Op de heetste plekken kan het maar liefst 45 graden worden, zo laat Weerplaza weten.

Plaatselijk kan de temperatuur in het westen van Turkije de komende dagen oplopen naar 45 graden, wat voor die regio in deze tijd van het jaar gewoon ongekend heet is. Ook in delen van Griekenland loopt het kwik op tot ver boven 40 graden.

Rond 45 graden in Turkije

In de populaire regio’s Antalya en Istanbul liggen de maximale temperaturen deze dagen ook boven 40 graden. Vrijdag kan het in Antalya bijvoorbeeld 44 graden worden, dat is 10 graden hoger dan normaal.

Ook in grote delen van Griekenland, Macedonië en Bulgarije wordt het snikheet. In Griekenland kan het vrijdag plaatselijk 44 graden worden, dat geldt ook voor Macedonië en Bulgarije.

De extreme hitte in Zuidoost-Europa houdt tot ongeveer dinsdag aan. Een koufront zal dan verkoeling brengen maar dat gaat mogelijk gepaard met onweer.

Pas op voor oververhitting of zonnesteek

Vakantiegangers in deze regio moeten oppassen voor oververhitting of een zonnesteek. Door toename van de lichaamstemperatuur ofwel oververhitting kunnen er klachten en ziektebeelden ontstaan. Sommige van deze ziektebeelden zijn hinderlijk, maar doorgaans niet ernstig. Andere kunnen leiden tot levensbedreigende symptomen als er niet tijdig gekoeld wordt. In het ergste geval kan iemand overlijden.

Vooral ouderen, kinderen en mensen met een slechte gezondheid moeten extra voorzichtig zijn. Drink voldoende water en zorg voor afkoeling. Draag een hoed of petje om een zonnesteek te voorkomen en smeer je goed in tegen zonnebrand. Voorkom daarnaast iedere inspanning bij deze extreme hitte.

Categoriën: Nieuws

Tags: , ,

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.