Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Toerisme in België uit dal na terreuraanslagen in 2016

Toerisme in België uit dal na terreuraanslagen in 2016

Toeristen in Belgie

Het toerisme in België heeft zich vorig jaar goed hersteld van de terugloop na de terreuraanslagen in 2016. Het aantal toeristische overnachtingen is vorig jaar in heel België met 1 procent gestegen boven het aantal van voor de aanslagen, aldus cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Vooral Brussel kreeg het zwaar te verduren na de aanslagen in de hoofdstad op 22 maart 2016. Vorig jaar noteerde Brussel 22 procent meer bezoekers die één nacht of meer bleven. Toch zijn daarmee de aantallen overnachtingen nog niet op het niveau van 2015. Door de aanslagen van 22 maart 2016 op Brussels Airport en in de Brusselse metro vielen ruim dertig doden.

Toerisme België

België wordt vooral bezocht door toeristen uit de buurlanden Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg, hoewel ook steeds meer bezoekers uit verder weg gelegen landen tijdens een Europese reis enkele dagen in België doorbrengen. Ook de Belgen houden vaak vakantie in eigen land, waarbij een weekje aan de Belgische kust, een weekeindje in de Ardennen of een dagje naar één van de historische steden tot de favorieten behoren.

Brussel is een drukke toeristische stad die bekendstaat vanwege haar vele monumentale gebouwen, parken, musea, theaters, winkels en restaurants. Belangrijke bezienswaardigheden zijn Manneken Pis, de Grote Markt, de koninklijke paleizen, een groot aantal art nouveau en art deco-panden (o.a. van Victor Horta) en het Atomium.

Herstel in 2017

Het Vlaams Gewest kende in 2017 een stijging van 3% tegenover 2016. In het Waals Gewest was er een toename van het aantal overnachtingen met 1%. Ruim 52% van de overnachtingen in België werd in 2017 geboekt door Belgen.

De helft van alle overnachtingen in België wordt geboekt in een hotel (49%). Daarna volgen de vakantiewoningen (16%), de vakantieparken (14%) en de jeugdherbergen (11%). Die verhoudingen zijn amper gewijzigd tegenover 2016.

Van de buitenlandse toeristen zijn Nederlanders de grootste groep, goed voor bijna 5 miljoen overnachtingen. Hierna volgen de Fransen (2,5 miljoen overnachtingen), Duitsers (2,4 miljoen) en Britten (1,8 miljoen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »